3/11/10

Η Ελλάδα σε δύσκολη θέση, του αρχιπλοιάρχου κ. Δ. Θ. Τζεβελέκη

  
Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 14:07
Συχνά ακούγεται στον τόπο μας πως «ένας Γερμανός χρειάζεται για να βάλει τάξη σ’ αυτόν τον τόπο».  Κάποτε λέγονταν το ίδιο για «ένα λοχία».  Το δεύτερο επιχειρήθηκε με οδυνηρά αποτελέσματα.  Ασφαλώς γιατί «ο λοχίας» ήταν …….. Έλληνας !!  Σήμερα στην Ελλάδα ο «Γερμανός» είναι η τρόϊκα και το μνημόνιο.
Η Ελλάδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, ευρίσκεται σε μια πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, αντικρίζοντας άμεσα μια πτώχευση με όλα της τα επακόλουθα.  Δεν εξετάζουμε εδώ ποιός ευθύνεται περισσότερο ή ολιγότερο γι’ αυτό γιατί απλά είναι χάσιμο χρόνου.  Όλοι ευθυνόμαστε.  Οι κυνηγοί μιας θέσης στο δημόσιο, οι φοροφυγάδες,  αυτοί που δεν ζητούν απόδειξη και αυτοί που δεν δίνουν, το φακελάκι, το υπερτροφικό κράτος και η δυσλειτουργία του, οι πολιτικοί, η διαφθορά σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και όχι μόνο.  Όλοι με εξαιρέσεις που απλά δυναμώνουν τον κανόνα. Ο κάθε ένας στα μέτρα των δυνατοτήτων του.  Η Ελλάδα είναι πρωταθλητής στη διαφθορά και την ανευθυνότητα. Αυτό όμως που σήμερα προέχει είναι η σωτηρία της Πατρίδας, γιατί εάν δεν σωθεί η Πατρίδα όλα τα άλλα θα είναι για τους μελετητές και τους ιστορικούς του μέλλοντος.
Θεωρώντας λοιπόν πως όλοι καταλαβαίνουν αυτό που συμβαίνει, εκτός βέβαια αυτών που απλά ζουν στο δικό τους κόσμο, θα περιμέναμε το σύνολο ηγεσίας και λαού να συσπειρωθούν σα μια γροθιά για τη σωτηρία του τόπου.  Όπως γίνεται στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που δεν έχουν φτάσει και στο δικό μας κατάντημα.  
Είτε το θέλουμε είτε όχι, η παρουσία του «Γερμανού» στην περίπτωση μας είναι αναγκαία.  Γιατί από μόνοι μας, έχουμε αποδείξει περίτρανα πως, σε αυτό τουλάχιστον τον τομέα, δεν τα καταφέρνουμε.
Είναι φανερό πως χωρίς την επέμβαση του διεθνούς παράγοντα, με τη μορφή της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και όποιου άλλου χρειάζεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να κάμει τις αλλαγές εκείνες που είναι απαραίτητες για να σταθεί στα πόδια της και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης και προόδου.  Και η επέμβαση αυτή πρέπει να είναι διαρκής με οποιαδήποτε μορφή (κάτι πάει τώρα να γίνει με την ΕΕ) γιατί διαφορετικά και πάλι η Ελλάδα θα ξεστρατίσει.  Διαρκής τουλάχιστο μέχρι οι νέες γενιές να αναπτύξουν μια καινούρια σκέψη, μια καινούρια παιδεία και νοοτροπία.
Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και σαν μια γροθιά να δώσει τη μάχη της σωτηρίας αυτού του τόπου. Καλώντας και το σύνολο του ελληνικού λαού σε αυτή τη γροθιά και όχι διχάζοντας τον.  Οι πολλές κουβέντες δεν χρειάζονται.  Εκείνο που χρειάζεται είναι σύμπνοια και κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της Πατρίδας.Και σ’ αυτό υποχρεούνται να πρωτοστατήσουν οι Έλληνες πολιτικοί όλων των βαθμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου