22/2/09

ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

  
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2009 21:19
Λυπάμαι ειλικρινά, που αναγκάζουμε να εκθέσω μέσω διαδικτύου την απαράδεκτα αρνητική εικόνα της πόλεως των Αθηνών, που βιώνουμε καθημερινώς, τόσο εμείς όσο και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας.
 
 *Mε εξαίρεση 3-4 κεντρικούς δρόμους και τους  πέριξ  του Προεδρικού Μεγάρου και της Ρηγίλλης, στην κυριολεξία , η ΑΘHΝΑ βρωμάει, απ’ άκρου εις άκρον.
 
*Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έχουν να σκουπισθούν και πλυθούν από  μήνες , αν όχι-μερικοί- από κατασκευής των .
 
*Κάδοι απορριμμάτων κατεστραμμένοι - κατά κανόνα - και τρισάθλιοι από πλευράς εμφανίσεως, δυσοσμίας και λειτουργικότητας.
 
*Οι σωροί των σκουπιδιών δεσπόζουν επί της πόλεως.
-Όπου και αν στρέψεις το βλέμμα σου αντικρίζεις σκουπίδια επί σκουπιδιών, σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμια και δασύλλια. Παρά το γεγονός ότι η αποκομιδή αυτών, πραγματοποιείται σωστά .
- Αυτό κατά την γνώμη μου συμβαίνει, διότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος  από τους υπεύθυνους του δήμου ως προς την υφισταμένη - χρονική - ασυδοσία εκθέσεως των πάσης φύσεως απορριμμάτων σε «κοινή θέα»!
 
 
* Απόλυτη αναρχία  στο παρκάρισμα  οχημάτων και δικύκλων .Δίκυκλα κινούνται και παρκάρουν επί των πεζοδρομίων  κατά βούληση, ενώ πάσης φύσεως οχήματα, λεωφορεία, ταξί και Ι.Χ. οχήματα, κυρίως «επωνύμων», παρκάρουν οπουδήποτε - και ανεξαρτήτως νόμων, παραβάσεων και  συνεπειών – αφού,  με την  ανοχή των οργάνων τάξεως, ουδείς τα ελέγχει !
 -Γεγονός που όχι μόνο προκαλεί την αγανάκτηση και μήνιν  των νομοταγών πολιτών,  αλλά θέτει  και σε άμεσο κίνδυνο την ανθρώπινη  ζωή .
 
*Πεζόδρομοι και πεζοδρόμια (Που υποτίθεται ότι κατασκευάζονται και υπάρχουν για τους πεζούς!):
-Σκέτες παγίδες ατυχημάτων από ξεχαρβαλωμένες και κακότεχνες πλακοστρώσεις, του απώτερου, αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος.
-Που έχουν καταληφθεί νομίμως (κατόπιν ενοικιάσεως  σε  μαγαζάτορες) ή παρανόμως από μικροπωλητές όλων των κατηγοριών.
 -Που χρησιμοποιούνται όπως προανέφερα -και πάλι, υπό την ανοχή των οργάνων τάξεως - για παρκάρισμα των δικύκλων!
-Που καταλαμβάνονται παράνομα από εκατοντάδες μετανάστες και λαθρομετανάστες παράνομους μικροπωλητές και μετατρέπονται σε ανατολίτικο παζάρι τριτοκοσμικής χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, για το κανονικό και νόμιμο εμπόριο, αλλά και  από πλευράς «κακοποιήσεως και προσβολής» του περιβάλλοντος χώρου και όχι μόνο ! 
Τελικώς οι μόνοι  που αδυνατούν ή δυσκολεύονται  να τους χρησιμοποιήσουν ,είναι οι πεζοί για τους οποίους υποτίθεται  ότι έγιναν!!!
 
 
* Μια άλλη-στην κυριολεξία μάστιγα-για την πόλη των Αθηνών είναι η επαιτεία. Πρόκειται για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, επαγγελματίες επαίτες, αναξιοπαθούντες ή όχι, οι οποίοι, διάσπαρτοι στο κέντρο της πόλεως, εκθέτουν τα ακρωτηριασμένα μέλη τους, τα μικρά παιδιά τους και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς προκειμένου να ζητιανέψουν, παρουσιάζοντας  μια εικόνα τεταρτοκοσμικής χώρας, αφού οι μεν πράγματι αναξιοπαθούντες θα έπρεπε να έχουν τεθεί υπό την κοινωνική μέριμνα του κράτους και να μην ζητιανεύουν, οι δε όχι να συλλαμβάνονται ως απατεώνες, προκειμένου να εκλείψει η συνεχώς αυξανόμενη επαιτεία που                             και τον πολιτισμό μας προσβάλλει και τεμπέληδες και χαραμοφάηδες δημιουργεί!
 
 *Πνεύμονες πρασίνου: Απόλυτα εγκαταλελειμμένοι!
-Πχ, για το Πεδίον Άρεως έχουν διατεθεί - εδώ και ένα χρόνο- 4.000.000 Ε περίπου για την «ανάπλαση του» !!.
 -Έκτοτε έχει απαγορευθεί  στο  κοινό  η είσοδος. Έχει γίνει  μια περίφραξη, μη αρμόζουσα ούτε σε χοιροστάσιο, και κανείς δεν γνωρίζει ΤΙ και ΕΑΝ γίνεται εντός κάποια   οποιαδήποτε εργασία.
-Δίπλα είναι το περίφημο δασύλλιο της ΣΣΕ και απέναντι ο λόφος ΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, αμφότερα σε πλήρη εγκατάλειψη  από  πάσης πλευράς!!!
-Και οι τρείς αυτοί πράσινοι πνεύμονες, στο κέντρο των Αθηνών, είναι ότι το πιο αναγκαίο .Παρά ταύτα…..!
 
*Ο χώρος μεταξύ Μουσείου  και  Πολυτεχνείου – στην οδό Τοσίτσα, φαίνεται ότι έχει επιλεγεί ως ο καταλληλότερος για την συγκέντρωση -αφού ουδείς ενδιαφέρεται να επιληφθεί και βάλει τέλος σε αυτό το θλιβερό κατάντημα - όλων των ναρκομανών της πόλεως  για τα αλισβερίσια τους!!!
 
*Και όμως, από το σημείο αυτό διέρχονται ημερησίως χιλιάδες  νεαρά παιδιά! Αλλά και τουρίστες οι οποίοι  φωτογραφίζουν  και καταγράφουν  τα χάλια μας!!!  
-Και, φυσικά, όχι ότι το φαινόμενο των ναρκομανών υπάρχει μόνο εδώ. Αλλά στις άλλες χώρες δεν τους εκθέτουν σε κοινή θέα, διότι το αλισβερίσι  εκεί πατάσσεται αμείλικτα.
-Δια δε τους χρήστες, όταν εντοπίζονται, υπάρχει κοινωνική μέριμνα, ώστε και να θεραπεύονται - κατά το δυνατόν - αλλά και να μην προστίθεται στην δυστυχία τους και η δημόσια χλεύη.  
 
*Όλα τα ανωτέρω - και όχι μόνο - μπορεί να τα διαπιστώσει ο οιοσδήποτε κινείται στην Αθήνα.
-Είναι επιτακτική ανάγκη οι κατά περίπτωση ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ μεταξύ αυτών που άρχουν αυτής της χώρας να βγουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τα πολυτελή γραφεία τους, να περπατήσουν στους δρόμους, να δουν και  να βιώσουν  τα προβλήματα της καθημερινότητας, να  μιλήσουν με τον κόσμο, για να αντιληφθούν  και αυτοί αυτά που αντιλαμβάνονται οι πάντες πλην  αυτών!
                                              
-Για όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα που δεν περιγράφονται, πλην όμως κατατρύχουν την ωραία Αθήνα, υπάρχουν νόμοι με την εφαρμογή των οποίων θα λειτουργούσαν τα πάντα σωστά.
-Ως πολίτες αυτής της χώρας και δημότες αυτού του δήμου πληρώνουμε φόρους επί φόρων και, συνεπώς, απαιτούμε ανταποδοτικότητα – την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε.
-Υπάρχει η κανονική Αστυνομία  και η Δημοτική! Που είναι; Τι κάνουν; Kαι πως χρησιμοποιούνται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου