27/2/10

ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

  
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010 20:36
 
 
Μια ρηξικέλευθη παρέμβαση του πρ. πρέσβη, αποφοίτου της γαλλικής ΕΝΑ και συγγραφέα Δημ. Σ. Αθανασόπουλου
          
Μέσα στον κυκεώνα των μέτρων που προετοιμάζονται και αναγγέλλονται για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς οικονομικής και ηθικής κρίσης που ζει η χώρα, κυκλοφόρησε με διάφορες παραλλαγές και η ιδέα να αρθεί η μονιμότης των υπαλλήλων του δημοσίου, ώστε οι απολύσεις που θα επιβληθούν εκ των πραγμάτων για τη μόνιμη ελάφρυνση των δημοσίων δαπανών να γίνονται χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και με άμεσα αισθητό αποτέλεσμα. Σε κάποιο δημοσίευμα διάβασα ότι το δρακόντειο αυτό μέτρο το προτείνουν και οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 

24/2/10

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ, ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

  
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 23:18
pic7.jpg
Η αντιπαράθεση του κεμαλικού κατεστημένου με την ισλαμογενή κυβέρνηση Ερντογάν οξύνεται. Επικαλούμενο τα ισχύοντα στις ώριμες δυτικές δημοκρατίες, το κυβερνών κόμμα στηλιτεύει  τις αντιδράσεις των στρατιωτικών και των συμμάχων τους ως ασύμβατες με τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, τον οποίο, κατά τα λοιπά, οι κεμαλικοί ανέκαθεν ευαγγελίζονται, και άρα ως ιδιοτελή προσκόλληση σε προνόμια.

15/2/10

Η ΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

  
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 12:14
 pic5.png
Μετά οκταετή περιπετειώδη κυοφορία, η Συνθήκη της Λισαβόνας – γνωστή και ως «Μεταρρυθμιστική» – ετέθη σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου 2009.  Είχαν προηγηθεί η σύνταξη από τη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης» και η απόρριψη από τους Ολλανδούς και Γάλλους ψηφοφόρους της φιλοδόξως – και ανακριβώς – αποκληθείσης «Συνταγματικής Συνθήκης». Και εν συνεχεία η αναθεώρηση της τελευταίας αυτής και η υιοθέτηση του νέου κειμένου από το σύνολο των κοινοτικών εταίρων, μετά την υπερπήδηση του σκοπέλου των ιρλανδικών, ιδίως, αντιδράσεων.[i]

6/2/10

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ; ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΛΙΝΤΟΝ

  
Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2010 23:21
Σε άρθρο της στη μεγάλη γερμανική εφημερίδα “Sued-Deutsche Zeitung”, επ’ ευκαιρία της ετήσιας Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου – από το βήμα της οποίας προ έτους ο αντιπρόεδρος κ. Μπάιντεν είχε, μεταξύ άλλων, προαναγγείλει την «επανεκκίνηση» των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων – η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών, χωρίς να παρεκκλίνει από  πάγιες θέσεις της Ουάσιγκτον, παρέχει μια περισσότερο μυώδη εκδοχή της αμερικανικής στάσης έναντι της ευρωπαϊκής ασφάλειας γενικώς και της Ρωσίας και του Ιράν ειδικότερα. · Παρατίθενται τα κύρια σημεία της σημαντικής αυτής παρέμβασης:
 

1/2/10

ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

  
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 19:17
pic4.png
Στην ετήσια προεδρική Έκθεση προς το Κογκρέσο για την Κατάσταση της Συμπολιτείας – αφιερωμένη εφέτος κατά κύριο λόγο στα εσωτερικά προβλήματα των ΗΠΑ – ο κ. Ομπάμα αντιπαρήλθε το Αφγανιστάν με τέσσερις μόνο σύντομες φράσεις.[i] Ωστόσο, το θέμα είναι καίριας σημασίας, όχι μόνο για την ίδια τη χώρα του και τις τύχες του κόμματός του και της προσωπικής του πολιτικής σταδιοδρομίας, αλλά και για το ΝΑΤΟ. Διότι, με δεδομένη την πολιτική και στρατιωτική επένδυση των Αμερικανών και των ευρωατλαντικών συμμάχων στην προβληματική και δοκιμαζόμενη ασιατική χώρα, η έκβαση του αφγανικού εγχειρήματος αναπόφευκτα θα επιδράσει καταλυτικά στην αξιοπιστία, τόσο της υπερδύναμης, όσο και της συμμαχίας της οποίας ηγείται.  

Αρχειοθήκη ιστολογίου