1/9/11

Συνεργασία για αναδόμηση

  
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011 08:43
Δράττομαι σχολίου εκλεκτού αναγνώστη του άρθρου “Όταν η πρόθεση λευκής ψήφου γίνεται κόμπος στο χτένι“ που δημοσιεύτηκε στο Διπλωματικό Περισκόπιο την 18 Ιουλίου. Αναφέρεται στην ανάγκη πολιτών που συμφωνούν σε γενικές γραμμές, περί του πρακτέου από το κοινωνικό σύνολο για επικοινωνία και προτείνει στενότερη επαφή των ενδιαφερομένων. Πιστεύω ότι η πρόταση για έναν στενότερο διάλογο είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος ιδίως για στρατηγικούς άξονες μιας ριζικής αναδόμησης που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας ευρύτερης διαβούλευσης και πιθανών ενεργειών.
Με αυτό το σκεπτικό παραθέτω σαν προσχέδιο ένα περίγραμμα τέτοιων αξόνων  που αποσκοπούν στην ανασύνταξη των εθνικών μας δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας και την στήριξη του Ελληνισμού στον διεθνή στίβο σαν βάση συζήτησης.
  1. Αναθεώρηση του Συνταγματικού Χάρτη σε βασικά του στοιχείο όπως είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ασυμβίβαστο της υπουργικής με την βουλευτική ιδιότητα, την σταθερότητα του εκλογικού νόμου και τον ριζικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας.
  2. Αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης σε ένα σχήμα, μέγεθος και ποιότητα ανάλογα με το μέγεθος της χώρας, το δημιουργικό της δυναμικό και το επίπεδο κοινωνικής ανάπτυξης του Έθνους.
  3. Αναμόρφωση της παιδείας με δύο βασικούς στρατηγικούς άξονες. Έναν μεσοχρονίς που αφορά στην μόρφωση της νεολαίας για να αντιμετωπίσει την σημερινή πραγματικότητα, οπλισμένη πάνω από όλα με την ανεκτίμητης αξίας εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς. Και έναν αμέσου ανάγκης για την αποτελεσματική επιμόρφωση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας.
  4. Κατάρτιση εθνικού πλαισίου οικονομικής ανάπτυξης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας.
  5. Συγκρότηση σχεδίου μετανάστευσης με κύριους άξονες αποτροπή μετανάστευσης της αναντικατάστατης νεολαίας μας και την πλήρη κοινωνική απορρόφηση ξένων που έχουν το δυναμικό να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη.
  6. Εφαρμογή αποτελεσματικού πόθεν έσχες για όλους τους πολίτες.
  7. Δημιουργία σχεδίου σύλληψης και διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.
  8. Εγκατάσταση Εθνικής κυβέρνησης για την διαχείριση της κρίσης.
Καλούμε τους ενδιαφερομένους αναγνώστες αλλά και συμπολίτες να συμετάσχουν στην προσπάθεια σχολιάζοντες και προτείνοντας τρόπους ανάπτυξής ενός εποικοδομητικού διάλογου  και ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου