2/11/09

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

  
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2009 08:26
Τα Διπλωματικό Περισκόπιο, στο πλαίσιο του διαλόγου για τους Αποδήμους που εγκαινίασε από τις στήλες του ο καθηγητής κ. Ι. Τουλουμάκος, ευχαρίστως αναρτά τις απόψεις του ομογενούς ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου κ. Θ. Αυγουστινιάτου για το δικαίωμα ψήφου στους Ομογενείς της Διασποράς.

Τον περασμένο  Αύγουστο  συμπληρώθηκαν σαράντα  τέσσερα χρόνια «διασποράς» για τον υπογράφοντα, συνεπώς δικαιούμαι να εκφέρω γνώμη για το θέμα της ψήφου της Ελληνικής Ομογένειας.
Στο ημερήσιο φύλλο της Ελληνοαμερικανικήςε εκδόσεως του « Εθνικού  Κήρυκα » της 3ης Αυγούστου 2009, αναδημοσιεύθηκε  άρθρο του κ. Γερασίμου Παναγιωτάτου-Τζάκη ,του «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ» από την Αθήνα, με θέμα   «Τεράστιο λάθος που δεν ψηφίζουν οι ΄Ελληνες του Εξωτερικού».
Αυτό το άρθρο θα ήταν άξιο συγχαρητηρίων αλλά και θερμών ευχαριστιών εκ μέρους του Αποδήμου Ελληνισμού  εάν, βεβαίως, η κεντρική του ιδέα, που είναι  « η έκφραση της βούλησης και των απόψεών του για την πορεία της Πατρίδος», κατόρθωνε να καταστεί θέμα συζητήσεως της Νομοθετικής Εξουσίας της Ελλάδος.
Διότι ούτε  αυτός ,ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός , που  ο ευρίσκεται , εντός των ορίων της Ελληνικής Επικρατείας, ευτύχησε ποτέ να  δει  τη  « βούλησή του»  και τις « απόψεις του» να συζητούνται από την Νομοθετική Εξουσία της Ελλάδος.
Για εκείνον που θα διαβάσει τις πιο πάνω γραμμές και ιδιαίτερα τον Ομογενή, πολίτη των Η.Π.Α. και  θα διερωτηθεί αν υπάρχει αλήθεια στις γραμμές αυτές, του απαντώ : ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Και διευκρινίζω: οι εξουσίες στην Ελλάδα ( Νομοθετική, Εκτελεστική ,Δικαστική)  δεν είναι  «ανεξάρτητες» όπως τις ορίζει το Σύνταγμα. Τα μέλη της Εκτελεστικής ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ, η δε Δικαστική ,είναι «παντρεμένη» με την Εκτελεστική, με «κουμπάρο» τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου ,το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, στην κυριολεξία, διαχειρίζεται τρείς Εξουσίες. Και ενώ ο Νομοθέτης θεωρεί ουδένα υπεράνω του Νόμου, εν τούτοις, όταν αυτός ούτος ο Νομοθέτης  είναι ταυτοχρόνως και εκτελεστής του Νόμου, τότε, ως άνθρωπος, υποκείμενος στην πίεση ανθρωπίνων εγγενών αδυναμιών, αγνοεί τον Νόμο, ή, το χειρότερο, νομοθετεί για ίδιο ή και αλλότριο συμφέρον.
Στην πλειοψηφία τους οι Βουλευτές είναι θύματα της παραδοσιακής Ελληνικής Αρχομανίας, ελπίζοντες  συνεχώς  στην Υπουργοποίηση, σε περίπτωση που το κόμμα τους θα κυβερνήσει, διότι έτσι θα διαχειρισθούν δύο Εξουσίες, την Εκτελεστική και την Νομοθετική, δύο μάλιστα Υπουργοί διαχειρίζονται και τρίτη Εξουσία, ο ένας την Δικαστική και ο άλλος την Θρησκεία. Σε αντάλλαγμα της προσδοκίας για Υπουργοποίηση παραδίδουν την « ελευθερία συνειδήσεως», για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων, στην διακριτική εξουσία του Αρχηγού, με αποτέλεσμα, οι απόψεις των ψηφοφόρων να μεταφέρονται στη Βουλή μόνο κατόπιν συμφώνου γνώμης του Αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος.
Η κομματικοποίηση όμως των Ελλήνων της Διασποράς θα επέφερε ρήγμα στην σημερινή στερεή συνοχή της Ομογένειας, που στόχος της είναι η Πατρίδα και όχι το Κόμμα.
Ελπίζω δε ότι και η Ηγεσία  της Ομογένειας θα αξιολογήσει σοβαρά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων, θα ανακρούσει πρύμνα –επι του θέματος -και θα αλλάξει πορεία για το καλό της Πατρίδας, για το καλό της Φυλής.
ΘΕΑΓΕΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΙΑΤΟΣ                                                                              
Αξιωματικός Τε.Σ. ε.α.   
 Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Ε.Μ.Π.
 Κέννερ Λουιζιάνα, ΗΠA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου