4/12/12

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

  
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 00:36
Η παρούσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μέρα με την μέρα συμπιέζει τις μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις και δημιουργεί ένα διχασμό των πολιτών. Το κράτος αδρανεί και παρακολουθεί αμήχανα. Οι κακοί γείτονες της χώρας μας προετοιμάζονται για να πάρουν ότι τους προσφερθεί από τα ιμάτια του αδρανούς και ίσως διαχωρισμένου Ελληνικού Κράτους.
Οι τελευταίες εκλογές ανέδειξαν ένα νέο δίπολο κυβέρνησης – αντιπολίτευσης. Η συντηρητική παράταξη άντεξε και ανέλαβε την κυβέρνηση, συνεργαζόμενη με το τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ και την αντέχουσα ΔΗΜΑΡ.  Η Ευρωπαϊκή αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, από μικρή παράταξη του 4 %, αναδείχθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση.  Η άκρα δεξιά, εκπροσωπείται στην νέα βουλή  από την Χρυσή Αυγή, η οποία μέρα με την μέρα δυναμώνει και έχει φτάσει αισίως σε ποσοστό περίπου 12%.  Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και το παραδοσιακό αριστερό ΚΚΕ συμπιέζονται σε ποσοστά γύρω από το 4% και παλεύουν για την επιβίωσή τους.  Οι ανεξάρτητοι Έλληνες, ένα νέο κόμμα , συμπιέζεται χάνοντας δυνάμεις.  Μετά τις εκλογές οι μόνες ανερχόμενες πολιτικά δυνάμεις φαίνονται να είναι  η αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ και η άκρα δεξιά με την Χρυσή Αυγή.
Οι καινούργιοι μονομάχοι λοιπόν με κομματικούς στρατούς αξιόλογους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει αριστερούς, σοσιαλιστές και αντιμετωπίζεται θετικά από άλλες αριστερές και ακροαριστερές  δυνάμεις.  Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ακραία δεξιούς και θυμωμένους από τα μέτρα πολίτες, μια ομάδα που μεγαλώνει ραγδαία. Με την υπάρχουσα δημοσκοπική κατάσταση, (Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012 ), τροφοδοτείται ένα φανατικό δίπολο αριστερών και ακραίων δεξιών και δεξιών οπαδών.  Όσο αυτά τα δύο κόμματα ενισχύονται δημοσκοπικά και εκλογικά,  ένας μεγάλος κίνδυνος διχασμού και συγκρούσεων  όχι απόψεων αλλά ομάδων στους δρόμους καιροφυλακτεί και απειλεί.
Η τρέχουσες δημοσκοπήσεις, (Νοε – Δεκ), δίνουν σε κάθε κόμμα τα ακόλουθα ποσοστά :
ΣΥΡΙΖΑ  31 %                                      ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ          6.5%
ΝΔ  22.6 %                                          ΚΚΕ       6.5 %
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%                              ΔΗΜΑΡ   6 %
ΠΑΣΟΚ     5 %
 

Η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο πολίτικο χάρτη της Ελλάδος και η συνεχής ενδυνάμωσή της με οπαδούς γεννάει μία δράση , η οποία δημιουργεί την αντίδραση από αριστεριστές που συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες περισσότερο ακραίες ομάδες.  Μέχρι σήμερα έχουμε δει συγκεντρώσεις  της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και σύγχρονες αντισυγκεντρώσεις από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και παρεμφερών αριστερών και αναρχικών ομάδων.   Οι αψιμαχίες και οι προστριβές κρατιούνται σε ένα χαμηλό επίπεδο επειδή και τα δύο κόμματα είναι στην αντιπολίτευση και η ΕΛΑΣ μεσολαβεί κατευναστικά.  Εάν και εφ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία εκτιμάται ότι θα μεγαλώσει η έκταση και ο αριθμός των συγκρούσεων σε πόλεις και δρόμους.
Το κράτος με τα όργανά του και τους θεσμούς του δεν επεμβαίνει άμεσα, δυναμικά και κατασταλτικά ώστε να δημιουργεί αποτροπή συγκρούσεων, αλλά πάντα κατευναστικά καθυβρίζεται και προσβάλλεται και από τις δύο ομάδες.  Οι αυστηροί νόμοι δεν εφαρμόζονται ή όταν εφαρμόζονται επιδεικνύεται τέτοια επιείκεια  που αποθρασύνει.  Μόνο μία δυνατή αποφασιστική και ικανή διοικητική μηχανή με τις δυνάμεις αποτροπής της εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να εμποδίσει την επερχόμενη σύγκρουση Συριζαίων και Χρυσαυγητών.

