31/12/12

Η Ουτοπία της Αναθεώρησης του Συντάγματος

      
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 15:29
 Το μαντρί
Παρατηρητές των ελληνικών πραγμάτων προσπαθούν να αναλύσουν τις κύριες διαστάσεις της δύστυχης συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα, εάν εν τούτοις κανείς θα ήθελε να είναι αντικειμενικός δεν έχει παρά να καταλήξει σε θλιβερές διαπιστώσεις. Το σώμα της κοινωνίας δεν γνωρίζει πώς η αρνείται να συμμετάσχει σε έναν σκληρό αλλά αναγκαίο αγώνα για να απαλλαγεί από  τον ζυγό μιας οθωμανικής δομής που κληρονόμησε

24/12/12

Η ψωροκώσταινα και η οικονομική μπότα των κατακτητών

Leadership coaching at www.optir.eu  
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012 19:45
 Σαν ένας απλός παρατηρητής των τελευταίων εξελίξεων στην Ελληνική κοινωνία κάνεις δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι έξοδος από το τέλμα που έχει βυθιστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της είναι μάλλον απίθανη υπό τις παρούσες συνθήκες. Με ένα αναξιόπιστο ηγετικό κατεστημένο που έστησε το σκηνικό για να νέμεται την εξουσία με λαϊκιστικές πολιτικές που σπρώχνουν βαθύτερα στον βούρκο και ένα λαό που γαλουχήθηκε την περασμένη γενιά να μένει πολιτικά αδρανής δεν υπάρχουν ελπίδες για το έθνος, εκτός θαύματος. Δεν υπάρχει αντίπαλον δέος.

17/12/12

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

  
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 17:50
Οι διαχειριζόμενοι την εξουσία επιχειρούν να παρουσιάσουν την αποδέσμευση της “δόσης” ως αρχή του τέλους της εθνικής μας κρίσης. Πρόκειται για απόπειρα αποπροσανατολισμού ενός λαού. Ποια η αλήθεια;

12/12/12

ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

  
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 17:31
Έχουμε παραφρονήσει ή απλώς δεν θέλουμε να μας πειράξουν τα κεκτημένα;
Ερώτηση :  Ποιοι μας έφεραν στην σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση ;
Απάντηση: Τα κόμματα με τους κομματικούς στρατούς, τους συνδικαλιστές που κατά παράβαση της λογικής είναι κομματικά στελέχη.  Σπατάλησαν πόρους, επιδοτήσεις, δάνεια και βοήθεια.  Διέφθειραν τον μέσο Έλληνα, τον έμαθαν να δανείζεται, να ζει υπεράνω των δυνατοτήτων του αλλά να μην σκέπτεται, να μην διερωτάται από πού τα χρήματα και για ποιο σκοπό;
 

4/12/12

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

  
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 00:36
Η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μέρα με την μέρα συμπιέζει τις μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις και δημιουργεί ένα διχασμό των πολιτών. Το κράτος αδρανεί και παρακολουθεί αμήχανα. Οι κακοί γείτονες της χώρας μας προετοιμάζονται για να πάρουν ότι τους προσφερθεί από τα ιμάτια του αδρανούς και ίσως διαχωρισμένου Ελληνικού Κράτους.

2/12/12

Εορτασμος των Ένοπλων Δυνάμεων

      PDF Εκτύπωση E-mail
  
Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 21:28
H 21η Νοεμβρίου , εορτή των Εισοδίων της Παναγίας,  έχει καθιερωθεί ως επίσημη ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων για την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στην αποστολή και τη προσφορά τους στο έθνος. 
Στην πολυτάραχη ιστορία του Ελληνισμού, τo λαϊκό αίσθημα έχει συνδέσει το έθνος και την ελευθερία με τη θρησκεία, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη των δύο αυτών πόλων, της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας.
Η εορταστική αυτή εκδήλωση, αποβλέπει στην επισήμανση των αρετών της Ελληνικής Φυλής και κυρίως στην Πολεμική Αρετή των Ελλήνων, πιστεύοντας ότι η υπεράσπιση βωμών και εστιών από ξένη επιβουλή ήταν, είναι και πρέπει να είναι καθήκον κάθε Έλληνα. Τούτο θεωρείται ως η υπέρτατηαρετή.

1/12/12

Οι επιπτώσεις της Συριακής κρίσης

  
Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2012 09:22
Όπως ήταν αναμενόμενο ο άνεμος της Αραβικής Άνοιξης, μετά την Τυνησία, την Αίγυπτο και την Λιβύη έφθασε και στην Μέση Ανατολή, περιοχή παραδοσιακών συγκρούσεων, συμπαρασύροντας και την Συρία. Και εδώ, όπως και αλλού, δύο παράγοντες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο. Οι θρησκευτικές και φυλετικές διαφορές. Το 74% του πληθυσμού της Συρίας είναι Σουνίτες, με μεγάλες κοινότητες Χριστιανών (10%) και Δρούσων, ενώ στην κυβέρνηση κυριαρχεί η Αλεβιτική μειονότητα, στην οποία ανήκει και ο Πρόεδρος Μπασιάρ Αλ Άσαντ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου