11/6/10

ΕΛΛΑΣ - B.H. - ΑΛΒΑΝΙΑ

  
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 19:10
Μέσα στη παραζάλη της αρνητικής οικονομικής περιδίνησης  που έχουμε περιπέσει , έχουμε  αφήσει  τα εθνικά μας θέματα , εκτός στενής παρακολουθήσεως  και επιθετικής αντιμετωπίσεως ,όσον αφορά στις  άμεσες ή έμμεσες  κεκαλυμμένες η απροκάλυπτες , προκλήσεις που δεχόμεθα , πανταχόθεν  και καθημερινώς!
Το γεγονός αυτό  σε συνδυασμό με την συνήθη «μακαριότητα» που μας χαρακτηρίζει  να πιστεύουμε  ότι  η επίλυση, η δικαίωση και  η  εξασφάλισή των εθνικών μας θεμάτων θα προέλθει, «από φίλους, συμμάχους και εταίρους »,  έχω την αίσθηση, ότι θα μας οδηγήσει  σε σοβαρές  εθνικές  περιπέτειες.
Oπως έχω ξαναγράψει η Ελλάδα είναι μια χώρα  της οποίας  η γεωστρατηγική της αξία είναι μεγίστη και διαχρονική . Δυστυχώς  δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, ώστε να το εκμεταλλευτούμε ,ως Έθνος ,αποδοτικά.
21djw293Περιβαλλόμεθα   από  χώρες οι οποίες ,είτε ως ισχυρές (Τουρκία)  μας προκαλούν και μας απειλούν απροκαλύπτως, είτε ως μη ισχυρές (Αλβανία ,Σκόπια ,Βουλγαρία) αντιδρούν εναντίον μας, με  στρατηγικές ,κεκαλυμμένων  επεκτατικών επιδιώξεων και απειλών!   
Η οικονομική κρίση  , που βιώνουμε -ως Έθνος -και δεν αναφέρομαι στα αίτιά της, για τα οποία ευθυνόμεθα εμείς και μόνο εμείς , αλλά στις αντιδράσεις  γειτόνων  και όχι μόνο, αν μη τι άλλο ,έχει καταδείξει σαφώς,  το αληθές των ανωτέρω.
Στο παρόν άρθρο  θα αναφερθώ στην γείτονα Αλβανία ,της οποίας οι επεκτατικές και όχι -όπως συνηθίζεται να λέγεται- αλυτρωτικές  σκέψεις και βλέψεις εναντίον μας ,μπορεί για λόγους στρατηγικής  επιλογής  της ,να μην εκδηλώνονται ,σήμερα, ευθέως και άμεσα απειλητικές ,όμως υπάρχουν ,υιοθετούνται επισήμως, διοχετεύονται διεθνώς , και συνιστούν τον συνεχή και διακαή πόθο πραγματώσεως του αλβανικού εθνικισμού .Ανεξαρτήτως  του  εκάστοτε πολιτικό-ιδεολογικού  της κατεστημένου. Έτσι:
-Για την επίσημη Αλβανία υπάρχει με την Ελλάδα και τίθεται πάντοτε ,θέμα Τσάμηδων και περιουσίας αυτών!!!
-Το Συνταγματικό της Δικαστήριο  ακύρωσε την Ελληνό-Αλβανική Συμφωνία για την οριοθέτηση των μεταξύ  μας, θαλασσίων ζωνών.
-Δια νόμου του αλβανικού κοινοβουλίου  επετράπη σε τουρκικά πολεμικά σκάφη ο ελλιμενισμός σε αλβανικούς λιμένας  «επ’ ευκαιρία» κοινών αλβανό -τουρκικών ναυτικών ασκήσεων ,που θα διεξαχθούν αυτές τις ημέρες, στο Ιόνιο . 
-Η Τουρκία έχει συμμετάσχει  κατά 50% ,στο κόστος  εκσυγχρονισμού , της βάσεως υποβρυχίων  στο Δυρράχιο  και του Ναυστάθμου  στον Αυλώνα ,ενώ έχει δωρίσει στον αλβανικό στρατό ,μεγάλης αξίας στρατιωτικό υλικό και όχι μόνο, αφού Τούρκοι ανέλαβαν, μετά την αυτοκατάρρευση του κομμουνισμού και την αναδιοργάνωση του αλβανικού στρατού  !!
Στο Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό  της Ακαδημίας  Επιστημών  των Τυράννων που κυκλοφόρησε προσφάτως,  με κρατική χρηματοδότηση, αναγράφεται -όσον αφορά στην χώρα μας - ότι Ιωάννινα ,Ηγουμενίτσα ,Άρτα, Πρέβεζα κτλ  είναι αλβανικά εδάφη  τα οποία μας παραχωρήθηκαν από τις Μεγάλες Δυνάμεις ( Μ.Δ.) ,μετά την κατάληψή τους από τον ελληνικό στρατό το 1912-13   .Δηλαδή υποστηρίζεται ότι η Ελληνικότατη Ήπειρος δεν ανήκει  στην Ελλάδα αλλά στην Αλβανία!!!!  
Ανάλογες θέσεις και όχι μόνο υποστηρίζουν, σε διάφορα διεθνή Φόρα ,Συνέδρια, Ημερίδες  και πλήθος προσωπικοτήτων της πνευματικής και πολιτικής «ελίτ» της Αλβανίας ,φθάνοντας  ακόμα και στο σημείο να ομιλούν και για «μείζονα Τσαμουριά που επεκτείνεται μέχρι και την Δυτική Μακεδονία , αφού  συμπεριλαμβάνει και την Καστοριά και την Φλώρινα!!!!
Η στρατηγική αυτή –των εθνικών προκλήσεων-από οπουδήποτε και εάν προέρχεται  και οποιαδήποτε μορφή και εάν έχει ,δεν θα πρέπει ποτέ , να χαρακτηρίζεται  ως «αστεία  και ονειρική»  και κατόπιν αυτού, ως μη  χρήζουσα απαντήσεως !   
Η απαντήσεις  ,για τα εθνικά  μας θέματα ,προς τον οιανδήποτε προκαλούντα,  θα πρέπει να είναι  άμεσες και επιθετικές. Για να «κόβουν τον βήχα» ευθύς εξ’ αρχής.
Εάν  είχαμε αντιδράσει και το 1946, επι Τίτο ,για την χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια .Και τον Νοέμβριο του 1974  με την Τουρκία όταν μονομερώς διχοτόμησε το Αιγαίο σε Ανατολικό και Δυτικό, ισχυριζόμενη ότι η υφαλοκρηπίδα του Ανατολικού τμήματος της ανήκει ,δεν θα είχαμε φθάσει στα σημερινά χάλια των συνεχών και  απόλυτα εξευτελιστικών ,για την εθνική μας υπόσταση ,καθημερινών προκλήσεων, με ότι και όσα αυτές  μας  επιφυλάσσουν μελλοντικώς .    
Η πορεία των Εθνών δεν έχει καταληκτικό χρονικό όριο ,είναι διαχρονική και κανείς δεν γνωρίζει τι δυναμικές και τι συμφέροντα  ισχυρών, θα δημιουργηθούν και επενεργήσουν ,στο εγγύς ή απώτερο μέλλον ,στην περιοχή μας και κατ’ επέκταση στην πατρίδα μας ,
Η ανοχή των «αστείων και μικρών» στα εθνικά θέματα, οδηγεί σε εθνικές περιπέτειες  διότι παγιώνει  «ετσιθελικά»  δικαιώματα στους ισχυρούς και τολμηρούς που καταληκτικά οδηγούν σε τραγωδίες.
Η ελληνικότητα της Ηπείρου είναι αδιαμφισβήτητη εδώ και 5000 χρόνια .Την εθνολογική της ταυτότητα  μαρτυρούν αδιάψευστα  ,δια μέσου των αιώνων ,Εθνολογικά ,Ιστορικά ,Νομικά ,Πολιτιστικά  και Γεωπολιτικά στοιχεία.
Σήμερα το 60% της περιοχής αυτής κατέχεται  από την Αλβανία υπό τον όρο Βόρειος. Ήπειρος (Β.Η.) .Δια του όρου αυτού εννοούμε  το τμήμα  της Ηπείρου που περιλαμβάνεται μεταξύ των σημερινών ελληνοαλβανικών συνόρων  και  του ποταμού Σκούμπη.
Ο όρος  αυτός δόθηκε μετά  το τέλος  του Α΄ Β.Π ,το 1913,όταν κατόπιν  ενεργειών της Αυστροουγγαρίας  και της Ιταλίας  και με την ανοχή ,Αγγλίας ,Γαλλίας ,Ρωσίας και Γερμανίας, αποσπάσθηκε  τούτο από την λοιπή Ήπειρο και παραχωρήθηκε στο νεοσύστατο τότε κράτος της Αλβανίας. Έκτοτε αρχίζει και το Β.Η. Ζήτημα .
Κατά του Βαλκανικούς Πολέμους ,όταν εκτοπίζετο η  Τουρκία από τα Ευρωπαϊκά εδάφη, εκδηλώθηκε  η πρόθεση Αυστροουγγαρίας  και Ιταλίας  να διεισδύσουν στα Βαλκάνια . 
Τότε προέκυψε η ανάγκη ιδρύσεως ενός ανεξαρτήτου αλβανικού κράτους ,το οποίο να μπορούν να χρησιμοποιούν ,σαν όργανό τους, εναντίον Ελλάδος και Σερβίας.
.Άκρως συνοπτικά τα γεγονότα εκείνης της περιόδου έχουν ως εξής: 
-Την 28-11-1912 απελευθερώθηκε η Χιμάρα από τον Σπύρο  Σπυρομήλιο και το τμήμα του.-Διαρκούντος του Βαλκανοτουρκικού πολέμου ο Ισμαήλ Κεμάλ στον Αυλώνα και ο Εσσάτ Πασάς στο Δυρράχιο, με την προτροπή Αυστροουγγαρίας  και Ιταλίας ,κήρυξαν  την ανεξαρτησία της ανύπαρκτης  μέχρι τότε ,Αλβανίας.-Ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε ,την 7-12-1912 την Κορυτσά, την 21 -2-1913 τα Ιωάννινα, την 3-3-1913 το Αργυρόκαστρο και την Κλεισούρα ,την 6-3-1913 το Τεπελένι και ενώ προήλαυνε ακάθεκτος  προς Αυλώνα ,εξαναγκάσθηκε να διακόψει  την νικηφόρο πορεία του, κατόπιν παρεμβάσεως  της Ιταλίας. 
Η  Ελλάδα απευθύνθηκε στην Πρεσβευτική Διάσκεψη του Λονδίνου ,ζητήσασα την  διεθνή νομιμοποίηση της απελευθερωτικής της πορείας στην Β.Η. Παράλληλα πρότεινε και την διενέργεια δημοψηφίσματος ,εκ του αποτελέσματος του οποίου  να εξαρτάτο και η τύχη της περιοχής αυτής .Στην πρόταση αυτή αντέδρασε  απόλυτα  η Ιταλία.
Μετά το  τέλος του Α΄.Β.Π. συνήφθη στο Λονδίνο ,την 30-5-1913 ,Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ των Βαλκανικών Συμμάχων  και της Τουρκίας .Με αυτή  εκχωρήθηκαν, στις νικήτριες δυνάμεις όλα τα δυτικώς της γραμμής Αίνου-Μηδείας ,εδάφη της Τουρκίας,  πλην της Αλβανίας , για την οποία αντέδρασαν οι Μεγάλες Δυνάμεις (Μ.Δ.) οι οποίες και ανέλαβαν τον  διακανονισμό των συνόρων της (Άρθρο 3 Συνθήκης).
Την 11-6-1913  επελήφθη του θέματος η Διάσκεψη των Πρεσβευτών  των Μ.Δ., στην οποία υπεβλήθη  πρόταση του Άγγλου αντιπροσώπου ,περί συστάσεως και αποστολής  στην Β.Η. ειδικής επιτροπής. 
Ακολούθησε η κήρυξη του Ελληνό-Bουλγαρικού πολέμου με αποτέλεσμα να παραμείνει το όλο θέμα σε εκκρεμότητα. 
Παρά ταύτα δια του Πρωτοκόλλου της Πρεσβευτικής Διασκέψεως του Λονδίνου, της  29-7-1913  η Αλβανία  εκηρύσσετο  ουδέτερο κράτος, υπό την εγγύηση των (6) Μ.Δ. .Μετά το πέρας του Ε/Β πολέμου  επανελήφθησαν  οι εργασίες της Διασκέψεως και την 5-8-1913 έγινε δεκτή η Αγγλική πρόταση .Η συγκροτηθείσα επιτροπή αποτελούμενη από  φανατικούς μισέλληνες   και κατευθυνόμενη από την Ιταλία έλαβε υπόψη-για την εθνολογική διαπίστωση της περιοχής-μόνο την μητρική γλώσσα του πληθυσμού !!
Έτσι και υπό τις ευλογίες των Μ.Δ. παρά τις έντονες αντιδράσεις  και διαμαρτυρίες της Ελλάδος ,συνέταξε και υπέγραψε την 17-12-1913 το κατάπτυστο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας ,με το  οποίο ολόκληρη η Β.Η. παραχωρείτο στην Αλβανία.  Στις 13-2-1914 οι (6) Μ.Δ. ζήτησαν από την Ελλάδα να εκκενώσει τα επιδικασθέντα στην Αλβανία εδάφη, προκειμένου αυτές να εδέχοντο την οριστική απόδοση στην χώρα μας των νήσων του Αιγαίου. Η χώρα μας , προς εξασφάλιση των νήσων μας, εξαναγκάσθηκε  να συμμορφωθεί.
Οι Βορειοηπειρώτες, προ του κινδύνου να υποδουλωθούν στους Αλβανούς, αλλά και αντιληφθέντες ότι το Διεθνές Δίκαιο ισχύει και εφαρμόζεται μόνο όταν καλύπτει ή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών ,εξεγέρθηκαν και δια των όπλων κήρυξαν στις 10-7-1914 την αυτονομία των. Η αγωνιστικότητά των ήταν τέτοια ,που ανάγκασε τις Μ.Δ. να παραχωρήσουν στην Β.Η. αυτονομία, υπό την επικυριαρχία της Αλβανίας  και με την εγγύησή των(Πρωτόκολλο Κέρκυρας17-5-1914).
Με  αυτό ανατρέπετο το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας και αναγνωρίζετο διεθνώς η ελληνικότητα της Β.Η. 
Ακολούθησε η έκρηξη του Α΄  ΠΠ. Στον οποίο ενεπλάκη και η Ελλάς. Στην Αλβανία ξέσπασαν ταραχές – υποκινηθείσες  υπό της Τουρκίας- και δημιουργήθηκε χαώδης κατάσταση. Αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.
Η Ιταλία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ζήτησε από τις δυνάμεις της Τριπλής   Συμμαχίας  να της επιτραπεί ,προς επιβολή της τάξεως , να καταλάβει την νήσων  Σάσσωνα και τον  Αυλώνα,.
Της επετράπη  αφού δέχθηκε τον όρο που της τέθηκε  να συμφωνήσει και αυτή ,στην κατάληψη από την Ελλάδα της Β.Η. (Μυστική Συνθήκη  Λονδίνου 16-4-1917). Τον Οκτώβριο του 1914 κλήθηκε  η Ελλάς να καταλάβει την Β.Η., πλην όμως μεσολάβησε  ο διχασμός στην πατρίδα μας ,η Ιταλία έσπευσε  μαζί με την Γαλλία να καταλάβουν την Β.Η. την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος του Α΄ΠΠ.
Η νικηφόρος επέμβαση της Ελλάδος  υπέρ των Συμμάχων ,στον Α’ ΠΠ οδήγησε στην περίφημη Συμφωνία Βενιζέλου- Τιτόνι ,την 29-7-1919,δια της οποίας η Ιταλία  ανεγνώρισε την ελληνικότητα της Β.Η..
Την Συμφωνία αυτή επικύρωσαν στις 9-12-1919 οι  τρείς  Μ.Δ. Αποδέχθηκαν, το Συμβούλιο Συνδιασκέψεως Ειρήνης στις 14-1-1920 , ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ουίλσον τον Φεβρουάριο του 1920 και η Γερουσία των ΗΠΑ στις 17-5-1920. 
Την 15-5-1920 δια του Πρωτοκόλλου της Καπεστίτσης ,η Αλβανία αναγνώρισε τον προσωρινό χαρακτήρα της υπ’ αυτής κατοχής της Β.Η.
Μετά  την υπογραφή και της Συνθήκης του Ρόπαλο την (12-11-1920)  η Ελλάδα μπορούσε- αμέσως -να καταλάβει την Β.Η. σε εκτέλεση της αποφάσεως της  14-1-1920. Πλην όμως σπαρασσομένη από  εσωτερικές έριδες, δεν έσπευσε να το πράξει ,με συνέπεια  και πάλι η Ιταλία ,εκμεταλλευόμενη συγκυρίες διαφόρων διεθνών περιπλοκών ,μη ευνοϊκών για την χώρα μας ,να επιτύχει  επανασύγκληση της Πρεσβευτικής Διασκέψεως του Λονδίνου και δι’ αυτής όλων των προγενεστέρων ,υπέρ’ ημών Συμφωνιών και Αποφάσεων και επαναφορά εν ισχύει του Πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας .
Έκτοτε  και μέχρι καταλήψεως της Αλβανίας την 7-4-1939 από την Ιταλία, η Β.Η. στέναζε υπό Αλβανική δουλεία. Εν τω μεταξύ ξέσπασε ο Β΄ΠΠ. Η Ιταλία μας επετέθη την 28-10-1940,εισβάλουσα  εξ Αλβανίας και ομού μετ’ αυτής, η οποία  της διέθεσε  και 14 τάγματα στρατού. Ο στρατός μας  τους απέκρουσε ,αντεπετέθη τους εξεδίωξε εκ του Ελληνικού εδάφους ,τους καταδίωξε και τους διέλυσε ,στην κυριολεξία, εντός της Αλβανίας, απελευθερώσας την Β.Η. δια Τρίτη φορά εντός  28 ετών .
Αυτή όμως η καταστροφική εξέλιξη της φασιστικής επιθέσεως ,επέσυρε εναντίον μας και  την τότε πανίσχυρη Γερμανία ,με επακόλουθο την κατάληψη της χώρας μας και την επαναφορά της Β.Η, μέχρι πέρατος του Β΄ΠΠ  υπό την κατοχή των Ιταλών. Με την λήξη του Β΄ΠΠ αντί να μας εκχωρηθεί ,ως ελάχιστον χρέος τιμής των συμμάχων για την πανθομολογουμένως καθοριστική συμβολή μας στην νίκη των, εγκατελήφθη στην Αλβανία , η οποία κομμουνιστικοποιηθείσα , τέθηκε  υπό την προστασία της τότε ΕΣΣΔ.
Η Ελλάς διαμαρτυρήθηκε και ουδέποτε παραιτήθηκε  της διεκδικήσεώς της επι της Β.Η.. 
Το θέμα εκκρεμεί από το 1946 στο Συμβούλιο των τεσσάρων Υπουργών , οι οποίοι συμφώνησαν τότε, να ληφθεί οριστική απόφαση  μετά την υπογραφή Συνθήκης Ειρήνης  μετά της Αυστρίας. Η Συνθήκη υπεγράφη  την 15-5-1955,αλλά μέχρι σήμερα το Βορειοηπειρωτικό  ούτε  συζητήθηκε ούτε  λύθηκε.
Έτσι.  ο Ελληνισμός της Β.Η  υπέστη επι 43 χρόνια τα πάνδεινα κάτω από το κτηνώδες κομμουνιστικό καθεστώς των Χότζα και Αλία.  Με την αυτοκατάρρευση του ΚΚΑ το 1989 πολλοί πίστεψαν σε καλλίτερες ήμερες δια τους Β.Η Όμως οι ελπίδες αυτές διαψευστήκαν. Η διάδοχος πολιτική πραγματικότητα αναβίωσε σοβινιστικές τάσεις με επακόλουθο  νέο κύκλο αίματος, διωγμών και μαρτυρίων  για τον πολύπαθη Ελληνισμού της Β.Η.
Η σημερινή ηγεσία της Αλβανίας  θέτει ανερυθρίαστα , θέμα Τσαμουριάς  και Αλβανοτσάμηδων !!! Και ας δούμε τώρα τι σημαίνουν αυτά τα δύο :
-Τσαμουριά είναι η επι Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ονομασία της Θεσπρωτίας.-Αλβανοτσάμηδες είναι τα ενεργούμενα της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας  που αφού εξισλαμίστηκαν εγκαταστάθηκαν υπ’ αυτής , στις εύφορες πεδιάδες της Θεσπρωτίας ,μεταξύ Αχέροντα και Καλαμά .Με τα πολλά ειδικά προνόμια που τους παραχωρήθηκαν και κάτω από την καθοδήγηση και κάλυψη των Τούρκων επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου  εξοντωτική πολιτική, σε βάρος των Ελλήνων Χριστιανών. 
-Μετά την απελευθέρωση της Ηπείρου το 1912, αντί να τους εκδιώξουμε κακήν κακώς, τους ανεχθήκαμε ,ως αλβανική μουσουλμανική μειονότητα και παρέμειναν.
-Από της καταλήψεως της Θεσπρωτίας υπό των Ιταλών, οι Αλβανοτσάμηδες ντυμένοι με γερμανικές  ,ιταλικές και αλβανικές στολές, άριστα οπλισμένοι και απόλυτα συνεργαζόμενοι με τις κατοχικές δυνάμεις ξεκλήρισαν στην κυριολεξία τον Ελληνισμό της περιοχής .Οι αρπαγές ,οι βιασμοί , οι διώξεις, οι σφαγές, οι εκτελέσεις  ,οι πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών χρειάζονται τόμους για να περιγραφούν. 
-Η κτηνωδία των υπήρξε τέτοια, που  με την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, αναλογιζόμενοι τα εγκλήματά των ,μάζεψαν ότι μπορούσαν και κατέφυγαν στην κομμουνιστική Αλβανία .
Οι περισσότεροι καταδικάστηκαν ερήμην, σε θάνατο και ισόβια από ελληνικά δικαστήρια δωσίλογων και στρατοδικεία. Όσοι δεν βαρύνονταν ,άμεσα , με εγκλήματα και δεν επέστρεψαν χαρακτηρίσθηκαν ως φυγάδες. Οι περιουσίες των δημεύτηκαν υπέρ του δημοσίου και διατέθηκαν νόμιμα  στα θύματά τους  και σε ακτήμονες της περιοχής ,από τους οποίους άλλωστε  και είχαν αρπαγή .Το θέμα των Αλβανοτσάμηδων έληξε οριστικά για την Ελλάδα πριν από  65 χρόνια . 
Εκ των ανωτέρω λίαν συνοπτικών στοιχείων δύνανται να εξαχθούν σαφέστατα συγκριτικά συμπεράσματα μεταξύ της τότε και της σημερινής εποχής, όσον αφορά στους πρωταγωνιστές, τα ενεργούμενα αυτών, τα κίνητρα ,τις προθέσεις, τις μεθοδεύσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή μας. Η Ελλάς ενώ πάντοτε στα πεδία των μαχών επιτυγχάνει νίκες ,στα  αντίστοιχα πολιτικά  , «περιμένουμε την εξ ‘ ύψους βοήθεια»!!
Η πρωτοφανής παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε ,επι παγίας βάσεως  τις διάφορες εναντίον μας προκλήσεις μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε.. 
Και τίθενται ευθέως τα κάτωθι  ερωτήματα προς ΟΛΟΥΣ  τους Υπευθύνους της χώρας μας  :  -Με το να δηλώνουμε  « Δεν παραχωρούμε τίποτα σε κανέναν αλλά και δεν διεκδικούμε τίποτα από κανένα, υπηρετούμε τα Εθνικά μας συμφέροντα; -Οι χαμένες και αλύτρωτες πατρίδες δεν είναι διεκδικήσιμες ; -Δεν ανήκουν στο ελληνικό Έθνος;-Δεν έχουν ποτισθεί με ποτάμια ελληνικού αίματος; -Έως πότε θα είμαστε πρώτοι στις θυσίες  υπέρ των ανθρωπίνων  ιδεωδών και τελευταίοι στην δικαίωση από όλους; -Έως πότε θα εθελοτυφλούμε και θα εκλιπαρούμε την προστασία των άλλων; 
-Πότε θα καταλάβουμε ότι η ανοχή των προκλήσεων εκλαμβάνεται ως ηττοπάθεια  και ανοίγει την όρεξη για σοβινιστικές διεκδικήσεις ;   
Πότε θα καταλάβουμε ότι τα Εθνικά μας θέματα  είναι δική μας υπόθεση  και όχι των ξένων ; Eμάς ενδιαφέρουν και είναι δική μας η ΕΥΘΥΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΤΩΝ. Κάποτε επιτέλους θα πρέπει να παύσουμε ,ως χώρα ,να επαιτούμε τα δίκαιά μας και την προστασία της Εθνικής μας αξιοπρέπειας από τους  οποιουσδήποτε άλλους.
 

Σχόλια  

 
+2 #1 AgathiStefanidou 1 30-06-2010 22:21
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΤΩΝ ΚΑΙ Β ΗΠΕΙΡΟΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΑΖΗΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΟΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΠΡΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου