1/10/12

ΗΡΩΕΣ ΝΑΙ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΧΙ

  
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 20:02
Η χειροτέρευση της οικονομικής και κοινωνικής καθημερινότητας είναι ορατή σε πρόσωπα πολιτών, σε μισθολόγια εταιρειών, σε εισπράξεις επιχειρήσεων, σε επιχειρηματολογία ηγεσιών και ψηφοφόρων.  Αυτή η ύφεση οικονομίας και συναισθημάτων αγγίζει τα πάντα γύρω μας και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό.  Μαζί με τις κοινωνικές σχέσεις αγγίζει την παιδεία, την υγεία , την Εξωτερική πολιτική, τον πολιτισμό και την άμυνα, πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το Ελληνικό Έθνος και νιώθει ασφάλεια για το παρόν και το μέλλον του.  Η Εθνική άμυνα πάντοτε είναι το πρώτο θύμα, το οποίο πρώτο στερείται κονδυλίων σε κάθε μνημονιακή δόση.
Η Εθνική άμυνα προσφέρει στην ασφάλεια, αυτό είναι και το μειονέκτημά της. Η ασφάλεια είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα επίπεδα ύπαρξης.  Αν υπάρχει, επιτρέπει στο κράτος να κτίσει πάνω της την ευημερία του, να έχει αποτρεπτική ισχύ και διαπραγματευτική ικανότητα σε διπλωματικές αρένες, δεν έχει όμως άμεσα και μετρίσιμα καθημερινά αποτελέσματα, δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμη  η επίδρασή της στην καθημερινότητα του πολίτη.  Αυτό την καθιστά ευάλωτη σε μειώσεις κονδυλίων  από πολιτικούς , που θέλουν να δείξουν άμεσα αποτελέσματα στους ψηφοφόρους τους.
 Στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα οι δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε κάθε δόση μνημονίου μειώνονται και οι Επιχειρησιακές δυνατότητες  αλλάζουν μειούμενες.  Ο Ελληνικός λαός δεν αντιδρά γιατί κανείς δεν του λέει με έμφαση ποιοί είναι οι σύγχρονοι κίνδυνοι που παραμονεύουν γύρω μας. Υπάρχει μία συσκότιση για τους εξοπλισμούς και τις γεωπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας,  στις γειτονικές μας χώρες.  Η Ελλάδα από ισχυρή αμυντικά χώρα της κεντροανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων μετασχηματίζεται και αδυνατίζει αμυντικά.
 
Οι ελλείψεις οικονομικών πόρων για την άμυνα (μισθοί, ανταλλακτικά, καύσιμα, εξοπλισμοί) έχουν άμεσο αντίκτυπο στην μαχητική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Διερωτάται κανείς πώς μία πολιτική ηγεσία που διαθέτει μία Πολεμική Αεροπορία που αξιολογήθηκε πρώτη , ένα Πολεμικό Ναυτικό που αξιολογείται τρίτο και ένα Στρατό Ξηράς που είναι στους 5 πρώτους στο ΝΑΤΟ, αποφασίζει να τα υποβαθμίσει αγνοώντας τους κινδύνους από γείτονες και εσωτερικές μειονότητες;
Το προσωπικό των Ε.Δ. πάντα ήταν  και πάντα θα είναι έτοιμο να προσφέρει  μαχόμενο έναντι υπερτέρων εχθρών, παρά τις πικρίες και τα Ελληνικά ελατώματά του.  Είναι όμως λογικό, ασφαλές και τίμιο λόγω πολλαπλών ελλείψεων να τους προορίζουμε να γίνουν πρόβατα επί σφαγή;   Είναι πατριωτικό να τους στείλουμε σε μάχη με ελλείψεις λόγω οικονομικής κρίσης;
Όλοι οι στρατιωτικοί αντιλαμβάνονται ότι έχουν σαν εντολέα ένα χρεοκοπημένο κράτος που πρέπει να υποστηριχθεί να επιβιώσει σε στιγμές κρίσεως.  Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι πώς το ίδιο χρεοκοπημένο κράτος  δίδει απολαβές και αγαθά πολλαπλάσια σε άλλους τομείς, (ΜΚΟ, ΔΕΚΟ, Υπουργείο Οικονομικών, ΕΡΤ, ΟΠΑΠ, ευγενείς Δ.Υ. κλπ).
 Η απουσία εξοπλισμών τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργεί κενό στην άμυνα της χώρας άμεσα και μακροπρόθεσμα.  Η αδυναμία αγοράς ανταλλακτικών λόγω παύσεως πληρωμών προς τους κατασκευαστές αχρηστεύει στην ουσία Επιχειρησιακές μονάδες σημαντικές και καθιστά το προσωπικό τους ευάλωτο στον αντίπαλο.  Η έλλειψη καυσίμων μειώνει τις ώρες ασκήσεων και λοιπές δραστηριότητες με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση της Επιχειρησιακής εκπαίδευσης.  Η μείωσεις των μισθών του προσωπικού επηρεάζουν την αφοσίωσή τους  στα καθήκοντά τους, διότι σκέπτονται την επιβίωσή αυτών και των οικογενειών τους.
Πόσο πιο απλά να το φωνάξει κανείς ;  Αφήστε τα παιδιά της Ελλάδος να γίνουν Ήρωες , αν χρειαστεί.  Κάντε όμως ότι είναι δυνατόν να μην πάνε σαν τα σκυλιά στα αμπέλια επειδή μειώσατε δαπάνες στην Εθνική Άμυνα.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ  ΜΑΡΤΥΡΕΣ.
Του Υποναυάρχου ε.α. Δημητρίου ΠΑΛΗΑΤΣΟΥ Π.Ν.
1/10/2012
 

Σχόλια  

 
0 #1 Δημήτρης Βόγγολης 04-11-2012 05:45
Θέλουμε πράγματι ήρωες και όχι μάρτυρες ,θέλουμε αινάρετο στρατιωτικό δυναμικό διακατεχόμενο από τόλμη και ηρωισμό και όχι να είναι ενάρετο έχοντες μόνο αρετήν.
Αυτή είναι η ομορφιά της Ελληνικής γλώσσας να ηχούν ομόηχα και να κρύβουν το μεγαλείο της έννοιας διαφορετικό.
Πώς όμως είναι δυνατό να φέρει σε πέρας την αποστολή του όταν όπως φαίνεται οι παγκοσμιοποιητέ ς έχουν προ πολλού μεθοδεύσει τον αφανισμό του Ελληνισμού και το κοινοβούλιό μας κινούμενο στο ίδιο μήκος συνδράμει στην εξαθλίωση του λαού και την κατακρεούργηση της πατρίδας μας ;
Όλοι στην θεωρία πρώτοι προτάσεις να ανοίξουν τα μάτια τους οι πουλημένοι της συγκυβέρνησης δε βλέπουμε .
Δεν τολμούν να ανακηρύξουν μονομερώς την Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη , ώστε από θέση ισχύος να προχωρήσουν σε σκληρές διαπραγματεύσει ς με τους τροϊκανούς εταίρους μας .
Να γίνει μίσθωση παραχώρηση υποθαλασσίων οικοπέδων για έρευνα-εξόρυξη –εκμετάλλευση.
Μίσθωση παραχώρηση Λιμένων και Ναυπηγείων σε κρατικές εταιρίες της Ρωσίας και της Κίνας αλλά και πεδίων στρατιωτικών ασκήσεων στο Ισραήλ.
Διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων –αποζημιώσεων.
Εγκατάσταση του Εθνικού δικτύου Α.Π.Ε
Προσωρινή παύση πληρωμής τοκοχρεολυσίων και Δημόσιος λογιστικός έλεγχος του Ελληνικού χρέους.

Ας το τολμήσουν ως αινάρετοι και όχι ως απλοί ενάρετοι.
Ο ορυκτός μας πλούτος όπως διαβεβαιώνουν ξένες ερευνητικές εταιρίες , αλλά και ειδήμονες επιστήμονες , είναι πολλαπλάσιος των κοιτασμάτων της Κύπρου ,ικανός για να εξέλθει η χώρα μας με τις δικές της δυνάμεις από την κρίση αλλά και η Ευρώπη .
Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με την ανάδυση του Κουρδιστάν και το μεγάλο ενεργειακό απόθεμα στην Κυπριακή ΑΟΖ απαιτούν και επιβάλλουν , σταθερότητα στα ενεργειακά περάσματα και στη Βαλκανική .
Ο εσωτερικός εχθρός είναι οι εταιρείες πετρελαίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου