22/11/10

Απάντηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων στον Καθηγητή ιατρικής κ.Κατσέτο

  
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 16:22
WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION
 WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION


Απάντηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων στην Επιστολή του Δρ. Κατσέτου
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έχουν κάθε δικαίωμα κριτικής προς τον Δρ. Ευάγγελο Κωφό καθ’ όσον θεωρούν λανθασμένο τον τρόπο σκέψεώς του και πιστεύουν πως είναι αδύνατο να λυθεί έτσι το πρόβλημα μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων. Οι εκτεταμένες αναγνωρίσεις του από την Ακαδημία Αθηνών, μεταξύ άλλων θεσμικών οργάνων για την πείρα του στα Βαλκάνια είναι εντυπωσιακές, αλλά άσχετες με την κριτική μας. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι συμφωνούμε με πολλές απόψεις των κυρίων Κωφού και Κατσέτου και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους προς τις Παμμακεδονικές στο παρελθόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους κινδύνους των εμπολέμων του ΣΝΟΦ, καθώς και της προπαγάνδας των Σκοπίων. Ωστόσο, εκφράζουμε τη διαφορά μας πάνω στις τελευταίες απόψεις τους.
Εμείς δεν αναφερθήκαμε στον Μέγα Αλέξανδρο, κατανοώντας πλήρως ότι δεν θα κερδίσει καμιά μάχη για εμάς. Είμαστε πολύ σαφείς ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα σύγχρονα επιχειρήματα με σύγχρονα επιχειρήματα. Tο δοκίμιό μας εστιάζεται στην ματαιότητα της προτεινόμενης λύσης εκ μέρους του Δρ. Κωφού ως λύση για τη διαφωνία του ονόματος με τα Σκόπια.
Το δοκίμιο των Παμμακεδονικών Ενώσεων δεν ήταν μια προσωπική επίθεση κατά του Δρ Κωφού, αλλά ήταν ένα απαραίτητο βήμα για σαφήνεια στον ίδιο και τους συναδέλφους του. Ναι, το ύφος ήταν κάπως σκληρό και η επιστολή ήταν μακροσκελής, αλλά ο Ελληνισμός χρειάζεται απτές απαντήσεις και εξηγήσεις και όχι ανέφικτες αιθέριες θεωρίες. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν έχουμε λάβει ακόμα σαφείς απαντήσεις από κανέναν, μόνο λίγα σχόλια από μερικούς που προτιμούν να επικρίνουν από το να δώσουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Εάν η εργασία μας δεν περιλάμβανε έγκυρα επιχειρήματα και ήταν απλά μια αλαζονική επιστολή εις βάρος του Δρ Κωφού, τότε θα δεχόμασταν κάθε κριτική.
Ωστόσο, όποιος απορρίπτει επιπόλαια τις ανησυχίες των Παμμακεδονικών Ενώσεων (που είναι και οι ανησυχίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων), με φοβικά μηνύματα Κασσάνδρας, εάν η Ελλάδα δεν ακολουθήσει τυφλά τις συμβουλές του Δρ. Κωφού, και όποιος πιστεύει ότι η εργασία είναι μια εκστρατεία λασπολογίας, θα πρέπει ίσως να ξαναδιαβάσει την επιστολή. Έχουμε κάθε δικαίωμα, όπως άλλωστε και κάθε πολίτης της Ελλάδα και της Διασποράς να διεξάγουμε μια επιστημονική και πολιτισμένη συζήτηση με αυτούς που θα ήθελαν να αποφασίσουν για το μέλλον μας χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό.
Οι ερωτήσεις μας είναι καθαρότατες. Τις επισημαίνουμε πάλι πιο λακωνικά γι αυτούς που δεν θέλουν να διαβάσουν ολόκληρη την επιστολή:

1) Είναι ο Δρ. Κωφός και το ΕΛΙΑΜΕΠ έτοιμοι να προσφέρουν γραμματικούς κανόνες για όλες τις γλώσσες του κόσμου;
2) Πώς θα εξασφαλίσουν ότι τα Σκόπια θα τιμήσουν αυτούς τους νέους κανόνες;
3) Πώς θα εξασφαλίσουν ότι μη Σλαβικές γλώσσες θα δεχθούν αμετάφραστους Σλαβικούς όρους παραμερίζοντας τους δικούς τους γραμματικούς κανόνες;
4) Γιατί ο Δρ. Κωφός προσπαθεί να κατευνάσει ένα υπερεθνικιστικό ξένο στοιχείο που απεχθάνεται τον Ελληνισμό;
5) Με όλο τον σεβασμό προς τις ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις του, γιατί υπονοεί ότι το σημερινό
πρόβλημα είναι σχετικό με το "Μακεδονικό Πρόβλημα" πάνω από 150 χρόνια πριν;
6) Ποιος κατέχει την αυτόχθονα Μακεδονική ταυτότητα και, επομένως, ποιων δικαιώματα παραβιάστηκαν από τους Σλάβους της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όταν αποφάσισαν πως είναι «Μακεδόνες»; Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν είναι ένα ιερό δικαίωμα, όταν το δικαίωμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δικαιώματα άλλων, ιδιαίτερα όταν οι άλλοι είχαν αυτό το δικαίωμα πολύ πιο πριν.
7) Τι θα απογίνει με τον όρο Macedonia/Macedonian ο οποίος χρησιμοποιείται στην Αγγλική για τόσους αιώνες;
Όσο για τα σχόλια του Δρ Κατσέτου, πιστεύουμε ότι έχουμε απαντήσει με τις δηλώσεις μας πιο πάνω.
Το κατρακύλισμα που πήρε το θέμα του ονόματος δεν είναι μόνον εξ αιτίας των πολιτικών και των συμφερόντων τους. Οι πολιτικοί και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται κάτω από την επιρροή του ΕΛΙΑΜΕΠ. Όταν η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε γνωστό μας σύλλογο στην Έδεσσα και της έθεσαν το ερώτημα περί παραγώγων του ονόματος, απάντησε πως θα είναι Μακεντόντσι και Μακεντόσκι. Αλλά κοιτάξτε πού στηρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών: Για ένα ίδρυμα το οποίο είναι ταγμένο στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, η κυρία Τριανταφυλλίδου, Ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ 
σε περίληψη μελέτης της αναφέρεται και υπονοεί πως η Ελλάδα έκανε εθνοκάθαρση, δηλαδή αυτά που προωθούν και οι Σκοπιανοί:
 … στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες... Οι μειονότητες δοκιμάστηκαν με πάμπολλα μέτρα καταπιέσεων που ποικίλλουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ακραίες καταστάσεις όπως συλλογική αποβολή και εθνοκάθαρση.

Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε μελέτη της προαναφερθείσας ερευνήτριας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπιεζόμενη "Macedonian Minority" των 200.000 ατόμων. Τα Ίμια αναφέρονται από την ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ ως Ίμια/Καρντάκ καθώς δεν φαίνεται να τα αναγνωρίζει ως μέρος της Ελλάδας.
 Σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί, οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί και μεταξύ πολλών άλλων κινδύνων, ο εχθρός, κρυμμένος κάτω από τη μάσκα ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και καμουφλαρισμένος κάτω από δήθεν «ειρηνοποιούς» σκοπούς ορισμένων δήθεν μελετητών, προσπαθεί να μπει από την κερκόπορτα, προσπαθώντας να μας καταστήσουν πιο ευάλωτους, πιο χειραγωγήσιμους για κάποιους. Κυρίες και κύριοι, ήρθε πλέον ο καιρός να αγωνιστούμε για την πατρίδα!!
 
Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου
 

Σχόλια  

 
0 #4 Dαnielle ΟΙκονομου 03-12-2010 19:03
το κειμενο δεν διαβαζεται καλα , σκεπαζονται οι γραμμες απο την στηλη δεξια. Κριμα !
Παράθεση
 
 
0 #3 Σάββας Λαζόπουλος 27-11-2010 23:49
Αξιότιμε κύριε Κατσέτο,
ασφαλώς και ουδείς,-άμεσα ή έμμεσα-,μου επιβάλλει να απαρνηθώ την καταγωγή μου. Αλλά, όταν oi εκπρόσωποι της χώρας μου επιδιώκουν να τους αναγνωρίσουν σαν "Μακεντόνσκι", όπως φυσικά και οι ίδιοι ισχυρίζονται, επιμόνως και αδιαλείπτως, θεωρώντας ότι αποτελούν την φυσική κληρονομική συνέχεια/συγγένεια των αρχαίων Μακεδόνων, τότε:
Εμείς απεμπολούμε/παραχωρούμε το όνομα. Εδώ, θάθελα να σας τονίσω ότι και οι ξένοι δεν μας αποκαλούν Μακεδόνες αλλά, Macedonians, Macedoins, κλπ,-φυσικά στην δική τους γλώσσα-,και εννοούν τους Μακεδόνες. Οι κάτοικοι της VARDARSKA-"the fYROM", όταν λένε Mak(c)edon(t)sk i, επίσης εννοούν τους Μακεδόνες και την Ιστορία των Μακεδόνων. ΔΕΝ αναφέρονται σε άλλο έθνος-φυλή-πολιτισμό-γεωγραφική περιοχή-ενότητα ανθρώπων,κλπ. Δηλαδή, έχουμε δύο(!)"δίδυμα έθνη", διαφερόντων πάνω από 1000 έτη για την φυσική παρουσία τους στην ομώνυμο περιοχή. Κάτι που κυριολεκτικά και σημασιολογικά είναι πρωτόγνωρο καισυνιστά περίγελο για την ανθρωπότητα.
Παράθεση
 
 
0 #2 Χ. Δ. Κατσέτος 26-11-2010 17:56
Ουδείς, βεβαίως, σας ζητεί, πολλώ δε μάλλον, σας επιβάλλει --άμεσα ή έμμεσα-- να απαρνηθείτε την καταγωγή σας. Είστε Έλληνας Μακεδόνας [Greek Macedonian] ή σκέτο Μακεδόνας [Makedonas ακόμα και στην προταθείσα (από τον κ. Κωφό) αμεράφραστη αγγλική απόδοση] σε αντιπαραβολή με τους κατοίκους της γειτονικής χώρας οι οποίοι αυτοπροσδιορίζο νται στην μητρική τους γλώσσα ως Makedontsi [δηλ. των εχόντων ταυτότητα makedonski].
http://www.macedonian-heritage.gr/Contributions/Kofos_ELIAMEP_20090403.pdf
Παράθεση
 
 
0 #1 ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 26-11-2010 15:51
Τόσον για τον Δρ κκ. Κωφό όσον και για τον κκ Κατσέτο, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα απλό αλλά και πολύ ουσιώδες: Οι Έλληνες στην Πελλοπόνησο, όταν ερωτώνται από πού κατάγονται? Απαντούν ευθέως. Από την Πελλοπόνησο ης Ελλάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους νησιώτες, Κρητικούς, Ηπειρώτες, Στερεοελλαδίτες , Επτανησίους, κλπ. Οι Έλληνες της Μακεδονίας, σε αυτό το απλό ερώτημα περί της καταγωγής τους, Τί Απάντηση θα δώσουν? Προσωπικά και ευθέως, ώς κάτοικος Ν. Πέλλας, απαντώ ότι κατάγομαι από την Μακεδονία... Με τα όσα ισχυρίζεται ο κκ Κωφός πρέπει να απαρνηθώ την Καταγωγή μου?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου