30/5/11

Δημοψήφισμα για τι;

  
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 09:49
Σε προηγούμενο άρθρο μου για την δημιουργία αντίπαλου δέους που θα καταβάλλει το κομματικό κατεστημένο προωθώντας έναν νέο πολιτικό κόσμο στην χώρα διετύπωσα τρία βήματα απαραίτητα για την επιτυχία της προσπάθειας. Πλήρη απαξίωση του και καταδίκη του από τους πολίτες, ανάληψη πρωτοβουλιών από καταξιωμένα ακομμάτιστα στελέχη και τέλος ανάδειξη από αυτή την ομάδα της μελλοντικής ηγεσίας της χώρας. Η επί τέλους ανεξάρτητη κινητοποίηση των απλών και αφανών πολιτών, που πολλοί τους ονομάζουν `αγανακτισμένους`, είναι το θεμέλιο του πρώτου βήματος και ίσως ένα εξόχως θετικό νέο για την μοίρα της χώρας. Όλοι μας πρέπει να το στηρίξουμε με την φυσική μας παρουσία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και όπως εξελίσσονται τα πράγματα, με πλήρη κατάρρευση προ των θυρών και επιμονή των κομμάτων σε αμετάβλητη και εξοργιστική στάση, η ιδέα ενός δημοψηφίσματος φαίνεται ενδιαφέρουσα. Προς το παρόν τα δύο αντιτιθέμενα στρατόπεδα στην πρόταση αυτή διατυπώνουν πολύπλοκες ιδέες υπέρ και κατά γύρω από το θέμα αλλά το εντοπίζουν στο δίλλημα μέσα η έξω από τη ΕΕ και το Ευρώ. Δεν αναγνωρίζουν την πραγματικότητα αφού είναι φανερό ότι ελάχιστοι πολίτες θέλουν να βρεθούν εκτός Ευρώπης και το περίεργο είναι ότι ούτε τα άλλα μέλη της ΕΕ θέλουν να βρεθούμε έξω για πολιτικούς λόγους υψίστης σημασίας για το μέλλον της γηραιάς ηπείρου.
Η ανάγκη ενός δημοψηφίσματος γίνεται προφανής και οι άλλοι εταίροι μας ωθούν προς τα εκεί αλλά το πλαίσιο και το καίριο ερώτημα του δεν αφορούν την ΕΕ αλλά το μέλλον του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου το οποίον παρ`όλες τις παροτρύνσεις, την βοήθεια και τη υπομονή των πολιτών αδυνατεί να δράσει αποτελματωμένο μέσα στον βάλτο της διαπλοκής.
Ουσιαστικά δεν τίθεται δίλλημα διασάλευσης της δημοκρατίας διότι όλες οι δημοσκοπήσεις ακόμα και το επεισόδιο των δημοτικών εκλογών σαφώς κατέδειξαν ότι το πολιτικό κατεστημένο δεν εκπροσωπεί πλέον τα συμφέροντα των πολιτών. Στα χέρια του ακόμη και ο καταστατικός χάρτης της χώρας αποσαθρώνεται. Επομένως για να ξεφύγουν οι πολίτες από τις δαγκάνες αυτών των κομμάτων και να αποφασίσουν για την τύχη τους πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες έξω από την επιρροή τους με την διαδικασία δημοψηφίσματος.
Θα μπορούσε λοιπόν να τεθεί στον πολίτη το ερώτημα εάν συμφωνεί στην δημιουργία Εθνικής Κυβέρνησης από ακομμάτιστες προσωπικότητες από και υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με εξαιρετικά ενισχυμένες αρμοδιότητες που θα διατυπωθούν πριν το δημοψήφισμα και θα αφορούν στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης και στην προετοιμασία αναθεωρημένου συντάγματος που θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων πολιτικών συνασπισμών.
Καθώς το κίνημα των απλών πολιτών δυναμώνει είναι κρίσιμο να εξοπλιστεί με αυτήν την απλή αλλά εστιασμένη και μοναδική απαίτηση προς τους κρατούντες. Θέτοντάς τους έτσι προ των ευθυνών τους εάν δεν συμμορφωθούν καθώς θα φέρουν ακεραία την ευθύνη των δραματικών συνεπειών κοινωνικής αναταραχής. Οι απαίτηση του κινήματος πρέπει να είναι συγκεντρωτική. Όλα τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης των πολιτών πρέπει να οπλίσουν το κίνημα με μια τέτοια μοναδική απαίτηση που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και την ελπίδα.
Κανείς έχει την εντύπωση, αποκρυπτογραφώντας τα μηνύματα των άλλων μελλών κρατών. ότι μια παρόμοια κίνηση θα αντιμετωπιστεί πολύ θετικά και από αυτούς με προσφορά βοήθειας και χρόνου με την ελπίδα ότι επί τέλους θα δημιουργηθεί μια πεπειραμένη εθνική αντιπροσωπεία για να διαχειριστεί υπεύθυνα τα προβλήματα της χώρας.
 

Σχόλια  

 
0 #1 dinos stasinopoulos 31-05-2011 15:33
Dino I agree with your god arguments for support. Should we join them during our stay in Athens?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου