18/2/12

Η ώρα της κρίσης

  
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 00:09
Οι δανειστές μας, μέσα από το PSI, μας απαλλάσσουν από ένα πολύ σημαντικό ποσό  του χρέους μας. Από ένα χρέος το οποίον εμείς δημιουργήσαμε, σε μέγιστο ποσοστό στα πλαίσια μιας επίπλαστης ευμάρειας και ενός πελατειακού και βασικά αναποτελεσματικού, υδροκέφαλου κράτους και εν πολλοίς διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού. Ακόμα ήταν αποτέλεσμα μιας διεφθαρμένης συναλλαγής σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, της διοίκησης, της κοινωνίας,
όπου αυτή προσφέρονταν, από τις μίζες στους διάφορους τομείς μέχρι και τη μη έκδοση αποδείξεων, τη μη απόδοση του ΦΠΑ, φόρων, εισφορών, κλπ. Με λίγες φωτεινές, είναι αλήθεια, εξαιρέσεις. Η Ελλάδα πήρε ακόμα χρήμα πολύ από ΕΟΚ / ΕΕ, που όμως δεν το αξιοποίησε, όπως έπρεπε, στην υγιή ανάπτυξη της χώρας και στη θεμελίωση ενός αναπτυξιακού κράτους αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε μεγάλο ποσοστό, μοίρασε αυτό το χρήμα σε αδιαφανείς δραστηριότητες, σε απίθανα επιδόματα, διόγκωσε τον κρατικό μηχανισμό δημιουργώντας ακόμα θέσεις ανύπαρκτης ή και κατά φαντασίαν εργασίας. Και αναγκάστηκαν υγιείς και παραγωγικές επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταναστεύσουν. Φτιάξαμε ένα κράτος και μια κοινωνία που δεν στηρίζονταν στην παραγωγή και στην ανάπτυξη αλλά στην κατασπατάληση πόρων και δανεικών σε μια πελατειακή σχέση.         
Ήρθε τώρα η ώρα της κρίσης και της απόδοσης λογαριασμού. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αυτή η ώρα θα ερχόνταν. Η πολιτική ηγεσία σήμερα αλλά και όλες οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, άλλες πολύ και άλλες λιγότερο, για ψηφοθηρικούς λόγους, από ανεπάρκεια ή συνεκτιμώντας το πολιτικό κόστος και αφού αυτές φέρουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, δεν έλαβαν τα μέτρα που έπρεπε να λάβουν όταν έπρεπε. Και σήμερα ακόμα η πολιτική ηγεσία αρνείται να δει την πραγματικότητα και με θάρρος να βγει και να εξηγήσει στο λαό που ευρισκόμαστε. Να εξηγήσει στο λαό ο οποίος καλείται «να πληρώσει το μάρμαρο». Την «πληρωμή του μάρμαρου» που θα έπρεπε να περιμένουμε, αργά ή γρήγορα, σαν αποτέλεσμα εγκληματικών ενεργειών και ανεπάρκειας αυτής της ηγεσίας. Αυτής της ηγεσίας που ακόμα δεν έχει περικόψει κάθετα τις πολύ υψηλές απολαβές  όλων των αξιωματούχων, των βουλευτών και των υπεράριθμων υπαλλήλων του κοινοβουλευτικού συστήματος.
Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Θα ήταν ευχής έργο να το κάναμε μόνοι μας, χωρίς την στυγνή επιταγή των εταίρων και των δανειστών μας. Είναι όμως, έστω και τώρα, η ευκαιρία αυτό το κράτος, ο τόπος και η κοινωνία μας να αναμορφωθούν από τις ρίζες για την επιβίωση τους στις επόμενες γενιές. Και για να μη πάνε χαμένες οι σημερινές αιματηρές θυσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου