16/9/12

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑΣ

  
Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012 11:30
Με την Ελλάδα στο χείλος πλέον του βαράθρου, οι παλαιοκομματικοί που μας κυβερνούν καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να αποτρέψουν την κατακρήμνιση της χώρας - και άρα και τη δική τους πολιτική εκμηδένιση. Κάθε δε σώφρων πολίτης εύχεται το πρώτο σκέλος της διττής αυτής επιδίωξής τους να ευοδωθεί. Η σωτηρία της πατρίδας προέχει της, κατά τα λοιπά επιβεβλημένης, πολιτικής - και σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και ποινικής - τιμωρίας των κυρίως υπευθύνων για το σημερινό μας κατάντημα κομματανθρώπων αυτών.
Ωστόσο, σύμφωνα και με τις αισιοδοξότερες προβλέψεις - οι οποίες, άλλωστε, μένει και αυτές να επαληθευθούν - η παρούσα κυβερνητική διαχείριση απλώς θα αποσοβήσει τον επικρεμάμενο κίνδυνο πλήρους χρεοκοπίας μας και εξόδου από την ευρωζώνη. Δεν πρόκειται να θίξει καν τα βαθύτερα αίτια της εθνικής κακοδαιμονίας μας - με επακόλουθο η κρίση που διαχρονικά μας μαστίζει, όχι απλώς να συνεχισθεί, αλλά και να οξυνθεί. Και τούτο διότι οι κυβερνώντες, στερούμενοι αξιοπιστίας έναντι της ελληνικής κοινής γνώμης - οι κυβιστήσεις τους της τελευταίας τριετίας απλώς επιβεβαίωσαν θεαματικά την αναξιοπιστία τους - αδυνατούν να αναλάβουν και να φέρουν εις πέρας τις οδυνηρές, δομικές εκείνες μεταρρυθμίσεις, χωρίς τις οποίες η εθνική ανόρθωση θα παραμείνει άπιαστο όνειρο.
Με κρίσιμο ζητούμενο εν προκειμένω την αναμόρφωση του κράτους. Καθώς το τελευταίο αυτό, αντί να ανταποκριθεί στη φυσική αποστολή του και να λειτουργήσει ως εθνικός κινητήρας, αποδεικνύεται η κύρια τροχοπέδη στην προς τα πρόσω πορεία του Έθνους. Και συνεπώς η ποσοτική συρρίκνωση και ποιοτική αναβάθμισή του αποτελούν καίριας σημασίας προαπαιτούμενο για την επιτυχία ενός γνησίως ανορθωτικού προγράμματος.
Τις ρηξικέλευθες όμως αυτές τομές στον κρατικό μηχανισμό οι υπηρέτες του “πολιτικού συστήματος” αποφεύγουν να τις αποτολμήσουν. Όχι μόνο δια τον φόβο των αντιδράσεων των αμέσως θιγομένων, αλλά επίσης και κυρίως διότι αρνούνται να στερηθούν τον καλύτερο κομματικό τους στρατολόγο - που  δεν είναι άλλος από τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο.
Η ανασυγκρότηση των κρατικών υπηρεσιών δεν πρόκειται, συνεπώς, να συντελεσθεί από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό μας προσωπικό. Προϋπόθεση για την πραγμάτωσή της - και γενικότερα για την εθνική μας ανόρθωση - είναι η απαλλαγή των επιφορτισμένων με τη διακυβέρνηση της χώρας από την μικροκομματική συναλλαγή. Ήτοι, η διάρρηξη του αμαρτωλού ομφάλιου λώρου που συνδέει βουλευτή και κυβέρνηση και καθιστά τη δεύτερη όμηρο των ανομολόγητων επιδιώξεων του πρώτου. Και συγχρόνως η απαλλαγή του Κοινοβουλίου από το άγος της κυβερνητικής διαπλοκής και συνακόλουθα η κατοχύρωση του κύρους και της πολιτικής ανεξαρτησίας των μελών του.
Αίτημα επομένως των καιρών είναι η πολιτειακή ανασύνταξη, με άξονα τον διαχωρισμό της νομοθετικής εξουσίας από την εκτελεστική και τη διασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας και αποτελεσματικότητας δια της απ΄ευθείας εκλογής από τον λαό ενός προέδρου διαθέτοντος διευρυμένες αρμοδιότητες. Πρόκειται για μείζον θέμα χρήζον ασφαλώς εκτενέστερης παρουσίασης.
Εν τω μεταξύ η Ελλάδα θα σέρνεται. Και συνεπώς και η θέση της στον διεθνή στίβο θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται. Είναι δε ενδεικτικό της εθνικής μας ακηδίας, ότι η προσοχή μας απορροφάται εξ ολοκλήρου από την, άθλια όντως, καθημερινότητα Και ότι τα της διεθνούς παρουσίας, γοήτρου, και επιρροής της χώρας ελάχιστους απασχολούν σοβαρά.
Ερχόμενες ακριβώς εκατό χρόνια μετά τη μεγάλη εξόρμηση του Ελληνισμού, οι διαπιστώσεις αυτές προκαλούν μια απέραντη θλίψη .
 

Σχόλια  

 
0 #1 Ελένη 17-09-2012 11:43
"καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να αποτρέψουν την κατακρήμνιση της χώρας"
Σοβαρά μιλάτε;

Αυτοί κατακρημνίζουν τη χώρα επί πληρωμή κύριε Σέκερη και αφού ολοκληρώσουν την δουλειά τους θα πάρουν το καπελάκι τους και τις οικογένειές τους και θα φύγουν για τους φορολογικούς παραδείσους όπως η Ανγκουίλα, που θα ξεκοκκαλίζουν τις μίζες που πήραν για να ρημάξουν την χώρα.

Η παρούσα κυβέρνηση θα κάνει όλη τη χώρα παράρτημα του Αουσβιτς.
Έχετε υπ' όψιν σας τι είναι οι ΕΟΖ;
Ξέρετε ότι έχουν ψηφίσει τον νόμο 3907/2011 που προβλέπει στο άρθρο 37 παράγρ. 5 εργασία των λαθρομεταναστών στις ΕΟΖ;

Έχουν χρεωκοπήσει τη χώρα αδειάζοντας τα ταμεία για να δώσουν τις εισφορές των εργαζομένων στην Τρόικα.
Εχουν λεηλατήσει τα πάντα.
Όλα όσα κάνουν "ρηξικέλευθα" τα λένε.
Πιο "ρηξικέλευθο" από το να κάνεις τη χώρα προτεκτοράτο και αποικία δεν υπάρχει.
Την ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε κι όχι την αποικία των δανειστών που δημιούργησαν οι "τολμητίες" της τρόικας.

Βαρέθηκα να βλέπω αυτούς που δεν τολμούν οτιδήποτε προς το συμφέρον της χώρας αλλά εφορμούν ακάθεκτοι για οτιδήποτε θα την καταστρέψει.
Δεν είναι άτολμοι κύριε Σέκερη, προδότες και έμμισθοι πράκτορες είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου