9/8/08

ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

  
Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2008 13:39
 Μέσα  στο απύθμενο τέλμα της εθνικής και ηθικής παρακμής, που βουλιάζουμε καθημερινώς και περισσότερο, διαφεύγουν της κριτικής και του σχολιασμού μας πράξεις και γεγονότα, που αμφισβητούν, σε απόλυτο βαθμό, αξίες και αρχές, που πρώτοι εμείς οι Έλληνες διδάξαμε στην ανθρωπότητα.
 

Πρόθεσή μου δεν είναι σε καμιά περίπτωση να αναξέσω εθνικές πληγές του παρελθόντος. Eπιθυμώ όμως, ως ε.α. στρατιωτικός, να εκφράσω την πικρία και  αγανάκτησή μου για όσα θλιβερά και απαράδεκτα συμβαίνουν, σχετικώς με την συμπεριφορά της πολιτείας προς τους  υπέρ πατρίδος πεσόντες στρατιωτικούς της περιόδου 1944-1949 .

 
Θα αναφερθώ «τηλεγραφικώς» επί των ιστορικών γεγονότων εκείνης της εποχής και των τεκταινομένων τα τελευταία χρόνια εκ μέρους  των ηγεσιών μας:
 
-Στις  4 Δεκεμβρίου 1944, πριν ακόμα απαλλαγεί και ανασάνει η πατρίδα μας από τα δεινά της τριπλής κατοχής, εξαναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μια νέα λαίλαπα, που εκδηλώθηκε στην Αθήνα από την τότε κομμουνιστική ηγεσία προς κατάληψη της  εξουσίας  και μπολσεβικοποίηση της χώρας μας (τα γνωστά Δεκεμβριανά).
 
-Τότε, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Γ. Παπανδρέου - παππού του σημερινού - και ανθρώπινο πολεμικό δυναμικό το ηρωικό Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, αποφεύχθηκε, με την αυτοθυσία των ηρωικών ανδρών του - στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή - η κομμουνιστικοποίηση της μόλις απελευθερωθείσης πατρίδος.
Το πια θα ήταν η τύχη της Ελλάδος, εάν επικρατούσαν –τότε- οι κομμουνισταί, δεν απαιτείται υψηλός δείκτης νοημοσύνης για να γίνει αντιληπτό.
 
-Τα συμβάντα και οι άμεσα  επικρεμάμενοι κίνδυνοι εκ της κομμουνιστικής απειλής οδήγησαν στην συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία όμως τα  σκληροπυρηνικά στελέχη του ΚΚΕ δεν αποδέχθηκαν, με αποτέλεσμα να αρχίσει - με την εντολή και απόλυτη στήριξη του Στάλιν, μέσω και των κομμουνιστικών ηγεσιών των ομόρων κρατών, η προπαρασκευή για την ένοπλη ρήξη των  (Τρίτος Γύρος) με το νόμιμο και δημοκρατικό κράτος.
 
-Η έναρξη  της ενόπλου ανταρσίας εκδηλώθηκε  τον Μάρτιο του 1946, με αιφνιδιαστική επίθεση συμμοριών εναντίον του σταθμού χωροφυλακής Λιτοχώρου και την επακολουθήσασα  σφαγή των ανδρών του.
 
-Το μακελλειό, που ξεκίνησαν οι αναρχοκομμουνισταί τον Μάρτιο  του 1946, διήρκεσε μέχρι την 29 Αυγούστου 1949, ότε ο Εθνικός μας Στρατός (Ε.Σ.)τους συνέτριψε καθολικά και οριστικά στον ΓΡΑΜΜΟ και το ΒΙΤΣΙ.
 
-Το τίμημα για να είναι σήμερα η Ελλάδα ελεύθερη  και να κατέχει την θέση που έχει μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι - και να μην είναι  ένα θλιβερό  κατάλοιπο του πάλαι ποτέ, αλήστου μνήμης, Σταλινισμού - ανυπολόγιστο σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομή και υλικό.
 
 
-Θα αναφερθώ μόνο ,στις απώλειες των ανδρών του  Ε.Σ  και των Σ.Α., που διατάχθηκαν  και εστάλησαν από τις  τότε τις νόμιμες και δημοκρατικές  κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Σοφούλη-Πλαστήρα –Τσαλδάρη) να πολεμήσουν και να σκοτωθούν για να σωθεί η Ελλάδα.: Νεκροί Αξιωματικοί και οπλίται 1900, Τραυματίες 4100 και Αγνοούμενοι  8000.
 
-Μετά  την συντριβή των αναρχοκομμουνιστών, την 29-8-1949, ετέθη πλέον  τέρμα στην κομμουνιστική απειλή και άρχισε η πορεία του Έθνους προς τα εμπρός.
 
-Η πολιτεία μέχρι και το 1974,τιμούσε κάθε χρόνο - όπως είχε Ηθική και Εθνική υποχρέωση - όλους εκείνους που έπεσαν υπέρ πατρίδος, με επίσημες τελετές και δοξολογίες,  στις 4 Δεκεμβρίου ,στου Μακρυγιάννη και στις 29 Αυγούστου στον Γράμμο και το Βίτσι .
 
Μετά την πτώση της θλιβερής δικτατορίας, άρχισε, άγνωστο γιατί, η αποκαθήλωση της πραγματικής Ιστορικής μνήμης, όσον αφορά ,στα  διαδραματισθέντα  γεγονότα της περιόδου 1945-1949 ως και των αγώνων και θυσιών του Ε.Σ.
 
-Αποφασίσθηκε από την πολιτική ηγεσία, εν ονόματι δήθεν της Εθνικής συμφιλίωσης, αντί της συγχωρήσεως αυτών που σήκωσαν και  έστρεψαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος (δηλαδή  των θυτών και ευτυχώς -για την Ελλάδα  -ηττηθέντων), να επιβληθεί  η μονόπλευρη  λήθη  !!!(Και καταληκτικά η περιθωριοποίηση των  θυμάτων και ευτυχώς  νικητών).
  
Έτσι:
 
-Nομιμοποιήθηκε το εκτός νόμου ΚΚΕ και εισήλθε στην Βουλή.!!!
 
-Καταργήθηκαν όλες οι γιορτές μνήμης των ηρώων της περιόδου  1945-1949, ως γιορτές μίσους !!!
 
-Διατάχθηκε  η καταστροφή, από την  Ιστορία Στρατού, όλων  των  συγγραμμάτων και ντοκουμέντων που αφορούσαν στα πραγματικά  γεγονότα  της  περιόδου της κομμουνιστικής  ανταρσίας και των αγώνων του Ε.Σ. (Δεν γνωρίζω εάν αυτό συνέβη και για τα αρχεία της Βουλής ).
 
-Σβήσθηκαν  από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου όλα τα αφορώντα στον  συμμοριτοπόλεμο  τοπωνύμια –και ως εκ τούτου τέθηκαν επισήμως εκτός αυτού όλοι οι υπέρ πατρίδος  πεσόντες στρατιωτικοί,  εκείνων των αγώνων.
 
-Διατάχθηκαν οι στρατιωτικές μονάδες να μην αναφέρουν «λέξη» για τα γεγονότα και τους αγώνες του ¨Έθνους κατά την περίοδο 1944-1949. Γιά τις Ε.Δ. η χρονική εκείνη περίοδος της προδοσίας κατά της πατρίδος είναι ανύπαρκτη! Σαν να σταμάτησε ο χρόνος!!!! ¨Όσο και εάν ακούγεται και είναι παράλογο.
 
-Στις 15-9-1989, με εισήγηση του κ. Μητσοτάκη, ψηφίσθηκε ο Ν 1863/ΦΕΚ204.Α΄/18-9-89, δια του οποίου μετονομάσθηκαν, ο μεν συμμοριτοπόλεμος σε εμφύλιο, οι δε συμμορίτες σε «««σε  δημοκρατικό  στρατό»»»!!!! (Λές και ο Ε.Σ. της Ελλάδος, των νομίμων και δημοκρατικών  κυβερνήσεων, που είχαν ψηφισθεί από το 92%,περίπου του Ελληνικού λαού, δεν ήταν δημοκρατικός, αλλά ήταν φασιστικός ή αναρχικός και έπρεπε να εξοβελισθεί  από τους δημοκράτες του Στάλιν !!!).
 
-Αρχισαν να τιμώνται αυτοί που σήκωσαν τα όπλα κατά της πατρίδος και οι  διάφοροι ξενοκίνητοι σφαγείς του Ελληνικού λαού, οι οποίοι, εάν  επικρατούσαν τότε, σήμερα  δεν θα υπήρχαν, ούτε Μακεδονία, ούτε Ήπειρος, αλλά ούτε  οι εκ του  ασφαλούς πλέον θαυμαστές και χειροκροτητές των!
 
-Στις 24-5-2005 διατάχθηκαν οι στρατιωτικές μονάδες να αναρτήσουν τις σημαίες των μεσίστιες εις ένδειξιν  συμμετοχής των στο επίσημο πένθος του κράτους για τον θάνατο του Φλωράκη!!! ( Ο οποίος εκπαιδευθείς  στην Σοβιετική ¨Ένωση εστάλη και διετέλεσε - ως καπετάν Γιώτης - διοικητής της Ι Μεραρχίας του  ««« δημοκρατικού στρατού»»» κατά τις επιχειρήσεις του εναντίον του ¨Έθνους, ευθυνόμενος για χιλιάδες σφαγές, αξιωματικών και οπλιτών  του Ε.Σ.)
 
-Ενώ με το ΦΕΚ698/24-5-2005 αποφασίσθηκε να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη, για τις  ««« εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο Λαό στην Πατρίδα και το Έθνος»»» !!!
  
-Στις  30 -11-07,  μετέβη ο κ. Πρωθυπουργός στον Αι-Στράτη για να εγκαινιάσει το μουσείο της δημοκρατίας  και να τιμήσει και τους τότε εξόριστους.
 
-Στις 8-4-08, σύσσωμη η ηγεσία του ΚΚΕ τίμησε στον  Γράμμο, σε γιορτή για τα 90 χρόνια του, με εκδηλώσεις και πύρινους πανηγυρικούς λόγους, τους αγωνιστές  και φονευθέντες  άνδρες του  δημοκρατικού στρατού κατά τους αγώνες  του εναντίον του Ε.Σ.(1946-1949). 
 
-Πριν μερικές ημέρες, ο  πρόεδρος  του Συνασπισμού κ. Τσίπρας  πήγε στα Γιάννενα και τίμησε την μνήμη του αρχισφαγέα των μη κομμουνιστών Ελλήνων  Άρη Βελουχιώτη  !!!
 
Σε  λίγες ημέρες, εμείς οι απόστρατοι αξιωματικοί - όπως επί δεκαετίες τώρα - θα  τιμήσουμε, στον Γράμμο και στο Βίτσι, όλους εκείνους που έδωσαν την  ζωή τους, όταν η πατρίδα, με τους άξιους-τότε-ηγέτες της, τους το ζήτησε.
 
Στους τόπους θυσίας  θα προσέλθουν να προσκυνήσουν και όσοι μπορούν να προσέλθουν, από τους γονείς και συγγενείς των  πεσόντων  ηρώων, ως και οι επιζήσαντες, σακατεμένοι ,  στρατιώτες εκείνου του έπους.
 
Αλλά υπάρχει όμως ένα τεράστιο Αλλά ,που προκαλεί  θλίψη και στην κυριολεξία «τσακίζει» το ηθικό των σκεπτομένων Ελλήνων: Θα είναι απούσα η επίσημη πολιτεία, στην οποία και κατ΄εξοχήν ανήκει το ΧΡΕΟΣ  ΝΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ  ΠΕΣΟΝΤΕΣ . Δεν νομίζω να  υπήρξε  ή υπάρχει -παγκοσμίως- παρόμοια συμπεριφορά ασέβειας, επίσημης πολιτείας έναντι στρατιωτικών, που κατ΄εντολήν της πατρίδος έπεσαν υπέρ αυτής.
 
Ανεξαρτήτως της για οποιαδήποτε  αιτία  τοιαύτης συμπεριφοράς της πολιτικής ηγεσίας, η  στρατιωτική ηγεσία  είναι υποχρεωμένη, ως εκ της αποστολής της, να πρωτοστατεί και παρίσταται στις ετήσιες  εκδηλώσεις τιμής των πεσόντων στρατιωτικών. .
 
Οι Ε.Δ. ανήκουν στο Έθνος και όχι στα κόμματα και τουλάχιστον αυτές πρέπει να τιμούν τους νεκρούς των.
 
Καμία σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ασέβεια – και μάλιστα των στρατιωτικών – προς τα παλικάρια που έπεσαν ή πέφτουν για την πατρίδα
.
Είναι επιτακτική Εθνική ανάγκη οι Ενώσεις  Αποστράτων Αξιωματικών  των Ε.Δ.να  διοχετεύσουν, τουλάχιστον, προς τις στρατιωτικές ηγεσίες της χώρας το χρέος που έχουν έναντι αυτών που έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά την περίοδο  1945-1949 .

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ε.α. κ. Ν. ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ
Είναι απορίας άξιον οτι για τις αγριότητες που έγιναν την περίοδο εκείνη και απο τις δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις η μια μόνο αισθάνεται ένοχη και προσπαθεί με κάθε τρόπο, και με ενέργειες του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ να αποδείξει οτι "μετανόησε!"
Ο λεγόμενος Δ.Σ. έχει υιοθετηθεί πλήρως απο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, άρα έχει πολιτική - κομματική κάλυψη και προβολή. Για λόγους σκοπιμότητας το άλλο αριστερό κόμμα υιοθετεί παρόμοια τακτική. Ένα άλλο μικρό κόμμα προσπαθεί να οικοιοποιηθεί την προσφορά του Ε.Σ., ενώ όπως γράφει ο στρατηγός αυτό είναι ευθύνη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και της Στρατιωτικής Ηγεσίας. Αποτέλεσμα οι γιορτές μνήμης να χαρακτηρίζονται "γιορτές Μίσους". Αφού το ΚΚΕ τίμησε τον Δ.Σ. στο Γράμμο δεν μπορεί πλέον να χαρακτηρίζει τις γιορτές της 29 Αυγούστου "γιορτές μίσους" και κοντά σ' αυτό και τα ΜΜΕ. Εύχομαι οι αρμόδιοι στρατιωτικοί παράγοντες να εισακούσουν την άποψη του Στρατηγού για την παρουσία τους στην επέτειο/μνημόσυνο.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν όλοι οι πεσόντες του εμφυλίου πολέμου να  μνημονεύονται σε μια τελετή που πραγματικά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί "Γιορτή Μνήμης"

 

Σχόλια  

 
+4 #1 Bill 21-07-2010 23:01
Κύριε Παύλου,
Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ, τόσο εσάς όσο και τον κύριο Μανταδάκη για άρθρο και σχόλιο αντίστοιχα. Εγκρίνω και επαυξάνω - για να μιλήσω στη γλώσσα σας - τα όσα επισημαίνετε και θα έλεγα οτι τα βρίσκω αρκούντως μετριοπαθή, π.χ. θύτες και θύματα να μνημονεύονται σε κοινές "Γιορτές Μνήμης". Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχουμε τη στιγμή που δια στόματος στελέχους των ηττημένων του Συμμοριτοπολέμο υ-Εμφυλίου ή όπως προτιμάτε,εκστο μείται το αμίμητο "...ευτυχώς χάσαμε".
Επιτρέψτε μου τα παραπάνω με όλο το σεβασμό στα πρόσωπά σας ως, γιός απλού κληρωτού πολεμιστή της Μάχης της Κρήτης, αιχμάλωτου για δύο χρόνια των Γερμανών, 46-48 Βόλος-Όλυμπος-Κίσσαβος-Χάσια-Αντιχάσια-Άγραφα-Αετομηλίτσα, υπασπιστή του Τσακαλώτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου