22/2/09

ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

  
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 21:19
Λυπάμαι ειλικρινά, που αναγκάζουμε να εκθέσω μέσω διαδικτύου την απαράδεκτα αρνητική εικόνα της πόλεως των Αθηνών, που βιώνουμε καθημερινώς, τόσο εμείς όσο και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας.
 
 *Mε εξαίρεση 3-4 κεντρικούς δρόμους και τους  πέριξ  του Προεδρικού Μεγάρου και της Ρηγίλλης, στην κυριολεξία , η ΑΘHΝΑ βρωμάει, απ’ άκρου εις άκρον.
 
*Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έχουν να σκουπισθούν και πλυθούν από  μήνες , αν όχι-μερικοί- από κατασκευής των .
 
*Κάδοι απορριμμάτων κατεστραμμένοι - κατά κανόνα - και τρισάθλιοι από πλευράς εμφανίσεως, δυσοσμίας και λειτουργικότητας.
 
*Οι σωροί των σκουπιδιών δεσπόζουν επί της πόλεως.

ΟΜΠΑΜΑ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

  
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 12:10
Ένα μήνα μετά την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί την εικόνα του χαρισματικού ηγέτη που εξέπεμψε ως υποψήφιος. Οι περισσότεροι Αμερικανοί σχολιαστές, ασχέτως κομματικής ή ιδεολογικής απόχρωσης, εξακολουθούν να του αναγνωρίζουν ευφυϊα, ευφράδεια, αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία, επικοινωνικό χάρισμα, και έφεση προς συναινετικές λύσεις.. Προσθέτουν, όμως, τώρα στις ιδιότητες αυτές και τον ρεαλισμό. Άλλοι μεν επιδοκιμαστικά, άλλοι όμως – ιδίως όσοι περίμεναν τη μεγάλη ρήξη με το «αμαρτωλό» παρελθόν – χωρίς να αποκρύπτουν κάποια απογοήτευση, διότι, στην εξουσία, ο προεκλογικός κήρυκας της αλλαγής τείνει να συμβιβασθεί με την πεζή πραγματικότητα. Καθώς, σε καίριους τομείς, συνεχίζει κατ’ ουσίαν, με άλλον, ασφαλώς, αέρα και ελκυστικότερο στιλ, την πολιτική του προκατόχου του – τοποθετώντας μάλιστα στενούς συνεργάτες του τελευταίου αυτού σε θέσεις ευθύνης.

11/2/09

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ

  
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009 15:52
Με την εξαίρεση των Βορειοηπειρωτών – οι οποίοι, κατά τα λοιπά, φυλλορρούν αριθμητικά – οι Έλληνες της Κύπρου είναι το μόνο συμπαγές τμήμα των υποστάντων τον οθωμανικό ζυγό ελληνικών πληθυσμών που παραμένει εκτός των συνόρων του ελληνικού κράτους. Και, ως εκ τούτου, φυσικό ήταν η Ένωση να αποτελέσει αρχικά την κοινή επιδίωξη των Ελληνοκυπρίων και του εθνικού τους κέντρου. Ωστόσο, με τη στρατηγική θέση της Μεγαλονήσου και την παρουσία στο κυπριακό έδαφος ενός σημαντικού τουρκικού στοιχείου να παρεμβάλλουν αποφασιστικά εμπόδια στην επίτευξή της, η Αθήνα και η ελληνοκυπριακή ηγεσία προσανατολίσθηκαν προς τη λύση της ανεξαρτησίας. Η οποία, όμως, όπως υλοποιήθηκε με τις Συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου, αποδείχθηκε ετεροβαρής, δυσλειτουργική – και τελικά προθάλαμος για τον Αττίλα. Έκτοτε δε, ο Κυπριακός Ελληνισμός παραμένει παγιδευμένος μεταξύ διχοτόμησης και εθνικής αποδυνάμωσης. [i]

3/2/09

ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

  
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 19:22
Με δεδομένες τις αβεβαιότητες ως προς το βάθος και τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, η συναγωγή συμπερασμάτων για τις γεωπολιτικές προεκτάσεις της απαιτεί ιδιαίτερη περίσκεψη. Ήδη δε κάποιες βιαστικές σχετικές εκτιμήσεις διαψεύδονται από τα ίδια τα γεγονότα.   
 

ΣΩΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

  
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 17:34
Διαπιστώσεις και προτάσεις του υποστρατήγου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Παύλου.

Είναι γεγονός, ότι  έχουμε μπει  σε τροχιά   επικίνδυνης εθνικής κρίσεως, χωρίς δυστυχώς να διαφαίνεται  δυνατότητα  εξόδου εξ αυτής, λόγω αδυναμίας ή απροθυμίας του πολιτικού μας συστήματος να αντεπεξέλθει αποφασιστικά στα όσα μας κατατρύχουν εντός και μας απειλούν και απαξιώνουν διεθνώς ως Κράτος και Έθνος.
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου