21/4/15

Άραγε τι περιμένουμε να συμβεί;

Συντάκτης Κ.Π.Βλαχοδήμος, Leadership coaching at www.optir.eu


Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις αφορούν τα έργα τρίτων και όχι τον ερωτώμενο. Ένα αντιπροσωπευτικό υποτίθεται δείγμα ατόμων εκφέρει γνώμη για την συγκριτική θέση προτίμησης πολιτικών σχηματισμών, προσώπων η άλλων στοιχείων που θεωρητικά αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις τους σε μείγμα πολιτικών. Σπανίως όμως εμβαθύνουν στις προσωπικές προσδοκίες  των ατόμων του δείγματος. Κλασσικό παράδειγμά η δημοσιευθείσα εσχάτως έρευνα, στο τρίτο πρόσωπο, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (αλήθεια έχουμε καιρό να πάρουμε νέα από τις γνωστές δημοσκοπικές ομάδες). Το δείγμα βαθμολόγησε πολιτικές της νέας κυβέρνησης σε διάφορους τομείς. Αλλά πώς αυτοί οι βαθμοί εκτίμησης συμβαδίζουν με τι το δείγμα πιστεύει ότι πραγματικά θα συμβεί στη χώρα και πόσο αυτόν τον ωφελεί η τον βλάπτει; Κατά συνέπεια και συνήθεια, τα στοιχεία σχολιάζονται κατά το δοκούν από τους επαγγελματίες σχολιαστές από την γωνία των πολιτικών η άλλων συμφερόντων τους.

11/4/15

Συν Αθηνά ....

Συντάκτης Κ. Π. Βλαχοδήμος, Leadership coaching at www.optir.eu


Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την εγκατάσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επομένως υπάρχουν πλέον αρκετές ενδείξεις της πολιτικής κατεύθυνσης, όσο ασαφής και ασυντόνιστη και αν εμφανίζεται.

Η κοινωνία, έδωσε περιορισμένη πλειοψηφία  στον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια δικιά της εκτίμηση των κινδύνων που εμπεριέχουν οι διακηρύξεις του για τις εναλλακτικές του πολιτικές και σιγά σιγά  συνειδητοποιεί τις συνέπειες υπό το πρίσμα των ήδη ειλημμένων  υποχρεώσεων από την χώρα. Και για να γίνουν τα πράγματα ποιο ακατάληπτα, το κόμμα αυτό συνεργάστηκε με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που το συνδέει μόνον η αντιμνημονιακή εκστρατεία.

Αρχειοθήκη ιστολογίου