31/8/15

Κλαίγοντας την μοίρα μας

Συντάκτης  Κ.Π.Βλαχοδήμος

Πολλοί από μας τους γέροντες και όχι μόνον εκφράζουμε απεγνωσμένα τις ανησυχίες μας για τις οικονομικές αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Όλοι τα βάζουμε με την κατάσταση κλαίγοντας την μοίρα μας. Κάποιοι στη απελπισία μας φτάνουμε να εισηγούμαστε δυνατές ενέργειες για αντιμετώπιση των προκλήσεων. Αλλά στην σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης πολιτικής τέχνης στην Ελλάδα είμαστε ακίνδυνοι για το ηγετικό κατεστημένο της χώρας.  Όλοι αυτοί, όσοι κι αν είμαστε, χωρίς σοβαρές υποδομές, μοιάζουμε με ασκητές βοώντες στην έρημο. Οποιαδήποτε λογική κι αν έχουν τα μηνύματα μας βρίσκουν ανταπόκριση μόνον από άλλους ασκητές. Το σώμα της κοινωνίας, ιδίως  η νεολαία, είναι απροσπέλαστο μια και αυτό δεν έχει την πολιτική μόρφωση η δεν βλέπει την ανάγκη να επικοινωνήσει μας.

24/8/15

ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Γράφει ο Γ.Ε.Σέκερης

Με αφορμή το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας μας από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της ΕΕ -  το διεθνώς πλέον γνωστό «Γκρέξιτ» – το μέλλον της κοινοτικής Ευρώπης τίθεται για πολλοστή φορά υπό πολλαπλή αμφισβήτηση. Τα αίτια όμως και το διακύβευμα της νέας, υπαρξιακής αυτής δοκιμασίας του εξηκονταπενταετούς ευρωενωσιακού εγχειρήματος εξικνούνται πολύ πέραν των περιορισμένων διαστάσεων του «ελληνικού προβλήματος». [i]

10/8/15

Ξεκινώντας από εκεί που είμαστε

Συντάκτης Κ.Π.Βλαχοδήμος, dino@optir.eu


Πολλοί συμπολίτες, γέροντες αλλά και νεότεροι, περνώντας τον εφιάλτη της τελευταίας εξαετίας και ιδίως μετά τα χτυπήματα των τελευταίων εξελίξεων δείχνουν εξουθενωμένοι και απελπισμένοι. Είναι αυτοί που βρίσκονται έξω από τους κύκλους ελέγχου των γεγονότων στην χώρα μας. Δεν είναι ενεργά μέλη ούτε του σκληρού πυρήνα του πολιτικού κατεστημένου ούτε των παραφυάδων του στα συντεχνιακά μορφώματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα ούτε στον κόσμο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.

Αρχειοθήκη ιστολογίου