26/6/09

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

  
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 07:59
Ιστορικές επισημάνσεις, σκέψεις, και προτάσεις  του υποστρατήγου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Παύλου  
 
Η 19 Μαΐου   καθιερώθηκε ,από την Βουλή των Ελλήνων ,το 1997-μετά από πολλούς αγώνες ,αλλά και πολυετή καθυστέρηση - ως Ημέρα Μνήμης της
Γενοκτονίας από τους Τούρκους του Ποντιακού Ελληνισμού .
 
Βεβαίως,  ως ζητούμενο δεν υπήρξε η καθιέρωση μιας τυπικής εορτής δια της οποίας να δίνεται η ευκαιρία στους εκπροσώπους των κομμάτων στην Βουλή να εκφωνούν  μερικά «λογύδρια» και τέλος, επί του θέματος!!!!!!
 
Τα ζητούμενα υπήρξαν και είναι:
 
-Να τιμάται-ετησίως- επίσημα και καθολικά η μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού, που υπέστησαν την κτηνωδία της Γενοκτονίας εκ μέρους των Τούρκων .
 
-Να γίνονται από το Ελληνικό κράτος -επί συνεχούς βάσεως -μέχρις ότου επιτευχθεί,οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αναγνωρισθεί διεθνώς η
Γενοκτονία του Ελλήνων του Πόντου και να εξαναγκαστεί η Τουρκία να ομολογήσει τα εγκλήματα της εις βάρος του Ελληνισμού, ζητώντας συγνώμη !
 
-Τα όσα αφορούν στον Πόντο και την Γενοκτονία   να ενταχθούν στην διδασκόμενη ύλη του εκπαιδευτικού μας συστήματος , για να  τα μαθαίνουν
οι νέες γενιές, οι οποίες ή δεν έχουν ιδέα περί ΠΟΝΤΟΥ και ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ή είναι θύματα ηθελημένης παραπληροφόρησης, κατόπιν αφέλειας μερικών ψευτοκουλτουριάριδων  ή ανομολόγητων διεθνών πιέσεων και  φοβικού πειθαναγκασμού, «μήπως και στενοχωρηθούν ή θυμώσουν οι τότε θύτες και σήμερα άσπονδοι φίλοι μας Τούρκοι»!


Ευτυχώς για τον Ελληνισμό -Οι απανταχού Έλληνες Πόντιοι, διατηρούν, διδάσκουν στα παιδιά τους, και διατυμπανίζουν προς όλο τον κόσμο-έστω και χωρίς την δική μας «μητρική!!» συμπαράσταση - την Ιστορία τους, την πίστη τους στις παραδόσεις τους  και το φρικτό διαχρονικό δράμα τους -από τις Τουρκικές ορδές και όxι μόνο.
 
Μια απλή εξιστόρηση επί του όλου θέματος, για να γνωρίζουμε για τι μιλάμε:
­Πόντος είναι η   περιοχή ,του Β.Α. τμήματος της Μικράς Ασίας που ορίζεται, από τα Νότια παράλια του Εύξεινου Πόντου . Ανατολικά από  το ΒΑΤΟΥΜ και Δυτικά μέχρι την ΙΩΝΟΠΟΛΗ. Kαι σε βάθος, εντός της χερσονήσου, περίπου 150 χιλιομέτρων. Συνολική έκταση της  Ποντιακής Πατρίδος, περίπου 160000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (χλμ²).
 
­Εύξεινος Πόντος είναι η Ελληνική ονομασία που εδόθη κατ' ευφημισμό στον Άξεινο Πόντο, πριν από περίπου 30 αιώνες, από τους πρώτους Έλληνες οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή .   Κατά τους Ιστορικούς και πάλι οι Έλληνες πολύ αργότερα μετονόμασαν τον Εύξεινο Πόντο σε Μαύρη θάλασσα .
 
 ­Δια των όρων αυτών εννοούμε την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ν. Α Ευρώπης και της Μ. Ασίας, που συνδέεται με την Μεσόγειο μέσω  του Βοσπόρου και της Θάλασσας του Μαρμαρά.
 
­Οι χώρες που βρέχονται από τον Εύξεινο Πόντο είναι η Τουρκία η Βουλγαρία η Ρουμανία η Ουκρανία η Ρωσία και η Γεωργία .
 
Ο Ελληνισμός του Πόντου κατά την  διαχρονική ιστορική του  πορεία προσέφερε τα μέγιστα τόσο στην εξέλιξη και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας,  όσο και στην Χριστιανοσύνη.
 
Ενδεικτικά : Η Αργοναυτική εκστρατεία, ο Προμηθέας , η Κολχίδα, οι Αμαζόνες κατά την μυθολογική περίοδο, το βασίλειο  των Μιθριδατών.  Πλείστοι Λόγιοι και  Φιλόσοφοι ( Διογένης, Βησσαρίωνας,  Στράβωνας και άλλοι  πολλοί),  όπως και πολλοί Άγιοι  και Μάρτυρες της Χριστιανοσύνης έλκουν την καταγωγή  από τον Πόντο .
 
 
Ο Πόντος υπήρξε ένα από τα 7 τμήματα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας  της  μεγάλης δυναστείας  των   Κομνηνών (1204 -1461) υπήρξε το
τελευταίο Ελληνικό Βυζαντινό κράτος που κατελήφθη από τα Οθωμανικά στίφη το 1461.
 Οι Πόντιοι ως  Έλληνες και Χριστιανοί έπρεπε - κατά τους Τούρκους – να εξαφανισθούν, ολοκληρωτικά και οριστικά από την περιοχή του Ελληνικού Πόντου. Ετσι από την ημέρα επικρατήσεως και εγκαθιδρύσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κυρίως από αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως το 1453 και της Τραπεζούντας το 1461 ,  υπέστησαν τα ΠΑΝΔΕΙΝΑ , για να εξαφανισθούν ,από την Πατρίδα τους!
 
 Όμως ,  αντιστάθηκαν  στα μεθοδευμένα και σατανικά σχέδια εξοντώσεώς των, συγκρότησαν αντάρτικα,   πολέμησαν με ηρωισμό, θυσιάστηκαν,  σε πάρα πολλές περιπτώσεις έγιναν ολοκαύτωμα, αλλά κατάφεραν, μόνοι τους χωρίς καμιά  υποστήριξη από κανένα, να αντέξουν διαχρονικά .
 
Επί των ανωτέρω  υπάρχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων στα κρατικά αρχεία πάρα πολλών χωρών  του κόσμου .Και ιδίως της Γαλλίας  και Αγγλίας.
 
Οι Τούρκοι, προκειμένου να τελειώνουν μια και καλή  με το ξερίζωμα των «γκιαούρηδων» όπως αποκαλούσαν τους Έλληνες,  εφάρμοσαν πρωτοφανείς μεθόδους  εξολοθρεύσεως  πληθυσμών.
 
Από το 1914  έως και το 1923 η όλη μεθόδευση της γενοκτονίας  έλαβε άλλη μορφή, στηρίχθηκε σε   « σατανικές  «στρατηγικές»,   έγινε σε βάθος χρόνου  και σε δύο φάσεις .
 
Η πρώτη από το 1914 μέχρι και το τέλος του  Α΄Π.Π. (Οκτώβριος1918,) Όπου την όλη «« ενορχήστρωση»» της Γενοκτονίας ανέλαβαν : Οι Enver pacha,Talaat bey, Djemal  pacha, βοηθούμενοι σκανδαλωδώς  από τους Γερμανούς συμμάχους των!!!
 
­Και η  δεύτερη, από το 1919 έως το 1923 ­ κατά την διάρκεια της Μικρασιάτικης εκστρατείας ­ όταν την συνέχιση και ολοκλήρωση της  Γενοκτονίας ανέλαβε « ο νέος  αστέρας  της Τουρκίας ,Κεμάλ Ατατούρκ » !
 
ΑΠΑΝΤΕΣ διαπνέοντο από λυσσαλέο μίσος εναντίον Ελληνισμού  και  Χριστιανοσύνης.
 
Έδρασαν μεθοδικά  και κατά τρόπο που να τους εξασφαλίζει,  αφ’ενός μεν τα επιθυμητά από αυτούς εξοντωτικά αποτελέσματα, αφ’ ετέρου δε,  την κάλυψη των ανομολόγητων  εγκλημάτων τους έναντι της διεθνούς κοινής γνώμης !!
 
Δηλαδή όχι απροκάλυπτες σφαγές, που  θα προκαλούσαν  διεθνείς αντιδράσεις ! Αλλά    «λευκή σφαγή»!!! :
 
-Επιστράτευση και εξόντωση της νεολαίας.
 
­Τάγματα εργασίας ( Που συγκροτούντο από παιδιά  μέχρι υπερήλικες, τους οποίους έστελναν εκατοντάδες χιλιόμετρα, πεζοπορία στα βάθη της Ανατολίας για«««εργασία»»» !!!,Γυμνούς και χωρίς τροφή, κάτω από άθλιες  βιοτικές και καιρικές συνθήκες ,οδηγώντας τους έτσι  εκ του ασφαλούς σε μαρτυρικό θάνατο πριν φτάσουν στον προορισμό τους)
 
-Στρατόπεδα συγκεντρώσεως και εξοντώσεως.
 
­Ατέλειωτες ώρες εργασία.
 
­Σφαγές  ­Εκτελέσεις  ­Κρεμάλες  ­Βιασμούς­ Διώξεις ­ Εκτοπίσεις προς όμορες  του Πόντου και της Τουρκίας χώρες, με παροτρύνσεις και  πιέσεις  προς αυτές εξοντώσεώς των προς αποφυγή  μελλοντικών προβλημάτων!!! Δεκάδες χιλιάδες  οι θανατωθέντες Πόντιοι σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ, από τον αλήστου μνήμης Στάλιν.
 
 
Επί των ανωτέρω υπάρχει πλήθος αποδεικτικών στοιχείων σε κρατικά αρχεία  πολλών χωρών του κόσμου. Και ιδίως της Γαλλίας και τη Αγγλίας.#
 
Γενοκτονία είναι η  προσχεδιασμένη και υλοποιούμενη δια παντός εγκληματικού τρόπου  καθολική εξόντωση   και εξαφάνιση ενός λαού από έναν άλλον. Η Γενοκτονία δεν έχει καμία σχέση  με τις απώλειες μάχης ή υγείας ή με τις παράπλευρες απώλειες των πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ αντιπάλων   στρατών . Ως εκ τούτου, ΟΥΔΕΜΙΑ σύγκριση ή  συμψηφιστική  ανταπόδοση  είναι διεθνώς νοητή.
 
Τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της  Γενοκτονίας   των Ελλήνων  του Πόντου κανείς δεν μπορεί να τον προσδιορίσει  επακριβώς. Με βάση προηγούμενα  στοιχεία  των Τούρκων στον Πόντο  ζούσαν  περί τις700.000 με 800.000 Ελληνοπόντιοι .Μετά την Μικρασιατική καταστροφή  και την ανταλλαγή των πληθυσμών .Ήλθαν στην Ελλάδα 350.000 Πόντιοι. Συνεπώς τα θύματα  πρέπει να είναι  άνω των 400.000.
 
 Και κάτι  ακόμα,  για να μην ξεχνάμε και κάνουμε  αφελείς δηλώσεις .Κατά την Μικρασιατική καταστροφή υπήρξαν   κατ΄ ελάχιστον και  1.300.000 απολεσθέντες με τις ίδιες τακτικές και για τους ίδιους λόγους Μικρασιάτες. Έλληνες.
 
Η Γενοκτονία έγινε επί τη βάσει  «σατανικού στρατηγικού σχεδιασμού »με  μοναδικό σκοπό να εξαφανισθεί   το Ελληνοχριστιανικό στοιχείο , από  την Οθωμανική Τουρκία .
   
Βεβαίως  δεν πρέπει να πιστεύουμε  ότι κάποτε  η Τουρκία  θα παραδεχθεί την Γενοκτονία και θα ζητήσει συγνώμη ! Τέτοιες ευαισθησίες ούτε είχε  ποτέ, ούτε  έχει σήμερα, ούτε και θα αποκτήσει ποτέ!
 
Απλά   πρέπει  και εμείς οι Ελληνες ­όπως συμβαίνει και με όλους τους λαούς του κόσμου ­
Να γνωρίζουμε και να μην ξεχνάμε την Ιστορία μας.
Να τιμούμε τους  υπέρ πατρίδος νεκρούς μας .
Να υποστηρίζουμε  τα Εθνικά μας συμφέροντα, με επιθετικό πάθος  και όχι με ηττοπάθεια και κάτω από την επήρεια φοβικού σύνδρομο  .
                                                                                                          ΠΑΥΛΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
                                                                                                             ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα
 
 
 
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
 
α.Επιτέλους  τους ξεριζώσαμε ( Κεμάλ  Ατατούρκ 13 Αύγουστου 1923)  
(Η Γενοκτονία  των ελλήνων του Πόντου,της Θράκης και της Μ. Ασίας, μέσα από τα Γαλλικά αρχεία).
 Του Χάρη Τσιρκινίδη
7η ¨Εκδοση
β.Γενοκτονία
Φανούλα  Αργυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου