3/2/09

ΣΩΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

  
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 17:34
Διαπιστώσεις και προτάσεις του υποστρατήγου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Παύλου.

Είναι γεγονός, ότι  έχουμε μπει  σε τροχιά   επικίνδυνης εθνικής κρίσεως, χωρίς δυστυχώς να διαφαίνεται  δυνατότητα  εξόδου εξ αυτής, λόγω αδυναμίας ή απροθυμίας του πολιτικού μας συστήματος να αντεπεξέλθει αποφασιστικά στα όσα μας κατατρύχουν εντός και μας απειλούν και απαξιώνουν διεθνώς ως Κράτος και Έθνος.
 
* Οι πολιτικοί που κυβερνούν την χώρα επί σειρά δεκαετιών, αντί να σκύψουν με σοβαρότητα και Εθνική υπευθυνότητα πάνω από τα προβλήματα, που οι  κυβερνήσεις των έχουν προκαλέσει και να αποφασίσουν – από κοινού – να χαράξουν Εθνικές Στρατηγικές, κατά περίπτωση, ώστε να βγούμε από το τέλμα της αυτοκαταστροφικής διαλύσεως  και να επανέλθουμε σε κανονική τροχιά λειτουργίας ως σύγχρονο κράτος, αναλίσκονται σε «ανεύθυνη μικροπολιτική πλειοδοσία» (άκρατων παραχολογιών- απαξιωτικών αλληλοκατηγοριών - απροκάλυπτου εμπαιγμού μας επί παντός επιστητού και μη κ.τλ…), οδηγώντας έτσι, την μεν πατρίδα μας και τον λαό από το κακό στο χειρότερο, τους εαυτούς των δε  στην απόλυτη απαξίωση.
 
* Στο εσωτερικό βουλιάζουμε και πνιγόμαστε, καθημερινώς και περισσότερο, στην χαβούζα της διαφθοράς, της αλόγιστης αναρχίας, της διαλύσεως του κρατικού μηχανισμού και της πλήρους ανυποληψίας όλων προς όλους και τα πάντα !  Και δυστυχώς, ενώ εμείς –o λαός- βλέπουμε τα χάλια μας και που οδηγούμεθα ως χώρα με τα όσα συμβαίνουν, οι πολιτικοί μας δεν  βλέπουν τίποτα ή κάνουν πως δεν  βλέπουν, συνεχίζοντας απτόητοι την  « αλληλοφαγομάρα » για το πώς θα κρατήσουν ή θα πάρουν την εξουσία!! Η πολιτική για τους πολιτικούς κατέστη –πλέον- από προσφορά προς το Έθνος  αυτοσκοπός.
 
 
* Η οικονομία μας νοσεί σοβαρά. Είναι σε αθλία  κατάσταση .
 
-Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι ζούμε (τρώμε, πίνουμε και διασκεδάζουμε) με δανεικά λεφτά.
 
-Παρά το ότι, από το Δόγμα Τρούμαν μέχρι και σήμερα, έχει εισρεύσει στην χώρα μας πακτωλός τρισεκατομμυρίων, όχι μόνο δεν μπορούμε ακόμα να ορθοποδήσουμε οικονομικά, αλλά ούτε καν κατορθώνει το κράτος να καλύψει τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες !!!! Γεγονός που οδηγεί σε διαφόρων μορφών κοινωνικές αναταραχές με απρόβλεπτες συνέπειες, που  πλήττουν πάντοτε  τον απλό λαό.
 
-Θα πρέπει κάποτε οι κυβερνώντες να πουν στο λαό την αλήθεια  και να ζητήσουν και επιβάλουν τις αναγκαίες θυσίες - αρχίζοντας από τον εαυτόν τους και τους εκάστοτε  ημέτερους - για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να «συνέλθει η οικονομία μας».
 
ευθύνη για το κατάντημά μας είναι συλλογική, όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών .
 
-Έχει γίνει πλέον κανόνας ζωής των πολιτικών μας «οι μεν να  κατηγορούν τους δε»   και «οι δε τους μεν», επί 24/ώρου βάσεως  και 365 ημέρες τον χρόνο, για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα και όχι μόνο! Πλην όμως δεν βλέπουμε  κανέναν να μπαίνει στη  φυλακή. Όλοι ως προς το δια ταύτα  « είναι ανεύθυνοι » και «αθώοι» »!!!
 
-Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο, όπου δια του Συντάγματος οι πολιτικοί  έχουν εξασφαλίσει την ασυλία, των πράξεών τους ! Οσάκις  τα θαλασσώνουν ανεπανόρθωτα και φτάνουμε στο χείλος του γκρεμού, όταν μεν είναι κυβέρνηση  προβαίνουν  σε «ανασχηματισμούς», καταδεικνύοντας αποδιοπομπαίους ως υπαίτιους ! Και όταν είναι, αντιπολίτευση, ζητούν εκλογές! «Το ίδιο έργο» παίζεται επί δεκαετίες – το ξέρουμε καλά οι Έλληνες. Και δείχνει το βάθος του χάσματος, μεταξύ εξουσίας και λαού!!
 
-Διότι ο λαός δεν είναι χαζός, ώστε να πιστεύει στην προσωπική ευθύνη ενός οποιουδήποτε υπουργού και μόνο - η απομάκρυνση ή η μετακίνηση  του οποίου θα θεραπεύσει «ανικανότητες,  αστοχίες ή αδυναμίες» μιας κακής διακυβέρνησης»! Ούτε  ότι με την υπέρ-δαπανηρήκάθε τρείς και μία- προσφυγή στις κάλπες μπορούν να καλυφθούν οι  ηγετικές και  διοικητικές  ανεπάρκειες των μελλόντων να  απέλθουν από τους μέλλοντας να επανέλθουν, που και αυτοί είχαν φύγει πριν από λίγα χρόνια για τους ιδίους λόγους ! Έχει γίνει πια κοινή πεποίθηση  ότι  «Στρατηγική» και των μεν και των δε είναι ο εμπαιγμός μας  και μόνο, για την κατάληψη της περιζήτητης εξουσίας! Τα μετά για τους πολιτικούς είναι  ξεχασμένο παρελθόν!!
 
-Η οικονομία μας  χρειάζεται  υπεύθυνη συλλογική προσπάθεια και  αλήθειες από όλους  και προς όλους για νοικοκύρεμα Ούτε ανασχηματισμοί την σώζουν, ούτε-πολύ περισσότερο- εκλογές!!
 
* Η παιδεία, που συνιστά - στην κυριολεξία - το μέλλον της πατρίδος και του  Έθνους μας, τελεί ουσιαστικά εν διαλύσει. Αρχικώς, οδηγήθηκε σε πλήρη απαξίωση όλων εκείνων των ηθικών αρχών που περικλείει το τρίπτυχο Πατρίς – Θρησκεία –Οικογένεια και εν συνεχεία άρχισε  η «ελεύθερη αυτοκαταστροφική πτώση !
 
-Βιώνουμε καθημερινώς-κατά τον χειρότερο τρόπο- την κατάρρευση του εκπαιδευτικού συστήματος, με τις συνεχείς απεργίες των εκπαιδευτικών, τις καταλήψεις από τους μαθητάς και σπουδαστάς των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις καθημερινές πορείες στους δρόμους και όλα όσα συμβαίνουν, συνεπεία της ανικανότητας του κράτους να επιβάλει το κράτος δια της απλής εφαρμογής των νόμων .Και όχι δια της ανοχής ή του ξύλου !!
 
-Κάποιος πρέπει να πείσει τα αγνά Ελληνόπουλα  που είναι  παιδιά, ποιο είναι το συμφέρον τους.
 
-Κανείς από τους   πολιτικούς μας δεν έχει το θάρρος  και την τόλμη να πει :
Στους εκπαιδευτικούς  ότι η αποστολή τους είναι να διδάσκουν και διοχετεύουν γνώσεις στους  εκπαιδευομένους, απαλλαγμένοι  από τις κομματικό-ιδεολογικές τους καταβολές!
Και στους  μαθητάς και σπουδαστάς ,  ότι η θέση τους είναι στις αίθουσες διδασκαλίας, να διδάσκονται και να μαθαίνουν και όχι να διαδηλώνουν-επί συνεχούς βάσεως -στους δρόμους . Όπως επίσης ότι  στην ηλικία τους έχουν πρωτίστως υποχρεώσεις  και όχι δικαιώματα.
Και ότι η απαιδευσία , οδηγεί  αυτούς μεν σε προσωπική καταστροφή, το Έθνος μας δε σε απρόβλεπτες περιπέτειες, τις οποίες και πάλι τα παιδιά θα πληρώσουν !
 
 -Από το1976 γίνονται συνεχώς «εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις »!!!Σε σημείο που να μην γνωρίζει κανείς τι ισχύει  σήμερα  ή τι θα ισχύει μετά από λίγο καιρό .
 
-Σήμερα  πληροφορηθήκαμε  ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την έναρξη  διαλόγου από μηδενική βάση για  νέα «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση»  !!!
 
-Μάλιστα ο κ. Υπουργός (πατήρ  της ιδέας και αποφάσεως !!!) όρισε  ως υπεύθυνο τον κ. Μπαμπινιώτη - που έσπευσε να δηλώσει αποδεσμευμένος από χρονικούς περιορισμούς - και όχι τον μέχρι τούδε  κ. Βερέμη, με αποτέλεσμα  να ξεσπάσει  μεταξύ τους «πόλεμος» για την πρωτοκαθεδρία και όχι μόνο!!!
 
-Ακούσαμε επίσης  και τον  κ. Παπανδρέου να λέγει ότι έχει έτοιμες «τις προτάσεις του» για την αναγκαία  μεταρρύθμιση ! !! 
 
-Είναι αξιοθρήνητα θλιβερό  το πόσο οι πολιτικοί μας  υποτιμούν την νοημοσύνη μας !
 
-Ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του  είχαν την  εξουσία 17 χρόνια και ο κ. Καραμανλής την έχει ήδη 6 χρόνια. Τώρα κατάλαβαν τα προβλήματα  της παιδείας; Τώρα που ξέσπασε η εκπαιδευτική αναταραχή; Δεν γνώριζαν;
Τι γίνεται με την δημόσια εκπαίδευση όλων των κλιμακίων τόσα χρόνια;
Για τα θλιβερά και ακατάλληλα βιβλία;
Για τον κυκεώνα των εναλλασσομένων-δίκην υποκαμίσων- συνεχών μεταρρυθμίσεων, από τους διάφορους υπουργούς και « «ειδικούς»»; 
Για τα μύρια όσα αποπροσανατολιστικά ως προς την Εθνική διαπαιδαγώγηση των νέων;
 
-Όταν προεκλογικά -κατά περίπτωση- διεκδικούσαν την ψήφο μας και δι’αυτής την εξουσία δεν  μας είχαν παρουσιάσει μεταρρυθμιστικά προγράμματα; Τι έγιναν αυτά;
 
-Γιατί τόσα χρόνια δεν εφήρμοσαν και επέβαλαν τα όσα υποσχέθηκαν, αλλά άφησαν την νεολαία εκτός της οφειλομένης  Eθνικής εκπαιδευτικής φροντίδας;
 
-Είναι Εθνική αναγκαιότητα να καταλάβουν οι πολιτικοί μας ότι πρέπει να κάτσουν κάτω να τα βρουν και να συναινέσουν  σε μια σωστή, ουσιαστική και μακρόπνοη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη –πρωτίστως-  στα Ελληνικά ιδεώδη και βασιζομένη στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, όχι της «παπαγαλίας και των αποστηθίσεων» αλλά της κριτικής σκέψεως .
 
-Είναι Eθνική επιτακτική ανάγκη η νεολαία μας να πάρει Eθνικό προσανατολισμό.O Έλληνας είναι το ισχυρότερο αποτρεπτικό  οπλικό σύστημα που διαθέτει η πατρίδα μας. 
 
-Βαρεθήκαμε τον διαχρονικό εμπαιγμό. Η νεολαία χάνεται και μαζί χάνεται και το μέλλον του Έθνους μας.
 
-Τα παιδιά αντιδρούν όπως αντιδρούν, διότι  δεν έχουν πρότυπα να ακολουθήσουν, δεν βλέπουν ενδιαφέρον και προοπτική από το κράτος. Για όλα φταίμε εμείς -υπό γενική έννοια. Κάθε μέρα που περνά άπραγη βαθαίνει το χάσμα και μεγαλώνει το πρόβλημα.
 
 * Η  Υγεία. Κατά τον κ. υπουργό το σύστημα  λειτουργεί θαυμάσια! Εγώ θα του πρότεινα να κάνει μερικές επισκέψεις σε τομείς της ευθύνης του, ως ένας άγνωστος, σε διάφορες ώρες του 24/όρου. Χωρίς προειδοποιήσεις και τυμπανοκρουσίες. Θα δει και θα καταλάβει πολλά από αυτά που συνθλίβουν την ανθρώπινη προσωπικότητα και οδηγούν στην αγανάκτηση γιατρών και λαού. Διότι το πρόβλημα δεν είναι οι Γιατροί, οι οποίοι είναι θαυμάσιοι επιστήμονες, αλλά όλα τα άλλα που συνιστούν την λειτουργικότητα του όλου συστήματος!
 
* Η παράνομη είσοδος αλλοδαπών πνίγει την Ελλάδα .Κανείς δεν γνωρίζει πόσα εκατομμύρια, μετανάστες και λαθρομετανάστες, λυμαίνονται αυτή την στιγμή την χώρα μας. Από πού μπαίνουν;.Που βρίσκονται;  Ποιος και γιατί τους προωθεί;Tι κάνουν, πως συντηρούνται και  πως διαβιούν; Καμιά Στρατηγική για τον έλεγχο των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων. Όποιος θέλει μπαίνει, από όπου θέλει και όποτε θέλει, ανεξέλεγκτα.
 
Oι οποιεσδήποτε αντιδράσεις μας έπονται των γεγονότων, που σημαίνει ότι τους μαζεύομαι εδώ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας. Διότι η Ελλάδα δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, περιβάλλεται πανταχόθεν  από  «άσπονδους φίλους» ! Και αυτό λέει, αλλά και επιβάλλει πολλά, ως προς το δέον γενέσθαι και ανεξαρτήτως των κοινοτικών οδηγιών ή εντολών. Διότι το πρόβλημα είναι δικό μας, με όλους τους άλλους ««παρατηρητάς και απολαμβάνοντας»»!!!
 
* Η ανασφάλεια και ο τρόμος των Ελλήνων πολιτών έχει φθάσει  στο ζενίθ, χωρίς να διαγράφεται καμία ευοίωνος προοπτική ,αφού η μεν αστυνόμευση ,στην κυριολεξία είναι ανύπαρκτη ,το δε κράτος  ανίκανο να αντιδράσει  δυναμικά, αρκούμενο στην τακτική ,διαρκώς  να υποβαθμίζει, τις διαρκώς αυξανόμενες  απειλές.
 
* Η υπογεννητικότητα  έχει ξεπεράσει προ πολλού το όριο Εθνικής ασφαλείας και αναγκαιότητος.
 
-Όπως πάμε, πολύ σύντομα θα γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας την χώρα. Καμία Στρατηγική για την αντιμετώπιση και αυτού του σοβαρού θέματος .
 
-Καμία προσπάθεια παροτρύνσεως, δια ουσιαστικής οικονομικής βοηθείας,  προς τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιούν. Σε λίγο θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στρατεύσεως.
 
-Το γένος μας σβήνει και οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα.
 
-Όλα τα παρά πάνω που μας συμβαίνουν, επιδρούν δυσμενέστατα και επί της εξελίξεως των Εθνικών μας θεμάτων, τα οποία εξαρτώνται  απόλυτα από τα εις το εσωτερικό της χώρας τεκταινόμενα. 
 
Και ερχόμαστε στα Εθνικά θέματα
 
* Η Τουρκία  έχει αφεθεί ελεύθερη  από το 1974 να αλωνίζει ετσιθελικά  στο Αιγαίο, στα νησιά μας και στην Θράκη, με εμάς απλώς  να παρατηρούμε απαθείς και αμήχανοι τα συμβαίνοντα και να «καταπίνουμε τις καθημερινές εξευτελιστικές εις βάρος μας προκλήσεις των, σαν να μην συμβαίνει τίποτα !!! Και να δηλώνουμε ευχαριστημένοι και υπερήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική , για τα «περίφημα» ΜΟΕ που ισχύουν όμως μόνο για εμάς!! Και για την προσπάθειά μας να  μπει η Τουρκία στην Ευρώπη. Όταν γνωρίζουμε, τι κινδύνους συνιστά η τουρκική απειλή για την χώρα μας  και ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξει την Στρατηγική της  έναντι ημών!
 
* Με τα Σκόπια κατορθώσαμε το ακατόρθωτο .Ένα θλιβερό  κρατίδιο, κατάλοιπο του   πάλαι ποτέ αλήστου μνήμης σταλινισμού, αφ' ενός μεν συντηρείται οικονομικά-εν πολλοίς- από εμάς, αφ' έτερου δε σε ένδειξη «ευγνωμοσύνης του» για την επιθυμία και προσπάθειά μας να το διατηρήσουμε, αλλά και συντηρήσουμε  ως εθνική οντότητα, προσπαθεί να μας κλέψει την ιστορία  της Μακεδονίας .Μας κατηγορεί, μας υβρίζει και μας εξευτελίζει διεθνώς, επί συνεχούς βάσεως.
 
Αρχικώς το όλο θέμα υπήρξε αστείο, όπως αστείο σαν στρατιωτική απειλή για την χώρα μας είναι και το θλιβερό αυτό κρατίδιο. Αλλά η επίσημη πλέον θέσης και εμμονή της σκοπιανής κυβερνήσεως  περί Μακεδονικής υποστάσεως, διαφοροποιεί το θέμα. Και δεν μπορεί η χώρα μας να σφυρίζει και εδώ αδιάφορα. .Πρέπει να αλλάξουμε  τακτική. 
 
* Η Αλβανία έχει αφεθεί  ανενόχλητη να αρπάζει τις περιουσίες των βορειοηπειρωτών, όχι μόνο, βεβαίως, για να τις καρπωθεί οικονομικά, αλλά κυρίως για να αφανίσει μεθοδικά και οριστικά την ελληνικότητα της Β.Η., κάτι το οποίο -κατά την γνώμη μου- θα πραγματοποιηθεί, όταν το Κόσσοβο -αργά ή γρήγορα-  προσαρτηθεί στην Αλβανία . Πέραν του γεγονότος ότι δεν μας επιτρέπει, 68 χρόνια μετά τον Β ' ΠΠ  να θάψουμε  τους ηρωικούς Νεκρούς μας  του Επους1940!   
 
* Η Βουλγαρία, από την άλλη μεριά, μπορεί σήμερα να μην  μας προκαλεί  ευθέως και ανοικτά, λόγω της θλιβεράς καταστάσεως στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται, αλλά δεν παύει ούτε στιγμή να στοχεύει  και να  έχει βλέψεις προς την Μακεδονία και την κάθοδόν της στον Θερμαϊκό.
 
* Αξιολογώντας  τις εκ των ανωτέρω , ομόρων κρατών, διαφαινόμενες απειλές, μπορούμε να πούμε ότι στην παρούσα φάση και για μακρό χρονικό διάστημα μόνο η τουρκική είναι σοβαρή και εν δυνάμει .
 
* Ο εξ' ανατολών κίνδυνος υπήρξε και υπάρχει,ουσιαστικά, από καταρρεύσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .
 
 -Το πότε και  υπό ποιαν μορφή  εκδηλώνεται εκάστοτε είναι ένα άλλο θέμα  που πρέπει πάντοτε να απασχολεί τις ηγεσίες μας  .
 
-Και κυρίως λόγω  της συνταγματικής της δομής, χάρις στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τον κύριο και πρωτεύοντα ρόλο σε πάν ότι αφορά το Τουρκικό  Έθνος. Το στρατοκρατικό  καθεστώς της γείτονος δεν πρόκειται να αλλάξει με κανένα τρόπο και για καμιά αιτία.
 
-Είναι  τεράστιο Εθνικό σφάλμα να αντιμετωπίζεται εκ μέρους μας η τουρκική απειλή επιπόλαια, με τη διοχέτευση προς τον λαό, μέσω του συστήματος επηρεασμού  της κοινής γνώμης, ότι  τα όσα  αντιμετωπίζουμε σήμερα με την Τουρκία οφείλονται στο στρατιωτικό κατεστημένο της  ή ότι εκδηλώνονται  για εσωτερική της κατανάλωση, ή ότι οι Τούρκοι πολιτικοί είναι καλλίτεροι ή πιο λογικοί από τους στρατιωτικούς. Και όλα τα αστεία που λέγονται και γράφονται για να καλύπτεται  η ατολμία  μας, στο να  αντιδρούμε στις πάσης φύσεως προκλήσεις ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος.
 
-Τέτοιες αφελείς μεθοδολογίες αποπροσανατολίζουν τον Έλληνα από την πραγματικότητα και τον αφοπλίζουν  ψυχολογικά, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ορθολογισμού και ηθικού .
 
-Η Τουρκία  έχει στόχους διαχρονικής ισχύος εναντίον μας και για την επίτευξή των έχει χαράξει και ακολουθεί με συνέπεια και συνέχεια συγκεκριμένη Εθνική Στρατηγική   (Ε.Σ). Οποιοσδήποτε και εάν την κυβερνά, σχεδιάζει, μεθοδεύει και  ενεργεί  με μοναδικό  όραμα την αναστήλωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα βρίσκεται, από πλευράς Γεωπολιτικής Στρατηγικής Αξίας, στην αρχή του άξονος πορείας της για την πραγμάτωση των ονειρόπλαστων εθνικιστικών της στόχων.  Τούτο σημαίνει ότι  θα είναι πάντοτε στο στόχαστρό της.
 
-Η Τουρκία ξέρει και  εκμεταλλεύεται  καταστάσεις και περιστάσεις. Εκδηλώνεται δυναμικά μόνο όταν κρίνει ότι το κόστος που θα πληρώσει είναι μηδαμινό, σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.  Σήμερα μ ε τις γκρίζες ζώνες, με τις συνεχείς εις βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας προκλήσεις, με απειλές, διαμαρτυρίες, αμφισβητήσεις,  και όλα όσα  επί 35 χρόνια τώρα υφιστάμεθα και  ανεχόμαστε, γράφει και καταχωρεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι υποθήκες άμεσων ή μελλοντικών εις βάρος μας διεκδικήσεων. Βεβαία ούσα ! ότι παγιώνει διεθνώς επεκτατικά δικαιώματα εις βάρος μας.
 
-Η Τουρκία δεν ξεχνά και δεν παραιτείται των σκοπών της. Περιμένει την κατάλληλη  ευκαιρία και στιγμή για να κτυπήσει, όπως  πάντα, ύπουλα και ανελέητα, όπως έγινε στην Κύπρο! Εκτός εάν  επιτύχει τον σκοπό της  αμαχητί!!
 
-Είναι εγκληματική Εθνική αφέλεια να πιστεύουμε, ότι σε οποιαδήποτε απειλή ή πολεμική μας εμπλοκή θα σπεύσουν να μας υποστηρίξουν «φίλοι εταίροι ή σύμμαχοι». Επ' αυτού δεν πρέπει να τρέφουμε καμιά ψευδαίσθηση. Οι ισχυροί ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους. Αυτά και μόνο αυτά φροντίζουν να εξασφαλίζουν  με τις οποιεσδήποτε αποφάσεις και παρεμβάσεις των. Όταν τα συμφέροντά τους συμπίπτουν με τα δικά μας, μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση του δήθεν ενδιαφέροντός των – και εμείς όπως πάντα  «πανηγυρίζουμε και δοξάζουμε» αρχικά, για να «απογοητευόμεθα, κατηγορούμε και υβρίζουμε » τελικά!!!
 
* Η αναμφισβήτητη αξία της Γεωστρατηγικής μας  θέσης μας έχει τάξει μονίμως στην  Ζώνη αναμετρήσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, γεγονός που σημαίνει ότι, ανεξαρτήτως των εκάστοτε  πρωταγωνιστών ή κομπάρσων των διαφόρων στρατηγικών παιχνιδιών για τον έλεγχο της ενέργειας ή των οικονομικών συμφερόντων,  θα  αποτελούμε ως χώρα στόχο, αναλόγως, Εθνικής αμφισβητήσεως, καθυποτάξεως ή συρρικνώσεως.
 
*Δυστυχώς καίτοι τα ανωτέρω είναι γνωστά, στις ηγεσίες μας στερούμεθα ολοκληρωμένης Εθνικής  Στρατηγικής, που σημαίνει :
 
-Καθορισμό Εθνικών στόχων διαχρονικής ισχύος.
 
-Ιεράρχηση στόχων αναλόγως των εκάστοτε διαμορφουμένων διεθνών εξελίξεων.
 
-Συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.  Για την συνεχή παρακολούθηση των διεθνώς τεκταινομένων  και σωστή ενημέρωση του Πρωθυπουργού της χώρας, μόνου υπευθύνου για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής .
* Είναι τουλάχιστον  αδιανόητο η Ελλάδα,  με μια ιστορική διαδρομή 5οοο ετών, κατά την διάρκεια των οποίων έφθασε ο ελληνισμός να καλύπτει το 50% περίπου της ανθρωπότητος, να περιχαρακώνεται σήμερα στην λίαν επιεικώς αστειότητα του δεν διεκδικούμε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα .
-Βεβαίως  για εμάς τους Έλληνες το δεν παραχωρούμε τίποτα είναι αυτονόητο .Το δεν διεκδικούμε   όμως υποδηλώνει    εθνική ηττοπάθεια, η οποία στα διεθνή δρώμενα εγείρει ορέξεις  και , οδηγεί σε περιπέτειες.. Αυτός που δεν ζητά  η δεν παίρνει τίποτα είναι καταδικασμένος να  του ζητούν και να δίνει ή να του παίρνουν. Πρέπει να  διεκδικούμε ότι μας ανήκει και ιδίως όταν όλοι γύρο μας διεκδικούν από εμάς  ότι δεν τους ανήκει.
* Τα Εθνικά θέματα ούτε επιλύονται ούτε υποστηρίζονται με προσωπικές ή κομματικές  Στρατηγικές .ή με ζεϊμπέκικα και χειροκροτητές η με κουμπαριές ή με πρόσκαιρες συναισθηματικές  φορτίσεις ή με φοβικές υποχωρήσεις ή με ανοχές τετελεσμένων  γεγονότων ή με ουτοπικές αντιλήψεις για τον ρόλο φίλων συμμάχων  και ετέρων σε  περίπτωση  ανάγκης. Είμαστε και θα είμαστε πάντοτε μόνοι, αυτό πρέπει κάποτε να το καταλάβουμε  ηγεσία και λαός. Τα Εθνικά μας προβλήματα δεν επιλύονται  με παιδικές αντιδράσεις .
 
* Χρειαζόμαστε σωστή Εξωτερική πολιτική  και πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ). Και  για να υπάρξουν  αυτά τα δύο χρειαζόμαστε ισχυρή οικονομία, σωστή παιδεία με υψηλό Εθνικό φρόνημα,  και ηθικό.
 
*Χρειαζόμαστε , ισχυρό κράτος, σύνεση για συναίνεση στα Εθνικά θέματα, λαϊκή Εθνική ομοψυχία. Λίγα λόγια και πολλά έργα ως προς την Εθνική Άμυνα.
 
* Χωρίς ισχυρές Ε.Δ. είμαστε χαμένοι διότι δεν θα  μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ούτε καν λεκτικά, την οποιαδήποτε απειλή. Από εμφανίσεως του ανθρώπου  στην γη, οι πάντες, φίλοι και εχθροί, σέβονται, υπολογίζουν και ταυτίζονται πάντοτε με τον ισχυρό. Το ψευτοδίλημμα από τους ψευτοκουλτουριάριδες «Κανόνια ή Βούτυρο» οδηγεί σε φέρετρα. Γιατί η αδυναμία ανοίγει την όρεξη των δυνατών και οδηγεί σε υποταγή ή πόλεμο τους μη δυνατούς!
 
* Είμαστε ένας υπερήφανος λαός σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα και απαιτούμε από τις ηγεσίες μας να τολμούν να το δείχνουμε, ευθέως και εμπράκτως, σε όλες τις περιπτώσεις, όπου και όταν  θίγονται τα Εθνικά μας συμφέροντα! Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε την ειρήνη και θα εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία μας!
                                                                                  

Κωνσταντίνος Παύλου
Υποστράτηγος  ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου