26/11/08

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

  
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008 23:03
Ως καθημερινός επισκέπτης και τακτικός συνεργάτης της ιστοσελίδας «Διπλωματικό Περισκόπιο», μελέτησα σήμερα το πρωί το άρθρο του πρ.πρέσβεως  της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ και συγγραφέως κυρίου  Δημ. Αθανασόπουλου, υπό τον τίτλο «Διδάγματα από το Βατοπέδι».

 
Ο κύριος Αθανασόπουλος, αναφερόμενος στα όσα θλιβερά βιώνουμε οι Έλληνες τους δύο τελευταίους μήνες σχετικά με το τεράστιο  πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο της Μονής  του Βατοπεδίου, και στην  επιθυμία του να στηλιτεύσει κατά τον πλέον αυστηρό  τρόπο τους οποιουσδήποτε  εμπλεκομένους  σε αυτή την χαβούζα των πρωτοφανών για τα ελληνικά δεδομένα  οικονομικών σκανδάλων, ξέφυγε – κατά την γνώμη μου – της επιβαλλομένης δεοντολογικής και αντικειμενικής κριτικής και εστράφη σχεδόν εναντίον των πάντων, με ανεπίτρεπτους υβριστικούς  χαρακτηρισμούς, τόσον εναντίον των δύο ιερωμένων, όσον και εναντίον θεσμικών προσώπων της δικαιοσύνης, της διοικητικής κρατικής μηχανής, αλλά και – το απόλυτα ανεπίτρεπτο –  εναντίον της Θρησκείας, προσβάλλοντας έτσι το 95% περίπου του Ελληνικού λαού, που πιστεύει στην ορθοδοξία  και δεν  αποδέχεται  τους χαρακτηρισμούς «θρησκόληπτοι, θρησκομανείς και θεούσοι και τα περί ΠΑΝΑΓΙΑΣ».

 
Και όλα αυτά ενώ διεξάγονται και δεν έχουν περατωθεί ακόμη δικαστική από την δικαιοσύνη και πολιτική από την Βουλή έρευνες, για να δούμε ποιοί και κατά πόσο έκαστος ευθύνεται.
 
 Ο άνθρωπος είναι ένας αστάθμητος παράγων και όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και θλιβερά υποκείμενα με την κακή έννοια του όρου, σε όλους τούς κοινωνικούς χώρους, που θα δρουν παρασιτικά και διαλυτικά μέσα στην  κοινωνία. Γι’αυτό  αναγκαιεί και υπάρχει το Κράτος και, εάν και όταν αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του ή κατόπιν δευτέρας σκέψεως αδιαφορεί, υπάρχει νόμιμη διαδικασία επαναπροσανατολισμού του.
 
Θλίβομαι ειλικρινά για το άρθρο και την εξ αυτού παρέμβασή μου.

Κωνσταντίνος Παύλου, υποστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου