13/12/08

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΕΩΣ

  
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008 09:34
Κραυγή αγωνίας ανωτάτου Έλληνα αξιωματικού ε.α. για τις συγκλονιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ξαφνικά, τo Σάββατο το βράδυ, περάσαμε  αστραπιαία  από την λανθάνουσα μορφή της κοινωνικής γαλήνης, στην οποία είχαμε την ψευδαίσθηση  ότι ζούμε -παρά τα μύρια όσα σκάνδαλα  και τα  εμφανή σημεία πολιτικής σήψεως, που βιώνουμε   επί σειρά ετών - στην άκρατη τρομοκρατική βιαιότητα  της απόλυτης ασυδοσίας των γνωστών αγνώστων.
 
O όρος αυτός έχει καθιερωθεί από το πολιτικό κατεστημένο, τις τελευταίες δεκαετίες, προκειμένου να δικαιολογείται η παραλυτική ανικανότητα του εκάστοτε κράτους, να εξασφαλίζει στους πολίτες την ασφάλεια της καθημερινότητας.
 
Θα προσπαθήσω, ως σκεπτόμενος Έλληνας που  ζω και εγώ τα  συμβαίνοντα στην χώρα μας  τις τελευταίες ημέρες, να καταθέσω την γνώμη μου, τις εκτιμήσεις μου και τις απορίες μου, ανεπηρέαστος από το θλιβερό θέατρο του παραλόγου, που παίζεται και παρακολουθούμε άφωνοι, αυτές τις ημέρες, από τους πολλούς και διάφορους ανεύθυνο- υπευθύνους.
 
Το Σάββατο το βράδυ  ένας ειδικός  φρουρός τής Αστυνομίας, κατόπιν προκλήσεως που δέχθηκε  και απειλής της ζωής του- όπως δήλωσε -  από ομάδα νεαρών της περιοχής των Εξαρχείων, έβγαλε το περίστροφό του, πυροβόλησε και φόνευσε εν ψυχρώ ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι.
 
Το  τραγικό αυτό  γεγονός συνέβη και δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση ή προσπάθεια δικαιολογήσεως ή αμβλύνσεως των εντυπώσεων, ως προς την αλληλουχία  των γεγονότων, που τον οδήγησαν στην πρωτοφανή αυτή  εγκληματική  πράξη .
 
Και τούτο διότι ο αστυνομικός δεν είναι ένας απλός  πολίτης στον οποίο μπορεί να αναγνωρισθεί το δικαίωμα να εκνευρίζεται, να θυμώνει, να «μπλοκάρει», να πανικοβάλλεται, να κουράζεται και, πολύ περισσότερο, να φοβάται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του !
 
Ο αστυνομικός είναι κρατικό όργανο της τάξεως, πρέπει να έχει εκπαιδευθεί άριστα και να γνωρίζει απόλυτα τους κινδύνους  εκ της αποστολής του, όσο και τους τρόπους ενεργειών, βάσει του Συντάγματος, των Νόμων και των Αστυνομικών Κανονισμών, που του καθορίζουν σαφώς τα πλαίσια εντός των οποίων πρέπει και μπορεί να κινείται, να δρα και να αντιδρά, κατά περίπτωση .
 
Με βάση τα ανωτέρω η κάθε παραβατική πράξη ενός οργάνου τάξεως οφείλεται,  ή στην ψυχολογικά άρρωστη αντίληψη που έχει ως προς τις  εξουσιαστικές δυνατότητες με τις οποίες έχει περιβληθεί, κάτι που τον καθιστά πολλαπλώς υπεύθυνο για κάθε εγκληματική του ενέργεια,  ή  στην ελλιπή  ως και ανύπαρκτη εκπαίδευσή του, γεγονός πού συνιστά και ευθύνες πολλών άλλων.
 
Αυτά όσον αφορά στον  ειδικό φρουρό  ο οποίος σκότωσε ένα παιδί βυθίζοντας την  οικογένειά του στο πένθος και την θλίψη .Και κατάστρεψε ταυτόχρονα, τόσο την δική του ζωή, όσο και εκείνη της οικογένειας του (έχει τρία παιδιά).
 
Επί του θέματος επελήφθη πάραυτα  η  δικαιοσύνη, η οποία και θα πράξει το καθήκον της στο ακέραιον .Δεν υπήρξε ολιγωρία, αδιαφορία, ή προσπάθεια καλύψεως από κανέναν, ώστε να δικαιολογείται η οποιαδήποτε μορφή  γενικευμένης   αναταραχής.
 
Παρά ταύτα, εντός ελάχιστου χρόνου από το εγκληματικό συμβάν, ξέσπασαν στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας-ταυτοχρόνως- πρωτοφανούς εκτάσεως επεισόδια βανδαλισμών και άκρατης αναρχίας, εκ μέρους κουκουλοφόρων, συνεπικουρουμένων και από  πολλά άλλα ημεδαπά  και αλλοδαπά   περιθωριακά υποκείμενα!
 
Tο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους γνωστούς- άγνωστους να καταλαμβάνουν Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμια, Τράπεζες και ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς. Να προβαίνουν σε πρωτοφανείς και ανεξέλεγκτους βανδαλισμούς της δημόσιας περιουσίας, να εφορμούν εναντίον των πάντων, να καίνε, να καταστρέφουν και να κλέβουν τις περιουσίες  των δύστυχων Ελλήνων, οι οποίοι  έντρομοι, απροστάτευτοι  και παντελώς αδύναμοι να αντιδράσουν, έβλεπαν την ζωή τους να καταστρέφεται, μέσα σε λίγα λεπτά, από μερικές εκατοντάδες αλητοκουκουλοφόρους  ,ενώ το κράτος δια της Ελληνικής Αστυνομίας –και μόνο- παρακολουθούσε αμήχανο, απρόθυμο και παντελώς ανίκανο να επέμβει  και να  τους προστατεύσει.
 
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά  που έχουμε την κατάλυση της εννόμου τάξεως και την επικυριαρχία  των γνωστών –αγνώστων στο κέντρο των Αθηνών. Αλλά οι τωρινές καταστροφές και η μέχρις αηδίας ανικανότητα και απουσία του κράτους να επιβάλλει τον  νόμο  και να προστατεύσει ,έστω και στοιχειωδώς, τους Έλληνες πολίτες  υπήρξε το κάτι άλλο!
 
Όση  προσπάθεια και αν καταβάλει  κάποιος για να περιγράψει τα συμβάντα τις νύκτες Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας, είναι φύσει αδύνατον να το πετύχει , έστω και κατά 10%. Η ίδια ακριβώς κατάσταση και σε όλες τις πόλεις της λοιπής Ελλάδος. Τα επεισόδια συνεχίζονται μέχρι και σήμερα εβδόμη ημέρα  από τον φόνο  του νεαρού παιδιού .
 
Εάν η αστυνομία επενέβαινε  αμέσως και αποφασιστικά –πάντα εντός των πλαισίων της αποστολής της- θα είχαν προληφθεί οι τεράστιες καταστροφές και τα συνεπακόλουθά των. Διότι  το πρώτο βράδυ  δεν είχαμε μορφή κοινωνικής  εκρήξεως,  αλλά αναρχικής τοιαύτης .Σήμερα η κατάσταση έχει πάρει άλλη τροπή, γιατί έγινε εκμετάλλευση από «μερικούς»  της δικαιολογημένης οργής των παιδιών, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μαθητικές εκρήξεις. Και ο κίνδυνος είναι μήπως η υποεκτίμηση της σοβαρότητας της καταστάσεως από το πολιτικό μας σύστημα οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.
 
Η ανακοίνωση του κ. Πρωθυπουργού περί πλήρους αποζημιώσεως  των υποστάντων καταστροφές προσωπικά  μου προκάλεσε  θυμηδία. Πρέπει ο  κ. πρωθυπουργός μην έχει ιδέα, όσον αφορά  το μέγεθος των καταστροφών
 
Ως σκεπτόμενος Έλληνας  διερωτώμαι :        
 
* Είναι πράγματι η Αστυνομία μας τόσο ανίκανη, ανεκπαίδευτη και άσχετη με την αποστολή της ώστε να δέχεται καθημερινώς και επί 24 /ώρου  βάσεως τον χλευασμό και τις ανεπίτρεπτες ύβρεις του ελληνικού λαού; ΄Η μήπως την ευθύνη γι’ αυτό το «χάλι» την έχει  η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, η οποία για πολιτικές σκοπιμότητες την έχει απαξιώσει τελείως;   Aλλά σε αυτή την περίπτωση που είναι και τι κάνει η Ηγεσία της ;
 
* Το Αρχηγείο της Αστυνομίας θεωρεί και αντιμετωπίζει τους ειδικούς φρουρούς, από πάσης πλευρά (προσλήψεως, εκπαιδεύσεως, αναθέσεως αποστολών, κτλ) ως κανονικούς αστυνομικούς;
 
* Τι  είναι οι αστυνομικοί , δημόσιοι υπάλληλοι  ή  κάτι σαν στρατιωτικοί; Εκπαιδεύονται συνεχώς και εξετάζονται ιατρικώς τακτικά; Kαι εν πάσει περιπτώσει λαμβάνουν στρατιωτική παιδεία ή δεν τους αναγκαιεί;
 
* Τελικά τι αστυνομία θέλουμε; Mια  ισάξια  όλων των άλλων χωρών της Ευρώπης ή μια δικού μας τύπου, για να την χρησιμοποιούμε ως «αμορτισέρ» των ανεύθυνο-υπευθύνων της χώρας μας και να τις καταλογίζουμε, «βρέχει –χιονίζει», ευθύνες;
 
Εφ’ όσον  η αστυνομία δεν μπορεί ή δεν θέλει ή δεν την αφήνουν να επέμβει  και να προστατεύσει  τις περιουσίες των Ελλήνων από τις καταστροφές και το ανομολόγητο «πλιάτσικο» που οργιάζει τις μέρες μας από τους γνωστούς–αγνώστους «ντόπιους και ξένους κουκουλοφόρους», γιατί  κατεβαίνει  στους δρόμους; Για να ταλαιπωρεί τους σωστούς Έλληνες με τα δακρυγόνα και τις πάσης φύσεως απαγορεύσεις; Ή για να παρέχει  δικαιολογία  σε όλα τα καθάρματα και τους υποστηρικτές τους που εκμεταλλεύονται  το δικαίωμα των εργαζομένων ή διαμαρτυρομένων Ελλήνων για να κάνουν τα όσα κάνουν;
 
Αλήθεια, ποια πολιτική ηγεσία μπορεί να εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός, όταν η χώρα μας καίγεται , καταστρέφεται και στην κυριολεξία «ρημάζεται» απ΄άκρου εις άκρον, και η μεν   κυβέρνηση  είναι  άφαντη, η δε αντιπολίτευση  προσπαθεί  να εκμεταλλευθεί τα γεγονότα για κομματικά οφέλη, δίδοντας την εντύπωση ότι επιχαίρει για τα συμβαίνοντα!!
 
Είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει σήμερα η χώρα μας; Στο εσωτερικό τα πάντα τελούν εν διαλύσει, ενώ στο εξωτερικό ο διασυρμός μας  είναι πρωτόγνωρος για τα διεθνή δεδομένα !
 
Βαρεθήκαμε, αν όχι σιχαθήκαμε, να βλέπουμε και να ακούμε τους πολιτικούς μας να αλληλοκατηγορούνται και να  αλληλοβρίζονται, αντί να συναισθανθούν τις ευθύνες των και να καθίσουν κάτω να βρουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που μας κατατρύχουν-με την υπαιτιότητα αυτών και μόνο-σαν λαό και χώρα .Η πατρίδα μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση  αυτοκαταστροφής .
 
Η νεολαία  μας, αντί να είναι στα θρανία  και να διδάσκεται, σέρνεται στους δρόμους και ουσιαστικά στην καταστροφή - και ουδείς  συγκινείται!
 
Δυστυχώς πτωχεύσαμε από πολιτικές ηγεσίες. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει και ανησυχεί ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου