26/4/12

ΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΕνΕλ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 12:45
Η εξωτερική μας πολιτική αποσκοπεί στη διασφάλιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων στον διεθνή χώρο. Πρέπει συνεπώς να είναι εντεταγμένη σε μια ευρύτερη εθνική στρατηγική, θέτουσα συγκεκριμένους στόχους και αξιοποιούσα για την επίτευξή τους τις συνιστώσες της εθνικής μας ισχύος – οικονομικές, στρατιωτικές, και πολιτισμικές. Η Ένωση για την Ελλάδα έχει ήδη παρουσιάσει το περίγραμμα μιας τέτοιας εθνικής στρατηγικής. Το παρόν κείμενο εξειδικεύει τις θέσεις της για τον προσανατολισμό της χώρας μας στο διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον, για τις σχέσεις μας, ειδικότερα, με τα γειτονικά μας κράτη, και για τη συμβολή της διπλωματίας και της «ήπιας ισχύος» που μας προσφέρουν ο απόδημος ελληνισμός, η κλασική μας παράδοση, και η Ορθοδοξία, στην εδραίωση της διεθνούς μας παρουσίας.

19/4/12

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

  
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 23:07
1. Η οικονομική κρίση δεν πλήττει μόνο το επίπεδο ζωής μας. Υποβαθμίζει και τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο στίβο, επηρεάζοντας δυσμενώς, τόσο την αμυντική μας ικανότητα, όσο και το κύρος και τη διαπραγματευτική μας δύναμη στις διεθνείς μας σχέσεις.

16/4/12

Διλήμματα περί την λευκή ψήφο

  
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012 22:34
Το Φθινόπωρο το 2010 στις δημοτικές εκλογές είχα διατυπώσει ορισμένες σκέψεις γύρω από την λευκή ψήφο και την σημασία της σαν έκφραση απόρριψης του πολιτικού κατεστημένου με τα πλοκάμια του (1). Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα είναι προφανές ότι δύο επιπτώσεις επεκράτησαν. Παρόλη την σημαντική παρουσία λευκών στις κάλπες η σημασία τους αγνοήθηκε επιδεικτικά συναθροίζοντας τα με τα άκυρα και την αποχή συμφώνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και η διαχείριση της χώρας συνεχίστηκε με τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για να μας φέρει εδώ που είμαστε σήμερα. Σαφέστατη ένδειξη από το πολίτικο κατεστημένο ότι ενεργεί ερήμην της κοινωνίας. Η άλλη είναι η συνεχής υπενθύμιση μέσω των προσηρτημένων ΜΜΕ ότι βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου η λευκή ψήφος κατασπαταλάται η υποβοηθά τάσεις ανεπιθύμητες για τον πολίτη. Θα ήταν χρήσιμο να παρατηρήσει κανείς με ποια επιμέλεια αποφεύγεται η αναφορά στην σημασία της λευκής ψήφου όταν σχολιάζονται οι δημοσκοπικές τάσεις αυτές τις ημέρες ενώ ενορχηστρωμένα blogs με μηνύματα σύγχυσης ξεπηδούν σαν μανιτάρια.

8/4/12

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ

  
Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 22:17
Η « πατρίδα της Δημοκρατίας» έχει καταντήσει, διεθνώς και παγκοσμίως, Δημοκρατία κατ΄ευφημισμόν διότι ο Κοινοβουλευτισμός για την Ελλάδα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ΔΕΣΜΩΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Οι Βουλευτές προ της εγγραφής τους στην « ΛΙΣΤΑ» του Κόμματός τους αναλαμβάνουν υποχρεώσεις ως αναγκαία προϋπόθεση για την εξασφάλιση της κομματικής πειθαρχίας κατά την διάρκεια της θητείας τους. Ως εκ τούτου η φωνή των ψηφοφόρων, δηλαδή η φωνή του « ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ» ουδέποτε θα γίνει δεκτή προς συζήτηση εάν δεν συμφωνεί με τη γνώμη του Αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος.

6/4/12

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

  
Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 21:54
Η ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής αποτελεί την διαχρονική αχίλλειο πτέρνα του ελληνικού κράτους. Οι ακόλουθες σκέψεις και προτάσεις της «Ένωσης για την Ελλάδα» αποσκοπούν να συμβάλουν στην συνειδητοποίηση και κάλυψη του καίριου αυτού κενού.

Αρχειοθήκη ιστολογίου