27/3/13

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ

  
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 11:32
Όλοι οι Έλληνες που έχουν άθελά τους πιστέψει τις λαϊκίστικες προπαγάνδες της αριστεράς του Καμένου και της Χρυσής Αυγής και νομίζουν ότι υπάρχει "άλλη λύση" εκτός του νοικοκυρέματος της χώρας και ψάχνουν σωτηρία από Ρωσία, Κίνα και Λατινική Αμερική του Τσίπρα ας δούνε το πάθημα της Κύπρου. Στις δεκαετίες που έρχονται, δεν θα μπορεί να επιβιώσει καμιά χώρα-χειμαδιό. Οι μόνες που έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν είναι οργανωμένες οικονομίες με ειδίκευση και υψηλό επίπεδο (Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία, κλπ). Όλοι οι υπόλοιποι προορίζονται να γίνουν φτηνά εργατικά χέρια (μικρές "Κίνες"). Καλώς ή κακώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος νομίζει ότι μπορεί η Ελλάδα να μην νοικοκυρευτεί και να δανείζεται επ άπειρον (από ποιον δεν ξέρω.) για να συντηρεί ένα στρατό δημοσίων υπαλλήλων και χιλιάδων δημοσίων οργανισμών χωρίς αντικείμενο, πλανάται οικτρά.
 


Οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί - Γάλλοι ) αποφάσισαν να βάλουν τάξη στο ευρωπαϊκό σπίτι. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι Γερμανοί δεν φημίζονται για το διπλωματικό τακτ. Όμως καλώς ή κακώς αυτοί βάζουν τα λεφτά εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη, άρα αυτοί αποφασίζουν το τι θα γίνει. Το να νοικοκυρευτεί η Ελλάδα είναι κάθε άλλο παρά κακό. Με αριστερές και σοσιαλιστικές νοοτροπίες έφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Οι εταίροι μας προσπαθούν να εισαγάγουν οργάνωση. Αλλά τα ΜΜΕ και η αριστερή προπαγάνδα βλέπουν μόνο "μνημόνια" και θεωρίες συνωμοσίας. Αυτό που γίνεται στην Ευρώπη, δεν γίνεται για να ταπεινωθεί ούτε ο Έλληνας, ούτε ο Ιταλός, ούτε ο Κύπριος ούτε ο Ισπανός. Γίνεται για να μπει μια τάξη στην ευρωπαϊκή ήπειρο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δούμε πρόοδο σε 10-20 χρόνια. για να μπορέσουν οι επόμενες γενιές να ζουν καλύτερα. Στηρίξτε την προσπάθεια της Ευρώπης για νοικοκύρεμα και μην πιστεύετε Τσίπρα και άλλους ανάξιους - Γιωργάκη, Αντωνάκη και Κωστάκη - που δεν έχουν δουλέψει μια μέρα στην ζωή τους και υπέγραψαν χωρίς να έχουν Εθνική Στρατηγική.
***
Η αερολογία που χαρακτηρίζει τα σχόλια των ΜΜΕ, αποδεικνύει, τόσο την ασχετοσύνη με τα θέματα που σχολιάζουν, όσο και την ελλειπή και υποκειμενική ανάλυση των θεμάτων από τους εκάστοτε αρθρογράφους. Και εξηγούμαι:
1. Ποιος αρθρογράφος μπήκε στον κόπο, εάν και ο ίδιος τογνώριζε, να εξηγήσει τα αίτια της κρίσης της Κύπρου:,
2. Ποιος αρθρογράφος μας ανέλυσε τι σημαίνει ''μείωση τραπεζικού τομέα'' ως δυσανάλογου στην Κύπρο;
3. Ποιος μας συνέκρινε τους όρους που λειτουργούν οι τράπεζες στο Λίχτενσταϊν ή στο Λουξεμβούργο - χώρες όπου αναφέρεται ότι υπάρχει επίσης δυσανάλογος τραπεζικός τομέας;
4.- Με ποια επιτόκια συγκέντρωναν τα χρήματα οι τράπεζες της Κύπρου σε σύγκριση με τα επιτόκια των τραπεζών Λίχτενσταϊν-Λουξεμβούργου;
5.- Ποιος μας ενημέρωσε για τις πραγματικές και βαθύτερες σχέσεις Ρωσίας-Κύπρου, σε ό,τι αφορά στα αιτήματα της Ρωσίας προς την Κύπρο για παροχή στοιχείων μεγαλοφοροφυγάδων Ρώσων καταθετών και την πλήρη κώφευση της Κύπρου επί χρόνια στα εν λόγω αιτήματα των Ρώσων; Εάν είχαμε, απλά, ειλικρινά, μια τέτοια εις βάθος ενημέρωση από τα ΜΜΕ, τότε θα σταματούσε ακαριαία η μπουρδολογία, τόσο των αρθρογράφων, όσο και ημών των αναγνωστών. Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι, όταν η Κύπρος εδέχετο την ίδρυση τραπεζών εντός δώδεκα ωρών, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, παρέχοντας επιτόκια 4%-5% έναντι του σχεδόν μηδενικού που δίδουν οι πιο πάνω αναφερόμενες μικρές χώρες της ΕΕ, λειτουργούσε ως καταφύγιο πάσης προέλευσης φοροφυγάδων. Πλην όμως στερούμενη παντελώς υποδομής βασικών ελέγχων και καταβάλλοντας ένα υπέρογκο κόστος λόγω των επιτοκίων που παρείχε, αδυνατούσε προφανώς να ωφεληθεί η ίδια από την εν λόγω δραστηριότητα.,

Άρα δεν ασκείται εκβιασμός από αυτούς που δανείζουν την Κύπρο, όπως δεν υπάρχει εκβιασμός σε σχέση με τα μνημόνια της Χώρας μας. Απλά, είμαστε εκατό τοις εκατό υπεύθυνοι, τόσο εμείς, όσο και οι Κύπριοι, αφού από δικές μας ενέργειες προσφύγαμε στους εν λόγω δανειστές για βοήθεια. Φιλάνθρωπα κράτη-δανειστές με τα λεφτά των πολιτών τους δεν υπάρχουν - και εάν υπήρχαν δεν θα ήταν δανειστές,αλλά θα ήταν κλέφτες των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες τους.

Ο υποστράτηγος Ν. Βασιλός έχει διατελέσει Επιτελάρχης της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου.
 

Σχόλια  

 
0 #3 George 11-04-2013 08:48
Να ένα σοβαρό post που απαντά σε πολλά εκ των εύστοχων ερωτημάτων του αρθρογράφου

http://lolgreece.blogspot.com/search/label/cyprus
Παράθεση
 
 
0 #2 Ανδρέας Ζ. 05-04-2013 11:01
Eπίσης γράφετε κάτι το απάραδεκτο:

"ούτε ο Έλληνας, ούτε ο Ιταλός, ούτε ο Κύπριος ούτε ο Ισπανός."

Δηλαδή ο Κύπριος ΔΕΝ είναι Έλληνας; Η ιδιότητα "Κύπριος" αντιστοιχεί σε έθνος;

Το σωστό θα ήταν να γράψετε:

"ούτε ο Ελλαδίτης, ούτε ο Ιταλός, ούτε ο Κύπριος ούτε ο Ισπανός."
Παράθεση
 
 
0 #1 Ανδρέας Ζ. 05-04-2013 10:58
Γράφετε:

"Με αριστερές και σοσιαλιστικές νοοτροπίες έφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού..."

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ή καλύτερα, είναι η μισή αλήθεια!!!

Ο κρατισμός στην Ελλάδα, υπήρξε το αποτέλεσμα μιας προβληματικής κοινωνικής δομής στο μικρό κρατίδιο που προέκυψε από την Επανάσταση στον καθυστερημένο βαλκανικό Νότο.

Η έλλειψη αστικών στρωμάτων οδήγησε στην υπερτροφία του κρατικού μηχανισμού από την πρώτη μέρα της πολιτικής μας ύπαρξης.

Η κρατικοδίαιτη ελίτ δεν είναι αποτέλεσμα της Μεταπολίτευσης. Απλώς οι νέοι κυβερνήτες της "μικράς πλην εντίμου" εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο για να βολέψουν και αυτοί "τα δικά τους παιδιά", όπως για δεκαετίες έκαναν οι αντίπαλοί τους αποκλείοντας τους μη αρεστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου