29/11/12

Διεθνείς σχέσεις – συμμαχίες

  
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 00:10
Το σημερινό πλαίσιο
Η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και αυτά καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την διεθνή θέση της. Παραπέρα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα εξ αιτίας της Τουρκικής επιθετικότητας, και στο θέμα αυτό δεν μπορεί (όπως έχει φανεί ως τώρα) να βασιστεί αποκλειστικά στο ΝΑΤΟ ή στην Ε.Ε., επιβάλλεται πρώτα απ’ όλα η λήψη μέτρων που κρατούν ισχυρή την άμυνά μας, αλλά και η ανάπτυξη συμμαχιών για αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
 

Οικογένεια, ο ξεχασμένος κρίκος

  
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 20:34
Περνάμε ώρες ατελείωτες συζητώντας για την κρίση της χώρας. Πολλοί διατυπώνουν θεωρίες για τα αίτια και τις αφορμές της. Άλλοι, σιγά, σιγά, μορφώνουν απόψεις για το πώς θα την ξεπεράσουμε με τις περίφημες πλέον δημοσιονομική εξυγίανση και ανάπτυξη. Όλοι σχεδόν επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά μεγέθη. Λίγοι από αυτούς, ακουμπώντας εξ απαλών ονύχων τις πραγματικές επιπτώσεις ανησυχούν για τις αντιδράσεις των πολιτών καθώς οι αναληφθείσες υποχρεώσεις είναι τεράστιες και ίσως πέρα από τις αντοχές της κοινωνίας. Αλλά όλοι μας σχεδόν επικεντρωνόμαστε σε κάτι που πρέπει να αρχίσει αμέσως και να διεκπεραιωθεί τάχιστα.

20/11/12

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ Σ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

  
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 00:13
Η αναγκαιότητα υπάρξεως Ενόπλων Δυνάμεων ( Ε.Δ.),για ένα κράτος , είναι απόλυτα       συνδεδεμένη με την δυνατότητα, εκπληρώσεως των λειτουργιών του. Το αξίωμα αυτό ισχύει από συστάσεως των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών και στηρίζεται στην ανάγκη εξασφαλίσεως της ελευθερίας και κατοχυρώσεως της εθνικής ανεξαρτησίας, εκάστης χώρας, από οποιαδήποτε απειλή.
(Για την Ελλάδα η ανάγκη αυτή υπήρξε ,υπάρχει και θα υπάρχει στο διηνεκές σε ύψιστο βαθμό , αφενός μεν λόγω,  της γεωστρατιγικής της σημασίας .Αφετέρου δε ,διότι περιβάλλεται ,από όμορα κράτη ,τις εχθρικές διαθέσεις των οποίων ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ –,μόνο αφελείς είναι δυνατόν, να ,αγνοούν να αψηφούν ή κατόπιν δευτέρας σκέψεως, να παραβλέπουν!).

11/11/12

Κάποιος πρέπει να του μιλήσει…..για την κρίση του

  
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 19:12
Καταιγίδες νόμων, πλαισίων νόμων, μνημονίων, προϋπολογισμών, PSIs, MFIs, IMFs και η λίστα δεν έχει τελειωμό με τις δημοκρατικές διαδικασίες σε γελοιοποίηση. Η κοινωνία αγωνία κάτω από μια απειλή που δεν καταλαβαίνει αλλά που η πολιτική και πνευματική της ηγεσία, που δεν εμπιστεύεται, προσπαθεί, με την χρήσει των μεγάλων ΜΜΕ, να την  πείσει ότι η μη συμμόρφωση είναι η απόλυτη καταστροφή προ των θυρών. Ακόμη και η πλειονότητα των υποτιθέμενων εκπροσώπων του έθνους βρίσκεται σε πυκνό σκοτάδι αφού δεν έχουν τις γνώσεις για να πάρουν πραγματικά υπεύθυνες θέσεις. Άλλωστε ο χρόνος που τους δίνεται για να διαβουλευτούν και να καταλάβουν την ουσία των γεγονότων είναι σχεδόν μηδενικός και τα ασφυκτικά πλαίσια κομματικής πειθαρχίας  απαγορευτικά. Η δημοκρατία έχει γίνει το σάβανο τους.

5/11/12

Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ

  
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012 22:51
Η Ελλάδα ετοιμάζεται για άλλη μία φορά να διαλέξει ή την χρεωκοπία και την δραχμή ή το ευρώ και την πίεση, την ανεργία και την εξαθλίωση.  Να ένα δίλημμα που τίθεται κάθε φορά που ετοιμαζόμαστε να πάρουμε κάποια δόση δανεικών από τους «τοκογλύφους».  Αυτό το δίλημμα – εκβιασμός έχει τεθεί 4 ή 5 φορές τα τρία τελευταία χρόνια στην Ελληνική Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό Λαό. Αυτή η «πραγματικότητα» μας έχει αποπροσανατολίσει και ασχολούμεθα με τον εκβιασμό και όχι με τα πραγματικά προβλήματα και αίτια της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας.  Έχουμε εγκλωβιστεί σε ένα φαύλο κύκλο, ο οποίος καταστρέφει την λογική μας σκέψη, αποπροσανατολίζει τις ηγεσίες μακριά από τις λύσεις, αυξάνει την λαϊκή οργή και προετοιμάζει την έκρηξη.

Αρχειοθήκη ιστολογίου