25/2/13

Basta…..η Λευκή Ψήφος των Ιταλών

  
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 23:12
Περίπου δυο χρόνια πριν, οι Ισπανοί στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Μαδρίτη είχαν πανό που έγραφαν περίπου: “μην κάνετε πολύ θόρυβο γιατί μπορεί να ξυπνήσετε τους Έλληνες“ και δεν μας άρεσε. Έκτοτε τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ. Η Ελλάδα πέρασε δημοτικές εκλογές και δυο αχρείαστες εθνικές σε συνθήκες θεάτρου του παραλόγου όπου οι πολίτες ενσυνείδητα έδωσαν ψήφο διαμαρτυρίας σε αυτούς για τους οποίους διαμαρτύρονται η απέχοντας κάνοντάς τους πανίσχυρους. Τώρα οι Ιταλοί μας στέλνουν ένα ακόμη ηχηρότερο μήνυμα. Δεν τα βάζουν με οποιονδήποτε άλλον παρά με τον εαυτό τους. Πάνω από το μισό του εκλογικού σώματος έστειλε στην ηγετική κατεστημένο της χώρας τους καθαρό άγγελμα: “Basta….“.

Είναι εύκολο να εκλάβει κάνεις το μήνυμα λανθασμένα και πολλές σχολές θα προκύψουν σε λίγες μέρες για λιτότητες, μνημόνια και άλλα. Εν τούτοις οι απλοί πολίτες δεν νομίζω ότι έχουν κατά νουν τεχνικές λεπτομέρειες και σενάρια. Αντιμετωπίζουν καυτά καθημερινά προβλήματα, αμφιβάλλουν για το μέλλον των παιδιών τους και γυρεύουν νέες εθνικές ηγεσίες αφού είναι πεπεισμένοι ότι οι υπάρχουσα απέτυχε. Το μήνυμα τους ήταν η καθαρότερη μορφή λευκής ψήφου μέσα στα όρια του δικού τους παλαβού εκλογικού συστήματος. Μόνο που εκεί κάνεις δεν θα επιχειρήσει να το καπακώσει με τα οποιαδήποτε νομικά τερτίπια του κατεστημένου.
 Για τα άρθρα μου (1) και (2) πριν τις δημοτικές και εθνικές εκλογές στην Ελλάδα πολλοί με χαρακτήρισαν αιθεροβάμονα. Τα αποτελέσματα τους δικαίωσαν με την τρομακτική αποχή σε περίοδο όπου το μέλλον της χώρας εξηρτάτω από αυτές και το μικρό ποσοστό των λευκών που εξαφανίστηκε κάτω από τους κανόνες του εκλογικού συστήματος. Σαν αποτέλεσμα σήμερα οι τύχες της χώρας είναι στα χέρια ενός κατεστημένου, και εννοώ όλο το πολιτικό φάσμα, που εκπροσωπεί λιγότερο από το μισό του εκλογικού σώματος και το χειρότερο σαν αποτέλεσμα ψήφων διαμαρτυρίας. Έτσι ήρθαν οι Ιταλοί να μας δείξουν άλλους τρόπους.
 Ελπίζω και εύχομαι μερικά έντιμα και αξιόλογα μέλη του πνευματικού μας κόσμου θα εντρυφήσουν στα γεγονότα στην κοινωνία της Γείτονος, της οποίας οι πολίτες δεν έχουν καμία αμφιβολία για την ταυτότητα τους και το μέλλον της πατρίδας τους.

(1) http://www.diplomatikoperiskopio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=821:2011-07-18-20-17-03&catid=47:2008-05-31-14-25-11&Itemid=75

(2) http://www.diplomatikoperiskopio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=920:2012-04-16-20-36-34&catid=47:2008-05-31-14-25-11&Itemid=75
 

Σχόλια  

 
0 #2 pipis 30-03-2013 18:58
Οι αρχές και οι κανόνες δικαίου που πηγάζουν τόσο από τα Σύνταγμα μας όσο και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο αφορούν τις πολιτικές επιλογές (είτε έγκυρο είτε λευκό) των ψηφοφόρων που άμεσα, καθολικά, υποχρεωτικά, ισότιμα και ελεύθερα (να επιλέξουν ότι θέλουν) μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
Η ισότιμη συμμετοχή του πολίτη-εκλογεύς σημαίνει ότι κάθε πολίτης έχει μόνο μία ψήφος, αφενός και ότι οι ψήφοι όλων των πολιτών είναι νομικά ισοδύναμες, αφετέρου. Η αρχή της ισότητας της ψήφου θεμελιώνει έτσι την απαγόρευση οποιωνδήποτε κατ’αρχήν διακρίσεων ή διαφοροποιήσεων στη νομική επενέργεια του δικαιώματος. Επίσης, αν αντιστρέψουμε την όψη του νομίσματος, υπαγορεύει τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την από κάθε άποψη ισότιμη σύμπραξη των πολιτών στη διαμόρφωση των βασικών επιλογών του κυρίαρχου λαού. Αυτή η σύμπραξη δύναται να είναι και απορριπτική των προτεινόμενων , από τα πολιτικά κόμματα, επιλογών. Η αρχή της ισότητας έχει δηλαδή, με την απλή άθροιση και τη μη στάθμιση της ψήφου, απόλυτο αριθμητικό και όχι σχετικό-αναλογικό περιεχόμενο.
Βασικός λόγος που διεξάγονται οι εκλογές είναι για να εκφρασθεί – ψηφίσει ο Κυρίαρχος λαός. Η κυριαρχία του κάθε ψηφοφόρου περιορίζεται με βάση την πλειοψηφική αρχή προκειμένου να εκλέξουν πολιτική πρόταση. Η νομική ισότητα της ψήφου, λοιπόν, περιορίζεται κατά περίπτωση με βάση τον εκλογικό νόμο. Αυτός ο περιορισμός του εκλογικού νόμου είναι συνταγματικός εφόσον δεν προσβάλλει την Λαϊκή Κυριαρχία.
Με την επιλογή του εγκύρου ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας επιλέγει αφενός πολιτικό συνδυασμό και υποψήφιο βουλευτή (αν θέλει), αφετέρου με την έγκυρη ψήφο του εκφράζεται (αυτό που ψήφισε) από το υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Επομένως, το έγκυρο ψηφοδέλτιο επικυρώνει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
Με την επιλογή του λευκού ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας απορρίπτει αφενός όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς και τους υποψήφιους βουλευτές αυτών, αφετέρου δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Επομένως, το λευκό ψηφοδέλτιο αποκηρύσσει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
H λευκή ψήφος έχει τη μορφή του πολιτειακού δημοψηφίσματος, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος ο Κυρίαρχος Λαός, κατά το Σύνταγμα, να επιβληθεί στα πολιτικά κόμματα.
Παράθεση
 
 
0 #1 pipis 30-03-2013 18:53
Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.!!!!! Πολύ περισσότερο όταν ο Ν.3434/2006 είναι καθ’ όλα συνταγματικός. Τα λευκά δεν προσμετρούνται στα έγκυρα. Σωστά! Τα ‘όχι’ (λευκά) του δημοψηφίσματος δεν προσμετρούνται με τα ‘ναι’(έγκυρα). Τα λευκά προσμετρούνται στα άκυρα , σωστότατα. Γιατί; Και τα δύο δείχνουν , για διαφορετικούς λόγους και χωρίς να έχουν την ίδια νομική επενέργεια, ότι τμήμα του κυρίαρχου λαού δεν εκφράσθηκε στις εκλογές. Τα άκυρα = ελαττωματική ψήφος. Τα λευκά = αρνητική ψήφος προς τα υπάρχοντα κόμματα. Είναι άλλο όμως τα λευκά και άλλο τα άκυρα. Τα λευκά είναι απορριπτική έκφραση του Κυρίαρχου λαού έναντι των πολιτικών προτάσεων που πρεσβεύουν συνολικά τα πολιτικά κόμματα. Τα λευκά έχουν την ίδια νομική επενέργεια με τα έγκυρα ψηφοδέλτια, ενώ το άκυρο δεν έχει νομική υπόσταση. Άκυρο δύναται να είναι τόσο το λευκό όσο και το ψηφοδέλτιο πολιτικού συνδυασμού όταν πχ ζωγραφίσω καρδούλες πάνω σε αυτό ή γενικότερα κάποιο σημάδι που προσβάλλει την αρχή της μυστικής ψήφου. .
Περίπτωση 1η
Α) Η κατανομή των εδρών γίνεται από τον αριθμό των εγκύρων.
Β) Η αρχή της πλειοψηφίας ως το μόνο δυνατό κανόνα με τον οποίο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να πάρει την μορφή συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης.
Συμπέρασμα από Α+Β ;Η κατανομή των εδρών από των αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων τελείται όταν τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι πάνω από το 50% των ψηφισάντων.
Περίπτωση2η
Α) 50%+1 λευκά ψηφοδέλτια
Β) Η αρχή της πλειοψηφίας ως το μόνο δυνατό κανόνα με τον οποίο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να πάρει την μορφή συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης.
Συμπέρασμα από Α+Β απόρριψη πολιτικών κομμάτων από την πλειοψηφία του Κυρίαρχου λαού (κυρίαρχη πολιτική ενότητα), διάλυση των κομμάτων και δημιουργία νέων από των κυρίαρχο λαό.
Την πνευματική μας ανεπάρκεια σαν λαός δεν έχουμε σκοπό να την δούμε ποτέ; Θέλετε να διαπιστώσουμε το μέγεθος αυτής της ανεπάρκειας μας; Τόσα χρόνια ακούμε και έχουμε πιστέψει ότι τα “τα λευκά λέει…πάνε στο πρώτο κόμμα”! Τι λογική είναι αυτή; Αν χρησιμοποιήσουμ ε την ίδια λογική, γιατί να μην ισχύει το αντίστροφο; Γιατί δηλαδή να μην πάνε οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ υπέρ του λευκού; Καταλαβαίνετε τι παραμύθι έχουμε ‘φάει’ ως λαός για να παραχωρήσουμε την συνταγματική κυριαρχία μας στα πολιτικά κόμματα;
Είναι πλέον φανερό, ότι αυτά που κατά καιρούς γράφονται ότι το λευκό(50%+1) = άκυρο = αποχή ή ότι 50% +1 λευκά ψηφοδέλτια αποτελούν στατιστικά στοιχεία, είναι μπούρδες του αέρος.
Επίσης, ο θεωρίες περί σχηματισμού κυβέρνησης από το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων, μειωμένης δημοκρατικής νομιμοποίησης εφόσον τα λευκά είναι πάνω από το 50%, λέγονται από ‘επιστήμονες’ που θεωρούν ότι το κόμμα είναι υπεράνω του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου