10/11/11

Η αναγκαία ανανέωση της πολιτικής μας ζωής

  
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 11:43
Το εύστοχο σχόλιο του εκπαιδευτικού κ. Γ. Ν. Γκέκα εξ αφορμής του τελευταίου σημειώματός μου (Τα παιδία παίζει) θέτει το ευρύτερο πρόβλημα της ανανέωσης της πολιτικής μας ζωής. Συμφωνώ ότι η εμφάνιση ενός νέου κόμματος, απαλλαγμένου από τις αμαρτίες και αγκυλώσεις  των υφισταμένων, αποτελεί ευρύτατο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και πραγματική εθνική ανάγκη. Ωστόσο το εγχείρημα, μολονότι όχι ανέφικτο, είναι ιδιαιτέρως δυσχερές, καθώς προσκρούει στο έλλειμμα πολιτικής αυτενέργειας πολλών συμπολιτών μας.
Ενώ δηλαδή δεν παύουμε να καταγγέλλουμε θορυβωδώς τα ανομήματα και την ανεπάρκεια του παλαιοκομματικού προσωπικού, αρνούμεθα να αναλάβουμε το κόστος της σύγκρουσης με το σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Και αναμένουμε εις μάτην την εξ ύψους βοήθεια – τον από μηχανής θεό. Με πρακτικό αποτέλεσμα τη διαιώνιση της πολιτικής μας κακοδαιμονίας. Είναι τραγικό, αλλά όχι τυχαίο, ότι εν χορώ ο ξένος τύπος παρουσιάζει την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα ανεπίδεκτη σωτηρίας.
Η εθνική μας κρίση θα βαθαίνει έως ότου, υπό την πίεση των πραγμάτων,  οι σοβαροί Έλληνες αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες της πατρίδας τους στα χέρια τους, συγκροτώντας έναν αξιόπιστο πολιτικό φορέα, ικανό να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία του πολιτικού μας συστήματος και να επωμισθεί το τιτάνιο, πράγματι, έργο της εθνικής μας ανόρθωσης. Ορατός όμως είναι ο κίνδυνος η ανεξέλεγκτη πλέον φορά των πραγμάτων να τους προλάβει – και η Ελλάδα να οδηγηθεί στην πτώχευση και, αναπόφευκτα, στην πολιτική εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου