26/6/12

Ώρα ευθύνης

  
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 14:33
Όταν προ καιρού ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας έθεσε θέμα δημοψηφίσματος για την έγκριση του πρώτου μνημονίου από το λαό ενέσκηψε θύελλα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό.  Κατά τη δική μου άποψη, ανεξάρτητα του εάν η εξαγγελία ήταν η πραγματική πρόθεση του τότε πρωθυπουργού ή εκβιασμός προς την πλευρά της αντιπολίτευσης για υπερψήφιση του μνημονίου από τη βουλή, μια τέτοια συζήτηση άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου.  Γιατί έθετε ουσιαστικά θέμα παραμονής της χώρας ή όχι στο χώρο της Ευρωζώνης.

25/6/12

ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ

  
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 11:19
Η κυβέρνηση Σαμαρά και Σια εκπέμπει τον επιθανάτιο ρόγχο της μεταπολιτευτικής αταξίας πραγμάτων. Συγκροτήθηκε από υλικά κατεδάφισης. Οι προγραμματικές της εξαγγελίες εξαντλούνται σε προσχηματικά, αποπροσανατολιστικά ευχολόγια. Και ως διάδοχη κυβερνητική εξουσία, στη σίγουρη περίπτωση της κατάρρευσής της,  προαλείφεται ένα συνονθύλευμα παλαβών ψευδοϊδεολόγων και ανεύθυνων δημαγωγών – «δεξιάς» ή «αριστερής» απόχρωσης, αδιάφορο, αφού και οι μεν και οι δε «βλάπτουν εξ ίσου» την Ελλάδα.

24/6/12

Η επομένη των εκλογών στην Τουρκία

  
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 02:35
a_external_collaboration
Γύρισε σελίδα η Τουρκία την επομένη των εκλογών της 12ης Ιουνίου, με νέα δεδομένα την περίτρανη νίκη του Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, που εξασφάλισε το 50% των ψήφων και της τρέχουσες εξελίξεις της «Αραβικής Άνοιξης». Τα θέματα όμως του παρελθόντος συνεχίζουν να υπάρχουν και οι προκλήσεις που θέτουν απαιτούν ένα νέο καθορισμό προτεραιοτήτων στο πλαίσιο των σχεδιασμών της κυβέρνησης του κ. Ερντογάν, που βγήκε ενισχυμένος από την λαϊκή ετυμηγορία.

20/6/12

Η ώρα της νεολαίας

  
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 18:53
Το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου δεν φαίνεται να εξέπληξε πολλούς μέσα και έξω από την χώρα, οι οποίοι δύσκολα κρύβουν την ανακούφιση τους. Ο συνασπισμός που προσπαθεί να κάνει κυβέρνηση ηρεμεί γιατί έτσι αποφεύγει προς το παρόν την απολογία του για την κατάντια της χώρας. Η αντιπολίτευση, που ήξερε ότι δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσει, δεν κρύβει τον μελλοντικό αγωνιστικό χαρακτήρα των ενεργειών της μέσα και έξω από το κοινοβούλιο που θα την καταστήσει αδιαφιλονίκητα ελέγχουσα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση που πιστεύει ότι δεν είναι μακριά.

17/6/12

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

  
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 00:00
Κοινωνικά δίκτυα και η δυναμική των συγκρούσεων
Τα κοινωνικά δίκτυα διευκολύνουν τη διάδοση και μετάδοση των πληροφοριών στους κόλπους της κοινής γνώμης. Υπό την έννοια αυτή, αποτελούν όπλο των αντιφρονούντων έναντι, τόσο του καθεστώτος, όσο και των κρατούντων της στιγμής.

15/6/12

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

  
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 01:53

Η χώρα μας διανύει από αρκετών μηνών  περίοδο πολιτικής αστάθειας που προήλθε από την ανεπιτυχή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που διέρχεται. Η αστάθεια αυτή έχει ήδη οδηγήσει σε μία εκλογική αναμέτρηση ,αυτή της 6ης Μαΐου ,η οποία όμως δεν έδωσε πολιτική λύση, για λόγους που η ανάλυση τους δεν είναι του παρόντος  και οδηγεί την χώρα σε μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αυτή της 17ης Ιουνίου.

8/6/12

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

  
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 00:37
Ευρετήριο Άρθρου
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ
Σελίδα 2
Όλες οι Σελίδες
Δανειζόμενοι την σοφία των Κινέζων δια μέσω των δικών τους αιώνων μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς για την μοίρα της Ελληνικής κοινωνίας. Αλλά πέρα από αυτό η θλίψη περισσεύει.
Ας σημειώσουμε πρώτα αδρά τι συμβαίνει μέσα στη χώρα καθώς πορευόμαστε προς την 17 Ιουνίου.
Οι ταγοί του συνόλου του πολιτικού κατεστημένου με τις παραφυάδες του, κρυμμένοι πίσω από μια ανήμπορη και άπορη υπηρεσιακή κυβέρνηση,  θεωρούν και σχολιάζουν τα τρομακτικής διάστασης ανθρώπινα προβλήματα της κοινωνίας σαν παρατηρητές, από την διογκουμένη εγκληματικότητα, τις ουρές των συσσιτίων στις εκκλησίες, το δράμα της πλήρους κατάρρευσης του συστήματος υγείας και συντάξεων μέχρι τόσα άλλα λες και είναι άμοιροι.

3/6/12

Λυπηθείτε μας - Κλείστε τα παράθυρα μέχρι τις εκλογές

  
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 10:47
Είμαι ένα άτομο προχωρημένης ηλικίας με ελεύθερο χρόνο που tου επιτρέπει να παρακολουθemi συνεχώς τις εξελίξεις των ημερών. Έτσι συνήθως το πρωί, όταν οι νεώτεροι πάνε στη δουλειά τους, αν έχουν μία ακόμα, υποκύπτω στην αδυναμία μου να ανοίξω την τηλεόραση. Είναι μια συνήθεια που μοιάζει με την συμπεριφορά ενός ναρκομανούς και συνεπώς διακατέχομαι από ένα πελώριο σύμπλεγμα ενοχής. Αναγνωρίζω ότι η διαδικασία είναι στην πραγματικότητα συστηματική πλύση εγκέφαλου όπου τα διάφορα κανάλια ανταγωνίζονται σε ακροαματικότητα αδιαφορώντας και θυσιάζοντας την πνευματική μου υγεία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Γ. Ε. ΣΕΚΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 31ης ΜΑΙΟΥ

  
Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 10:52
Εντός των ημερών θα κληθούμε να επιλέξουμε μεταξύ του κακού και, υποτίθεται, του χειρότερου. Ο καθένας μας θα κάνει φυσικά την επιλογή του σύμφωνα με τα φώτα του. Το βέβαιο όμως είναι ότι, ανεξάρτητα από την ετυμηγορία της κάλπης, η χώρα μας θα παραμείνει παγιδευμένη στον εθνικό κατήφορο, στη διαδικασία εθνικής παρακμής που βιώνουμε. Η παρουσία μας απόψε εδώ δείχνει ότι έχουμε συνείδηση αυτής της παγίδευσης. Αλλά και ότι δεν την αποδεχόμεθα ως νομοτελειακή. Ότι, αντιθέτως, αναζητούμε διέξοδο.

Αρχειοθήκη ιστολογίου