Μία Ελλάδα σε οικονομική και πολιτική αδυναμία είναι πειρασμός για τους κακούς γείτονές της.   Η Τουρκία, παρ όλα τα προβλήματά της στην ανατολή,  δημιούργει το τόξο γύρω από την Ελλάδα κάνοντας συμφωνίες και φιλίες αμυντικές.  Η Αλβανία, και τα Σκόπια έχουν αποδειχθεί πρόθυμοι συνεταίροι-κράτη σε ενέργειες εναντίον της Ελλάδος.  Η Τουρκία έχει εντείνει τους εξοπλισμούς της που θα ανέλθουν σε 35δις Ευρώ  το 2013 , ενώ η Ελλάς ευρισκομένη σε αδυναμία θα διαθέσει μόνο 3δις.Ευρώ.  Η επερχόμενη περαιτέρω ανατροπή των αμυντικών συσχετισμών μεταξύ Ελλάδος  Τουρκίας αναμένεται να αποθρασύνει την τουρκική πλευρά, η οποία εγείρει συνέχεια εδαφικές αξιώσεις εναντίον της Ελλάδος.
Τα αδύναμα και διηρημένα Σκόπια βρήκαν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις διαφορές τους με την Ελλάδα και πιέζουν για λύση του θέματος του ονόματος  και ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε με την βοήθεια της Γερμανίας και άλλων δανειστών της χώρας μας.
Η Αλβανία αναβαθμίζει με πολλές πολιτικές εκδηλώσεις και φωνές την Ιδέα της μεγάλης Αλβανίας και συνεταιρίζεται στενότερα αμυντικά με τον μεγαλύτερο σύμμαχο-εχθρό της Ελλάδος , την Τουρκία.  Κυκλοφορεί ανιστόρητες αξιώσεις για την Ελληνική Ήπειρο και οργανώνει εορτασμούς ανεξαρτησίας μέσα στην Αθήνα και στην Αλβανία με αλύτρωτα τραγούδια. Τι κάνει η Ελληνική ηγεσία ;   Απλά ανέχεται για να μην πυροδοτήσει το δήθεν καλό κλίμα.

Ο διαμελισμός της Ελλάδος ή η απόσπαση κάποιων εδαφών της είναι όνειρο και επιδίωξη των γειτόνων της που έρχεται από τις αρχές του αιώνα μας.  Η πραγμάτωση τέτοιων ιδεών γίνεται εφικτή μόνον όταν ο Ελληνικός λαός είναι πολιτικά διηρημένος, πτωχός και άοπλος.
Σήμερα οι Έλληνες διαιρούνται φανατισμένοι πολιτικά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Σήμερα οι Έλληνες πτωχαίνουν ημέρα με την ημέρα και η οργή μαζί με την απελπισία θεριεύουν.
Σήμερα οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις αφοπλίζονται λόγω οικονομικών μέτρων.
Σήμερα η κρατική μηχανή αδρανεί σαστισμένη.

Οι προϋποθέσεις λοιπόν υπάρχουν, οι εχθρικοί γείτονες καραδοκούν, το περιβάλλον ευνοεί, οι φίλοι είναι λιγοστοί και οι δανειστές πολλοί.  Άρα μένοντας αδρανείς είναι σαν να προκαλούμε την εμφάνιση προβλήματος εδαφικών ή άλλων διεκδικήσεων με κοσοβοποίηση της πατρίδας μας.
 

Σχόλια  

 
0 #3 Δημήτριος Π. 07-02-2013 23:53
(συνέχεια από το #2)

Οι εποχές του Μουσολίνι, του Χίτλερ, του Φράνκο και του Παπαδόπουλου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι "αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά" (που λέει και το τραγούδι) καιρός να επανέλθουν στην τρέχουσα εποχή και να πάψουν να αντλούν τα παραδείγματά τους από παρωχημένες εποχές και ξεπερασμένες ιδεοληψίες. Αρκετά αναμασήσαμε τις εμμονές και τις αγκυλώσεις τους. Ιδού η ρόδος ίδου και το πήδημα. Στο σήμερα είναι το λαμπρόν πεδίον της δόξης, όχι στον Β' παγκόσμιο πόλεμο, όχι στην οκτωβριανή επανάσταση, όχι στον Μάρξ και τον Μάο, όχι στα φαντάσματα του παρελθόντος.

Θέλουμε φρέσκα κουλούρια όχι μπαγιάτικα και ξαναμασημένα...

Θέλουμε πολιτικό λόγο και υγιή αντιπαράθεση πάνω στα ΣΗΜΕΡΙΝΑ προβλήματα της κοινωνίας μας. Όχι για το θεαθήναι φανφάρες και μεγαλοστομίες που έχουν πια μπαγιατέψει.

Επιτέλους, περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή ο πολιτικός κόσμος να κάνει το αυτονόητο: Εφ' όσον διαφωνεί με τις πολιτικές θέσεις της Χ.Α. να βγει στον πολιτικό στίβο και να απαντήσει με πειστικότερα επιχειρήματα, ενώ ταυτόχρονα να βρίσκεται σε εγρήγορση για τυχόν έκνομες ενέργειες εκατέρωθεν.

Όμως η αυτοαποκαλούμεν η "αριστερά" δείχνει μιά ενοχλητική για μένα νευρικότητα (ίσως διότι λόγω της δράσης Χ.Α. έχει χάσει και την μπάλα και το γήπεδο) ενίοτε δε δείχνει και έναν πανικό ώστε να καταφεύγει σε υστερίες και να παρουσιάζει το άσπρο ως μαύρο.

Δυστυχώς, η Χ.Α. αποδεικνύεται σκληρό καρύδι και καλύτερα οργανωμένη, όλοι δε οι άλλοι παραπαίουν και φαίνονται μικρότεροι των περιστάσεων.

Ένα έχω να σας πω, και με αυτό θα κλείσω: Είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε σε εμφυλιοπολεμικέ ς συγκρούσεις γεγονός που θα σημάνει και το οριστικό τέλος της μεταπολιτευτική ς οπερέτας που ζήσαμε τα τελευταία 39 χρόνια στην Ελλάδα. Όμως καμμία σύγκρουση δεν θα ξεκινήσει από την Χ.Α. διότι απλούστατα δεν την συμφέρει. Είναι στα πάνω της με καθαρά αυξητικές τάσεις. Οι αριστεροί μόνο με προβοκάτσια θα μπορέσουν να σύρουν την Χ.Α. σε μιά κατά μέτωπον σύγκρουση αλλά και τότε είναι αμφίβολο αν ο πανέξυπνος Μιχαλολιάκος επιτρέψει στους "δικούς" του να τσιμπήσουν το δόλωμα.

Πάντως, σε μιά καθαρώς πολεμική σύρραξη, ένας πρός έναν, χρυσαυγιτών και "αριστερών", μην αμφιβάλλετε πρός τα πού θα γύρει η πλάστιγγα της νίκης. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που ούτε την "αριστερά" την συμφέρει μιά καθολική σύγκρουση.

Προφανώς και μιά τέτοια εύθραυστη ισορροπία μπορεί να διαταραχθεί ανά πάσα στιγμή. Όλοι απευχόμαστε να μην πάνε εκεί τα πράγματα αν και τίποτα δεν αποκλείεται.
Παράθεση
 
 
0 #2 Δημήτριος Π. 07-02-2013 23:50
Κάποιες σκέψεις οι οποίες φαίνεται να σας διαφεύγουν, να μην σας απασχολούν ή έστω να μην θέλετε να τις δημοσιεύσετε:

Η Χ.Α. δεν είναι ένα νεόκοπο κόμμα ούτε ένα συνονθύλευμα τάσεων όπως π.χ. ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Όσο κι αν διαφωνείτε, οφείλετε να παραδεχτείτε ότι η πορεία της Χ.Α. είναι συνεπής και σταθερότατη. Ποιό άλλο κόμμα μπορεί να το ισχυριστεί αυτό όταν όλοι συναγωνίζονται στις κωλοτούμπες;

Η ιδεολογία της είναι επίσης συγκεκριμένη και ξεκάθαρη. Πρόκειται για κόμμα με εθνικοσοσιαλιστ ική θεώρηση την οποία εκφράζει μέσα από την έννοια του ελληνικού εθνικισμού. Δυστυχώς, τα άλλα κόμματα αναλίσκονται σε γραφικές κατηγορίες του στύλ φασίστες, νεο-ναζί, χουντικοί κλπ. Έτσι όμως δεν καταφέρνουν να τοποθετηθούν πειστικά στα επιχειρήματα της Χ.Α. γι' αυτό και χάνουν έδαφος το οποίο κερδίζει συνεχώς η Χ.Α.

Βασικό σημείο του προβληματισμού σας είναι ότι οι "αριστεροί" συγκρούονται με μέλη της Χ.Α. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι οι παράνομες αντισυγκεντρώσε ις που κάνουν οι "αριστεροί" κατά των νομίμων συγκεντρώσεων της Χ.Α. δεν συνάδουν με αυτό που θέλουμε να λέμε στον πολύ κόσμο ότι δηλ. έχουμε "δημοκρατία". Είτε μας αρέσει είτε όχι στην πραγματική Δημοκρατία κάθε νόμιμο κόμμα έχει δικαίωμα να συγκεντρώνεται χωρίς όπλα και φιλήσυχα.

Δεν φταίει λοιπόν η Χ.Α. που η κατάσταση είναι τεταμένη αλλά αυτοί οι οποίοι ενώ μας παρουσιάζονται (δηλ. αυτοαποκαλούντα ι) ως "αριστεροί-προοδευτικοί-δημοκράτες" στην ουσία δηλ. στην πράξη, είναι χειρότεροι φασίστες και νεο-ναζί από τους "νεοναζί" της Χ.Α.

Επίσης, καλό είναι να μιλήσει κάποιος με νομικές γνώσεις στα υψηλόβαθμα στελέχη της "αριστεράς" κλπ διότι καθημερινά εκτίθενται ανεπανόρθωτα και αυτοδιαψεύονται με την προπαγάνδα και τις συκοφαντίες που εκτοξεύουν. Σε ένα σοβαρό κράτος όταν π.χ. ο Στρατούλης μιλάει για "φονιάδες" της Χ.Α. και ο ίδιος ο Τσίπρας σε συνέντευξη στην Στάη είπε ότι "καθημερινά η Χ.Α. δολοφονεί μετανάστες", ο εισαγγελέας έπρεπε να τους έχει καλέσει για τα περαιτέρω. Ποιοί είναι επιτέλους αυτοί οι "νεκροί" και ποιοί οι "φονιάδες" τους, πού είναι αυτή η αστυνομία να τους συλλάβει, πώς γίνεται η Χ.Α. να έχει "τάγματα εφόδου" και το μόνο καταγγελθέν περιστατικό να είναι εκείνο το προμελετημένο και στημένο συμβάν με τους πάγκους των παρανόμων μικροπωλητών επίτηδες μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και τις κάμερες των ΜΜΕ;

Επιτέλους, σοβαρευτείτε όλοι σας! Χωρίς να είμαι οπαδός, ούτε ψηφοφόρος της Χ.Α. θα αρχίσω σε λίγο να τους βλέπω με συμπάθεια, απλώς και μόνο διότι βλέπω τους πάντες να κάνουν τα πάντα για να τους κατηγορήσουν αλλά στο τέλος όλα αποδεικνύονται πως είναι μια φούσκα, μια τρύπα στο ...νερό.

(συνεχίζεται...)
Παράθεση
 
 
-1 #1 Γιαννης54 06-12-2012 05:23
Κε Παληατσε,
Σε μια μου προσπαθεια εμπλουτισμου του ευστοχου αρθρου σας και της πληρεστερης πληροφορησης των αναγνωστων σας, συμπληρωνω το παρακατω κειμενο-συνδεσμο προς προβληματισμο :

Η τακτική του ΣΕΚ είναι λάθος
http://aganaktismenosaristeros.wordpress.com/2012/08/24/%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82/
...οπου διαβαζουμε (αποσπασμα) ...
"... πρέπει (το αντιρατσιστικο κινημα) να οργανωθεί «στρατιωτικά» και να μεταφέρει τον πόλεμο από το επίπεδο νεοναζί εναντίων μεταναστών, σε επίπεδο αντιρατσιστών εναντίον νεοναζί ή και κράτους. Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος: ή θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο ή θα πάρει χαρακτηριστικά εθνικά και τότε είναι από χέρι κερδισμένος από τους νεοναζί. Ή θα βγούμε εμείς να χτυπηθούμε με τους νεοναζί, ή θα σκοτωθούν με τους μετανάστες, και θα έχουν την υποστήριξη σχεδόν όλης της κοινωνίας."

Καταλαβαινετε οτι, "εκεινοι το εχουν τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι" !!
Εγρηγορση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου