2/9/12

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

  
Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2012 12:19
Πολύ μελάνι έχει χυθεί πάνω σε χαρτί για να περιγράψει την οικονομική κρίση που τυραννάει την Ελλάδα  τα τρία τελευταία χρόνια.  Η φιλολογία του μνημονίου και της οικονομικής ύφεσης ασχολείται κυρίως με τα απαιτούμενα μέτρα, με την αναγκαιότητα να υπακούσουμε στα ζητούμενα από τους δανειστές μας, στην συμπεριφορά καλού μαθητή, που πρέπει να έχουμε όταν μας μαλώνουν οι σωστοί και αλάνθαστοι ευεργέτες μας.
 Τρία χρόνια τώρα εξελίσσεται η ύφεση, οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική στην Ελλάδα με την ίδια μέθοδο εφαρμογής.  Σήμερα είμαστε προ μιας ακόμη καταβολής δόσης δανεισμού από ενάρξεως του πρώτου μνημονίου. Μία απλή αναμόχλευση της μνήμης δείχνει ότι σε κάθε τέτοια περίοδο αναμονής καταβολής δόσης ακολουθείται ακριβώς η ίδια διαδικασία :
Α.         Προβολή των υποχρεώσεων της Ελλάδος που δεν έχουν εκπληρωθεί, ( γιατί βέβαια ο τότε πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών φρόντισαν να δεσμεύσουν την χώρα με πολύ σφικτές υποχρεώσεις).
Β.         Εμφάνιση δημοσιευμάτων σε ξένο και ελληνικό τύπο για την τεμπελιά, ανοργανωσιά και κακή αξιολόγηση των Ελλήνων.
Γ.         Υπενθύμιση απειλών τύπου «δεν είναι απαραίτητη η Ελλάδα για την ΟΝΝΕ», «Θα παραμείνει η Ελλάδα στην ΟΝΝΕ μόνο αν είναι θετική η έκθεση της τρόικας»
Δ.         Εμφάνιση σεναρίων για τα νέα μέτρα, που πρόκειται να ληφθούν με ταυτόχρονη δημοσιοποίηση παραβατών φορολογίας και προκλητικών μισθών.

Σχεδόν πάντα η ίδια διαδικασία που κρατάει το λαό σε ύπνωση , ώστε να κλέβεται το εισόδημα χωρίς αντιδράσεις.  Σε κάθε πίεση της τρόικας η  Ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί απόλυτα και συμμορφώνεται με σκοπό να πάρει άλλη μία δόση και να μην κηρύξει στάση πληρωμών συντάξεων και μισθών.  Επιπρόσθετα με διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών φανερώνονται ομάδες εργαζομένων με υψηλές αποδοχές, που γεννούν τον φθόνο.  Με αυτό τον τρόπο οι χαμηλόμισθες ομάδες εργαζομένων και οι άνεργοι στρέφονται ενάντια στους υψηλόμισθους και υψηλοσυνταξιούχους.  Διαίρει και βασίλευε δηλαδή σε πλήρη εφαρμογή.  Με τέτοια μεθόδευση ο λαός απασχολείται από τα ΜΜΕ με αντικείμενο οργής, χωρίς απαιτεί διερεύνηση των συνθηκών και αιτίων που μας έφεραν μέχρις εδώ.
Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μοιάζουν αδύναμες, εγκλωβισμένες σε ένα δίλημμα, ή ακολουθούμε τους δανειστές ή πτωχεύουμε και οι κοινωνικές τάξεις προσπαθούν να περισώσουν τα συντεχνιακά τους προνόμια.   Η αριστερά του ΚΚΕ, η παραδοσιακά υπερασπιζόμενη τον αδύναμο πολίτη, προσπαθεί σαν άλλη συντεχνία να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την δυσαρέσκεια του λαού και αποτυγχάνει.   Δεν μπορεί να πείσει τους πεινασμένους, ούτε τους ανέργους.
 Αυτή την δύσκολη στιγμή της πτωχοποίησης του Έλληνα πολίτη , του παραδοσιακά δημοκράτη, του παραδοσιακά ανεκτικού σε μειονότητες και ιδεολογίες, το κενό της κρατικής αρωγής και ασφάλειας ήρθε να καλύψει , στο μέτρο των δυνάμεών της η άκρα δεξιά, ο σύνδεσμος ή κόμμα τώρα πλέον της Χρυσής Αυγής.  Ίδρυσαν και λειτουργούν διανομές τροφίμων σε ανέργους και πτωχούς Έλληνες, παρέχουν ασφάλεια σε υπερήλικες και αδυνάτους σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, εκδιώκουν παράνομους μετανάστες που έχουν καταλάβει ελληνικές περιουσίες.  Εκεί που ο εισαγγελέας και η αστυνομία αδυνατούν η καθυστερούν να επέμβουν , εκεί επεμβαίνει η Χρυσή Αυγή και έχει άμεσο αποτέλεσμα. Όλες αυτές οι δραστηριότητές της είχαν άμεσο εκλογικό αντίκρισμα.  Σε δύο αναμετρήσεις έλαβαν περισσότερες από 400.000 ψήφους.  Ένας οργισμένος και αηδιασμένος ψηφοφόρος προτίμησε αυτούς πού του δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα επιβίωσης και ασφάλειας.  Η αντίδρασή των άλλων πολιτικών παρατάξεων ήταν αμήχανη και συκοφαντική. Τούτο είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής και να μετράει σε δημοσκοπήσεις των ημερών μας ποσοστό 8% περίπου.
Η κρίση εξελίσσεται.  Οι κάδοι σκουπιδίων έγιναν χώρος φαγητού για πολλούς συνανθρώπους μας, η επαιτεία μεγάλωσε και στα πεζοδρόμια πλέον δεν είναι μόνο ναρκομανείς, Ρομά , μετανάστες και λίγοι άνεργοι. Τώρα πια επαιτούν Έλληνες καλοντυμένοι, πρώην επιχειρηματίες, έμποροι, και πρόσφατοι άνεργοι οικογενειάρχες.  Ολόκληρες οικογένειες Ελλήνων βγήκαν στα πεζοδρόμια να ζήσουν.
 Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της κοινωνικής έκρηξης, η εξαθλίωση, η υπομονή, η γκρίνια, η αναξιοπιστία και η άμεση ανάγκη επιβίωσης.  Το δεύτερο στάδιο είναι η οργή και οι διαδηλώσεις των απελπισμένων και βέβαια το τρίτο στάδιο είναι οι λεηλασίες, η βία, η εγκληματικότητα, το χάος των απελπισμένων.  Όλοι απευχόμαστε και δεν θέλουμε να φτάσει η χώρα μας ως το τρίτο στάδιο, έστω και σε τοπικό επίπεδο πόλης η χωριού.  Οι πολιτικοί όμως ηγέτες δείχνουν να μη θέλουν ή να μην μπορούν να διορθώσουν μία καθοδική κοινωνική πορεία του πληθυσμού.
Το αδρανές, αμήχανο και συντεχνιακό πολιτικό δυναμικό της χώρας υπάρχει και επιβιώνει μόνο από την έλλειψη ικανού πολιτικού ηγέτη ή παρατάξεως η οποία να εμπνεύσει δια του παραδείγματος , δια του προσωπικού της και δια των πράξεών της.  Προσπάθειες γίνονται πολλές, λίγες όμως οι σοβαρές και ελπιδοφόρες.
Μέχρι να εμφανιστεί τέτοια παράταξη και να την εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός θα συνεχίζεται η πτωχοποίηση της αστικής τάξης , η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η δραπέτευση προς το εξωτερικό όλων των σημαντικών στελεχών και επιστημόνων της Ελλάδος.
Μόνη ελπίδα είναι η βοήθεια συμμάχων και φίλων από το εσωτερικό και το εξωτερικό σε νέους υγιείς και σοβαρούς πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι να αποτελούνται από φρέσκα, άγνωστα, πετυχημένα και αδιάφθορα στελέχη.  Μέχρι τότε ελπίζουμε σε μία συνετή διαχείριση της κρίσης , ώστε να αποφευχθεί το τρίτο στάδιο της κοινωνικής αντίδρασης
Υποναύαρχος ε.α. Δημήτριος Παληάτσος Π.Ν.
2/9/2012
 

Σχόλια  

 
0 #4 Χριστίνα 21-09-2012 09:59
Ο ηγέτης δεν χρειάζεται να βγει να φωνάξει ότι θα σώσει τον κόσμο , απλά φαίνεται δια της παρουσίας του σε όλα τα επίπεδα. Ο ηγέτης δεν σου δίνει το ψάρι να το φας , σε μαθαίνει να ψαρεύεις. Αρα για να γίνουν όλα αυτά θέλει και τρόπο και κόπο και επί του παρόντος οι ψείρες δεν βγήκαν όλες στον γιακά ακόμα απομυζούν και οι Έλληνες ακόμα βολεύονται και μάλιστα πολύ. Όταν σταματήσουν την επανάσταση του πληκτρολογίου, καναπέ και τηλεκοντρόλ τότε μπορεί να υπάρξει πιθανότητα εύρεσης ή ανεύρεσης ή γέννησης ηγέτη.
Παράθεση
 
 
0 #3 Χριστίνα 21-09-2012 09:58
Αγαπητέ Δημήτρη όταν εντέχνως από την Μεταπολίτευση και μετά ο Ελληνας διεφθάρει ηθικά, άρα ως εκ τούτου και οικονομικά έχοντας πάντα κατά νου το μακρόπνοο σχέδιο της κολυμπήθρας του Σιλωάμ για την Ελλάδα το αποτέλεσμα που λέει και τώρα όλοι μαζί στο βάραθρο ήταν μαθηματικώς βέβαιον.
Δεν μπορούμε ως λαός να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας . Στο δικαστήριο ακόμα και ο απλός πολίτης δεν μπορεί να δηλώσει άγνοια νόμου άρα πως μιλάμε για τις κυβερνήσεις που φταίνε. Ποιος τις εξέλεξε ποιος τις έβαλε στις θέσεις τους… Κοινώς το αλισβερίσι του δούναι και λαβείν δεν είναι μονομερώς χρεωμένο. Χωρίς να σημαίνει ότι ο επιμερισμός ποσοστού ευθύνης είναι ο ίδιος. Αυτό σε ότι αφορά το διαίρει και βασίλευε είναι πάγια τακτική όταν όμως υπάρχει το υπόβαθρό. Δεν γίνεται αγαπητέ Δημήτρη το βάρος των υποχρεώσεων να μοιράζεται οριζόντια και να μην υπάρχει αντίδραση. Δεν γίνεται ακόμα και σήμερα να υπάρχουν 3 ταχυτήτων υπάλληλοι στον Δ.Τ. . Δεν μιλώ για τον ιδιωτικό γιατί σε αυτόν πλέον δεν μιλάμε για δουλειά αλλά για δουλεία .
Η Χ.Α πήρε πολλούς ψήφους ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις και πίστεψε με στην επόμενη αναμέτρηση θα πάρει ακόμα περισσότερους με τον τρόπο που κινείται αυτό το κράτος με την συναίνεση και την ανοχή πολλών βολεμένων. Βλέπεις όταν κάποιος με δημοκρατικούς τρόπους σου βάζει την δικτατορία στην ζωή σου και σε θεωρεί φασίστα γιατί θέλεις να επιβιώσεις στην πατρίδα σου με τον τρόπο που θες και όχι με αυτόν που σου επιβάλλουν , τότε του βάζεις και εσύ την Χούντα στην βολή του για να έχει να πορεύεται.
Σωστό ή λάθος δυστυχώς είναι κάτι που θα κριθεί στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ένα ότι όταν το καζάνι βράζει για πολύ καιρό και η πίεση του ατμού δεν ‘’αφήνεται’’ καθόλου το αποτέλεσμα θα είναι και καταστροφικό , και αιματηρό και μη αναστρέψιμο λειτουργώντας σαν ντόμινο.
Αλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι δεν περιορίζεται στα σύνορα της Ελλάδος απλά εμείς ως γνωστοί παραγωγοί του Εφιάλτη χρησιμοποιηθήκα με σαν Κερκόπορτα , ο εχθρός εντός των πυλών.
Κλείνοντας για να μη σε κουράζω θα ήθελα να επισημάνω τον όρο ηγέτη που αναφέρεις . Ο ηγέτης γεννιέται από ένα κράτος αξιών, ή από ένα κράτος που έχουν καταλυθεί όλες οι αξίες και έχει φτάσει να σέρνεται στο πάτο στην πλειοψηφία του. Εμείς ως λαός ούτε το πρώτο έχουμε αλλά ούτε στο δεύτερο σημείο έχουμε φτάσει ακόμα για να υπάρξει η αντίδραση.
Όταν πεινάσει το 80%, όταν πλέον η απελπισία είναι καθημερινότητα στην πλειοψηφία για χρόνια τότε υπάρχει περίπτωση να γεννηθεί ο ηγέτης με το Όραμα της Ελλάδος και όχι της Αγελάδος που έχουν όλοι τώρα , για να την αρμέξουν μέχρι να ψοφήσει.
Παράθεση
 
 
0 #2 Αθανάσιος Υφαντόπουλ 17-09-2012 23:40
Πού καλό άρθρο, Νομίζω και γω ότι η χώρα απαιτεί ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε όλους τους τομείς.
Αν ο λαός δεν πάρει απόφαση να επαναστατήσει ειρηνικά ώστε να τις επιβάλει και να μην αρκεστεί σε καπελωμένες φιέστες τύπου αγανακτισμένων, τότε νομίζω ότι η εξαθλίωση είναι προδιαγεγραμμέν η και μόνιμη.
Παράθεση
 
 
0 #1 Ελένη 05-09-2012 11:55
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η διεθνής αυτή ληστοσυμμορία με άλλοθι το δολίως διογκωμένο χρέος προσπαθεί να αρπάξει τους πόρους και τον πλούτο μιας χώρας, ξέρουν πολύ καλά το πώς αντιδρά στο τέλος ο κόσμος.
Σίγουρα λοιπόν θα έχουν προβλέψει τα μέτρα που θα λάβουν αν εμείς αντιδράσουμε με τον προβλέψιμο τρόπο.

Εντυπωσιάζομαι με το τέλος του άρθρου, που δεν το περίμενα από έναν στρατιωτικό.
"Μόνη ελπίδα είναι η βοήθεια συμμάχων και φίλων από το εσωτερικό και το εξωτερικό σε νέους υγιείς και σοβαρούς πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι να αποτελούνται από φρέσκα, άγνωστα, πετυχημένα και αδιάφθορα στελέχη."

ΠΑΛΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;;; ΝΑ "ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ"; Όλα όσα ζούμε από την ανακύρηξη του ελληνικου κράτους, οι σχηματισμοί που είχαν και έχουν την "ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ" μόνο υγιείς δεν ήταν και δεν είναι.

Δεν υπάρχουν ούτε σύμμαχοι ούτε φίλοι μόνο συμφέροντα. Και θα στηρίξουν τους "σχηματισμούς" που θα τους εξυπηρετήσουν.

Κύριε Παληάτσε, ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ.

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ και κανένας άλλος. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟΙ όπως μας θέλουν να νομίζουμε. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
Αν ΚΑΠΟΙΟΙ κι όχι συλλογικά η κοινωνία στηρίξουν απ' έξω ή και από μέσα τον όποιον θα είναι για δικά τους ωφέλη κι όχι της Ελλάδος.
Μια φορά επιτέλους ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε τον ικανό και τον ακέραιο από τον απατεώνα. Ας κανονίσουμε τα του οίκου μας ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ χωρίς τις επιτήδειες βοήθειες των "φίλων" και "συμμάχων"...
ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΚΡΑΤΗ, όλα τα άλλα είναι προτεκτοράτα με φερετζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου