19/2/13

Οι Αιθεροβάμονες, η Αλλαγή και το Κουράγιο

  
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 17:54
Με την επικράτηση αυτών που ονομάζουν οι ειδικοί “κοινωνικά μέσαv επικοινωνίας“ ποικιλία από άτομα με ανησυχίες, προσωπικές επιδιώξεις η άλλα κίνητρα δημοσιοποιούν τις απόψεις τους. Κάνουν εκτιμήσεις των γεγονότων από την σκοπιά τους συχνά με επιδιώξεις προσωπικής προβολής αλλά κυρίως καταδικάζοντας τους υπευθύνους για την καταστροφική πορεία της κοινωνίας που είναι μέλη της. Τα άτομα αυτά συχνά χαρακτηρίζονται ως αιθεροβάμονες αφού οι προτάσεις τους προβάλλονται θεωρητικές και ανεδαφικές στα πλαίσια της Ελληνικής πραγματικότητας. Αντιμετωπίζονται με ειρωνικά χαμόγελα από τους “σοβαρούς“, αδιαφορία από τους πολλούς και προκλητική άγνοια από το κατεστημένο που εξακριβώνει την ανυπαρξία έστω και πύρινων για την δημιουργία αντίπαλου δέους στην κυριαρχία του. Δεν χαρακτηρίζονται ούτε καν ως δυναμικά επικίνδυνοι, απλώς σαν αμελητέοι. Άλλωστε γιατί να μην είναι αφού δεν τους απασχολεί η μνημονιακή αρένα και παρόμοια θέματα στο παρελθόν που αποτελούν την πνευματική τροφή του “λαού”. Όλοι τους σχεδόν μιλούν για μια περίεργη αλλαγή στην κοινωνία που δεν ανήκει στον πολιτικό διάλογο με τον οποίον έχει ανατραφεί το κοινωνικό σώμα. Μια αλλαγή που αφορά τον πολίτη και τον τρόπο με τον όποιον επιχειρεί και διαμορφώνει το πολιτικό του σύστημα.
 Έτσι μένουν αιθεροβάμονες, αφού οι αλλαγές που έγιναν και εδραίωσαν την νοοτροπία του συγχρόνου Έλληνα πολίτη ήταν πολύ αλλιώτικες. Τις μελετά κανείς στην ιστορία αυτού που ονομάζουμε σύγχρονο  “ελληνικό κράτος”, αλλά εμείς οι γεροντότεροι, που έχουμε ζήσει αρκετές από αυτές, για να σχηματίσουμε γνώμη χρειαζόμαστε λιγότερο την ιστορία. Αισθανθήκαμε, λόγω ηλικίας, λίγο την αλλαγή του Μεταξά για να πειθαρχήσουμε, νοιώσαμε στο πετσί μας την εμφύλια αλλαγή για να χτίσουμε την κοινωνική μας συνοχή, μας γύψωσαν για την αλλαγή του φοίνικά μια και έτσι βάλαμε μυαλό, μας εκμαύλισαν με την σοσιαλιστική αλλαγή προς τον κήπο των εσπερίδων και τώρα μας προτείνουν την υπερνεοφιλελεύθερη αλλαγή που θα μας ξεριζώσει τελειωτικά από τα δεσμά της ιστορικής συνέχειας της φυλής και θα μας οδηγήσει στον νιρβάνα της ισοπέδωσης των μαζών ανά την υφήλιο όπου ο παράδεισος της κεφαλαιοκρατίας.
 Για όσους θα απορήσουν για ένα τέτοιο σκεπτικό και θα τολμήσουν την ερώτηση: “και τώρα τι κάνουμε;” δεν υπάρχει εύκολη απάντηση η δεν υπάρχει καθόλου. Εν πάση περιπτώσει αν η αλλαγή των αιθεροβαμόνων είναι ό στόχος, αυτό αφορά τον Έλληνα πολίτη και κανέναν άλλο. Τέτοια αλλαγή έχει μια βάση δύσκολη που τα μέχρι τώρα δείγματα δεν την ανιχνεύουν. Χρειάζεται κουράγιο και μάλιστα περισσό μια και το επιχείρημα είναι τιτάνιο. Εάν αρκεστούμε στις απαντήσεις στα γεγονότα της Σκουριάς, ότι η Ελληνική κοινωνία είναι ειρηνική, και στην δημαγωγία ότι εκλέγουμε τον μη χειρότερο αενάως γιατί είμαστε εξαρτημένοι, τότε δεν υπάρχει ζήτημα.
Τότε θα πρέπει να εντρυφήσουμε στην έννοια του καλαμπουριού του Μπόμπου που βρίσκεται με την μάνα του μέσα στα μανιασμένα κύματα και την ερωτάει κατά που πέφτει η Αμερική και του απαντάει, “σκάσε και κολύμπα”……
 

Σχόλια  

 
+1 #2 Χωρίς Όνομα 04-03-2013 20:01
(συνέχεια)


1. Τον Μεταξά να μην τον συγκρίνετε με τους σημερινούς πολιτικάντηδες διότι ήταν -πάνω απ' όλα- ΚΑΙ Έλληνας ΚΑΙ Πατριώτης ΚΑΙ ηγέτης με εξαιρετικό αισθητήριο. Και η πειθαρχία που λέτε δεν την "αισθανθήκατε" αλλά την βιώσατε (έστω και με το ζόρι) ως τον μοναδικό τρόπο που έχει μια κοινωνία ώστε να επιτύχει από κοινού τους στόχους της. Το έπος του '40 δεν το έκανε μόνος του ο Μεταξάς, "εσείς", ο Λαός το έκανε. Αλλά αν δεν υπήρχε ο μπαρμπα-Γιάννης που εσείς και οι ομοϊδεάτες σας σήμερα ανερυθρίαστα υβρίζετε (μα ήταν δικτάτωρ, φασίστας, ρετσινόλαδο δίνανε, κλπ) ένας Θεός ξέρει τι θα είχε γίνει τότε και ποιά θα ήταν ή τυχη της Ελλάδος.

2. Κανένας εμφύλιος δεν υπήρξε! Εξωτερική απειλή ήταν ο πόλεμος εκείνος υποκινημένος από το κομμουνιστικό "τόξο" της εποχής, και φυσικά βρέθηκαν ορισμένοι προδότες ελληνόφωνοι να πουλήσουν την Πατρίδα τους και να συμμαχήσουν με τους ξένους. Κανένας εμφύλιος! Πόλεμος έγινε κατά της Ελλάδος, από έξωθεν κινούμενες και υποστηριζόμενες συμμορίες, γι' αυτό τον λέμε -και θα τον λέμε- "συμμοριτοπόλεμο ". Εσείς ως "προοδευτικός" να τον λέτε όπως θέλετε! Όσο για την κοινωνική συνοχή που λέτε αυτό είναι ένα καλό αποκριάτικο αστείο, κοιτάξτε γύρω σας σήμερα, βλέπετε, από το '49 μέχρι σήμερα, καμμία συνοχή; Είναι φαιδρό και μόνο που το αναφέρετε!

3. Κανείς δεν σας γύψωσε το 1967 "για την αλλαγή του φοίνικα" αλλά διότι είστε ανιστόρητοι και παρά την Μεταξική εμπειρία, εσείς οι "ελληνόφωνοι" δεν βάλατε μυαλό και την δεκαετία του '60, ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ.

4. Κανείς δεν σας εκμαύλισε από το '81 και μετά! Εσείς μόνοι σας πουληθήκατε και εκπορνευτήκατε καταστρέφοντας για 30 αργυρια το σήμερα και το μέλλον των παιδιών σας για τα επόμενα 50 χρόνια (και λίγα λέω).

5. Η φυλή δεν θα χαθεί όμως κύριε "σοφέ γέροντα". Θα ταλαιπωρηθεί από την "υπερ-νεοφιλελεύθερη" λαίλαπα που εσείς και η γενιά σας μας φέρατε, αλλά δεν θα χαθεί. Θα ορθοποδήσει και θα μεγαλουργήσει ξανά. Στην πορεία όμως θα τιμωρήσει σκληρά τους φταίχτες και σκληρότερα τους υποκριτές που ενώ έφταιξαν, σήμερα μας παριστάνουν τους κριτές των άλλων και τους σοφούς συμβουλάτορες.

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!
Παράθεση
 
 
+1 #1 Χωρίς Όνομα 04-03-2013 20:00
Κύριε!

Έχω καταλήψει στο συμπέρασμα ότι είστε επικίνδυνος. Η προσωπική θεώρηση των πραγμάτων είναι δικαίωμα συνταγματικώς κατοχυρωμένο στα Δημοκρατικά πολιτεύματα. Όταν όμως οι προσωπικές θέσεις ξεφεύγουν από τον στενό ατομικό σας κύκλο και εμφανίζονται σε κοινή θέα ως μάλιστα (κατ' επίφασιν) σοφά γεροντικά λόγια, τα πράγματα αλλάζουν. Στην Αρχαία Αθήνα θα σας είχαν εγκαλέσει οι αρχές, πιθανότατα δε να σας εξοστράκιζαν ως επικίδυνο για την διάπλαση των παίδων. Στο λεγόμενο "Βυζάντιο" μπορεί ακόμη να σας έριχναν σε κάνα μπουντρούμι και να μην ξαναβλέπατε το φώς της μέρας μέχρι θανάτου. Δυστυχώς, στην σημερινή εποχή το δικαίωμα του καθενός να μπορεί ελεύθερα να λέει ό,τι σαχλαμάρα του κατεβαίνει στο κεφάλι, μάλλον αποβαίνει μοιραίο για τους υπόλοιπους "αδαείς" που δεν έχουν τον τρόπο να ξεχωρίσουν μέσα από τις ανεκδιήγητες απόψεις σας (όχι γνώσεις, ούτε καν γνώμες) την στυγνή προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου