21/8/12

ΠΥΡΚΑΪΕΣ- ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ

  
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 14:01
Η Χίος καίγεται σήμερα για 4η ημέρα. Η Κορινθία επίσης. Η Ζάκυνθος για τρίτη φορά αυτό το χρόνο. Η Κρήτη,  η Θράκη επίσης. Παρά λίγο να δούμε καταστροφή στην Ήπειρο και ο κατάλογος όλων των περιοχών που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από πυρκαϊές δεν έχει τέλος.  Η Ελλάδα μετράει πληγές σε ευαίσθητες κυρίως περιοχές κοντά στα σύνορα και σε οικονομικά κέντρα.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

  
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 20:52
 Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ή αγνοήσει το γεγονός, ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως ,η οποία την έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής.   Για το ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;  Υπάρχουν πολλές εκδοχές  και θέσεις , «από το μαζί τα φάγαμε» του  κ. Πάγκαλου  ,μέχρι και την απόλυτη ευθύνη –κατ’εμέ- των εκάστοτε κυβερνώντων .   Εξαιρώ, τον απλό λαό, γιατί ο απλός πολίτης ,εθίζεται στα όσα του διοχετεύονται από τις πολιτικές ηγεσίες  του ,τα ακολουθεί και τα αποδέχεται, ανεξαρτήτως των οποιωνδήποτε μελλοντικών συνεπειών, μη δυνάμενος, ούτε να τις προσυνειδητοποιήσει ,ούτε και να τις εκτιμήσει ,πριν επισυμβούν .Εξαιρούνται βεβαίως  της «εξαιρέσεως»,τα κομματικά ενεργούμενα!!! 

16/8/12

Η εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα

  
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012 13:35
Κατά γενική εκτίμηση, καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου θα διαδραματίσει η εσωτερική πολιτική και κυριότατα η πορεία της οικονομίας. Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κ. Ρόμνι δεν παύει να επικαλείται τη διαχείριση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη λήγουσα τετραετία ως ισχυρό επιχείρημα υπέρ της καταψήφισης του Δημοκρατικού αντιπάλου του.[i] Ενώ ορισμένοι παρατηρητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να σημειωθούν απρόβλεπτες διεθνείς εξελίξεις ικανές να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.[ii] Οπωσδήποτε δε, με δεδομένο το  βάρος των ΗΠΑ στα διεθνή δρώμενα και ειδικότερα τις επιπτώσεις των επιλογών τους στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, για εμάς τους Έλληνες μια αποτίμηση των χειρισμών του ενοίκου του Λευκού Οίκου στον διεθνή χώρο παρουσιάζει αυταπόδεικτο ενδιαφέρον.

14/8/12

«ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΜΙΑ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

  
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 21:35
 
Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε θεατές και ακροατές ειδήσεων και εξελίξεων που δείχνουν τη σχέση των κομμάτων και των πολιτικών με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  Το φαινόμενο δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε νέο, ούτε πρωτοφανές. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σχέσεων στρατιωτικών με πολιτικούς διαχρονικά σε όλες τις χώρες.   Στα δημοκρατικά πολιτεύματα η Πολιτική ηγεσία πρέπει να δίνει τη στρατηγική καθοδήγηση και τους  πολιτικούς στόχους της Χώρας ενώ όλες οι άλλες εξουσίες και τα στελέχη του Κράτους πρέπει να εφαρμόζουν τακτικές και καθημερινές πρακτικές διά την επίτευξη των τεθέντων στόχων.

13/8/12

Από πού ν αρχίσει κανείς;

      
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012 18:22
 Στην δυστυχία που ζει σήμερα ο απλός πολίτης, ο βασικότερος ίσως παράγων που τον πνίγει είναι η πλημμύρα των μετώπων που η κοινωνία καλείται να πολεμήσει για να επιβιώσει. Προσμένει ότι, αν πειστεί, βοηθώντας αυτός προσωπικά σε κάποια από αυτά τα μέτωπα θα δει αχτίδα ελπίδας για το μέλλον. Αλλά είναι τόσα πολλά, σκόρπια, χωρίς προτεραιότητες από τα οποία κρατιέται απομονωμένος σε έναν κόσμο ενημέρωσης απαξιωμένο και αναξιόπιστο. Κανείς πραγματικά δεν τον καλεί σε συναγερμό στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου διάσωσης για να δράσει στην πράξη. Ζει σε έναν κόσμο από μεγαλόστομες διακηρύξεις χωρίς πρακτικά σχέδια για την ενεργοποίηση του. Όλα αφορούν στην απομείωση των οικονομικών του πόρων. Οι προκλήσεις εκτοξεύονται σε μακρο-πολιτικό επίπεδο χωρίς πρακτικές λεπτομέρειες στη συνέχεια για δράση.
Δεν είναι δύσκολο να απαριθμίσει κάνεις μερικά από αυτά τα μέτωπα καθώς τα απαντούμε παντού στα μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα τους το βαρύτατα νοσούν σύστημα κοινωνικής προστασίας, η απολιθωμένη παιδεία, η υδροκέφαλη και αντιπαραγωγική δημόσια διοίκηση, οι απισχνούμενοι πόροι εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, το απαγορευτικό σύστημα επιχειρηματικότητας, η εφιαλτική πλέον πρόκληση του μεταναστευτικού και τόσα άλλα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου