25/6/14

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Συντάκτης Γ.Ε.Σέκερης

Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να εξορκίσει τη λαϊκή θύελλα που απειλεί να το εκθεμελιώσει, το κομματικό κατεστημένο συνεχίζει να ανακυκλώνει ψευδεπίγραφες συνταγές μετάλλαξής του. Ο γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος βρίθει τελευταία από αναφορές στην επανεμφάνιση μιας ανεγκέφαλης «λαϊκής δεξιάς», στη συσπείρωση του πολιτικώς ευνουχισμένου «κεντρώου χώρου», ή στη σύμπραξη των πεφυσιωμένων κουφιοκεφαλάκηδων της «ευρύτερης αριστεράς». Στο μέτρο δε που η προσοχή της κοινής γνώμης απορροφάται από τα αποπροσανατολιστικά αυτά φληναφήματα, μένει εκτός δημόσιου διαλόγου το πραγματικό εθνικό διακύβευμα: η επιτακτική ανάγκη να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων το πελατειακό ελληνικό κράτος. Η τριτοκοσμική ανεπάρκεια του οποίου δοκιμάζει όλους τους σημαντικούς τομείς της εθνικής μας ζωής: την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, τη δημόσια τάξη, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία.

8/6/14

H Ομφαλοσκόπιση του “Πνευματικού Κόσμου“


Συντάκτης  Κ.Π.Βλαχοδήμος, Leadership coaching at www.optir.eu
Καθώς περνάμε μια περίοδο μετεκλογικών και προ κυβερνητικών αναδομήσεων τα περισσότερα άρθρα στους χώρους ενημέρωσης έχουν σαφώς χαρακτήρα ομφαλοσκοπικό. Είναι μια περίοδος που οι άνθρωποι του πνεύματος αυτοϊκανοποιούνται διαβάζοντας αυτά που οι ίδιοι γράφουν.
Είναι όμως και ευκαιρία αν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί με την τύχη διαχρονικά των διάφορων πνευματικών πονημάτων με πολιτικοοικονομικό περιεχόμενο, όπως άρθρα και παρουσιάσεις των ΜΜΕ, δημοσιεύσεις στα ηλεκτρονικά κοινωνικά μέσα, εκδόσεις βιβλίων γύρω από το υπαρξιακό πρόβλημα του έθνους. Ίσως θα εκπλαγεί με τις προφανείς διαπιστώσεις. Η πλειονότητα των απόψεων δεν τυγχάνει σχολιασμού από απλούς πολίτες, αλλά το κυριότερο στοιχείο δεν είναι αυτό. Αυτό που ρίχνει πολύ περισσότερο φώς είναι η φύση του σχολιασμού σε λίγα στα οποία υπάρχει ανταπόκριση.

Αρχειοθήκη ιστολογίου