26/11/10

Ανταπάντηση του καθηγητή Χ. Δ. Κατσέτου στη “συγγραφική ομάδα” των Παμμακεδονικών Ενώσεων

  
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 15:19
Αναφορικά με το "δημόσιο κατηγορώ" της "συγγραφικής ομάδας" των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου με στόχο τον Μακεδόνα ιστορικό Ε. Κωφό, αυτό που προκαλεί προβληματισμό δεν είναι τα σχόλια και η κριτική, ακόμα και οι έντονες επικρίσεις για τις απόψεις του ανδρός, όσο οι παραποιήσεις όσων εκφράζει, καθώς και η απόδοση ενοχής "by association". Δυστυχώς τα κείμενα αμφοτέρων των επιστολών των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου αναρτημένων στο "Διπλωματικό Περισκόπιο" βρίθουν και από τα δύο είδη.  
Αναφορικά με το επίμαχο παλαιότερο δημοσίευμα της κυρίας Αννας Τριανταφυλλίδου, Ερευνήτριας του ΕΛΙΑΜΕΠ (σε έντυπο θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την δεκαετία του 1990), περί δήθεν καταπιεσμένης "Μακεδονικής μειονότητας" των "200.000 ατόμων" εντός της Ελληνικής Επικράτειας, οφείλω να διαβεβαιώσω την αξιότιμη Ύπατη Πρόεδρο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, διαφωνώ ρητά και κατηγορηματικά με την συγκεκριμένη εκτίμηση καθώς και με τους προβαλλόμενους ισχυρισμούς της εν λόγω ερευνήτριας.
Ωστόσο, ο υπαινιγμός περί δήθεν σύμπλευσης Κωφού και Τριανταφυλλίδου στα πλαίσια ενός "επιχειρησιακού σχεδίου επί του Μακεδονικού" που προωθείται από το ΕΛΙΑΜΕΠ αποτελεί μία εντελώς ανυπόστατη και χαλκευμένη μομφή. Καθόλη την τελευταία δεκαετία και επί των ημερών μας, οι ερευνητικές δραστηριότητες της κας. Τριανταφυλλίδου επικεντρώνονται σε θέματα Μετανάστευσης και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης ενώ ουδόλως σχετίζονται με την κριτική ανάλυση του Μακεδονικού ζητήματος. Αναμφίβολα, τα περί συνωμοσίας και περί "σκοτεινών" διασυνδέσεων  εύκολα ερεθίζουν σκανδαλοθήρες, ιδίως παρ' ημίν. Από εκεί και πέρα περνούμε το όρια διαλόγου και πάμε σε κυνήγι μαγισσών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Προφανώς ορισμένοι επέλεξαν να επιστρέψουν σε προγενέστερες (και δηανεπιθύμητες) τακτικές μακαρθισμού αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι η ελευθερία έκφρασης διϊσταμένων απόψεων και προσεγγίσεων εντάσσεται στα πλαισια ενός υγιούς, γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου καθώς καιστρατηγικού σχεδιασμού.   
Φοβάμαι ότι οι --ανακριτικού ύφους-- επαναλαβανόμενες και ατέρμονες ερωτήσεις της κυρίας Προέδρου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου καθώς και η εκστρατεία δυσφήμησης και υπονόμευσης προσώπων, θεσμικών οργάνων και οργανώσεων, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια διαφοράς απόψεων ήκαι κριτικής.   
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω, με βαθιά λύπη, ότι μία σημαντική διαφορά στην επικοινωνιακή δυναμική του “Σκοπιανού” επί των ημερών μας έγκειται στο ότι η αντίστοιχη ομογενειακή οργάνωση της άλλης πλευράς "ανδρώθηκε", αποκτώντας διεθνή στήριξη, ενώ η δική μας μαραζώνει ομφαλοσκοπόντας και περιοριζόμενη στην αποστολή σωρείας ανοικτών επιστολών και βαρυσήμαντων διακηρύξεων ως "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".
 
Με τιμή,
Χ. Δ. Κατσέτος
Καθηγητής Ιατρικής
Παν/μιο Drexel
Φιλαδέλφεια, Πεννσυλβανία
ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου