17/3/08

ΓΑΛΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ, γράφει ο Γ.Ε.Σέκερης, πρέσβης ε.τ.


2 σχόλια:

 1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 17, 2008

  Οι αρχές που περιγράφονται από το Γάλο ΥΠΕΞ ισχύουν και για το ΝΑΤΟ.
  "Συμμαχικός Στρατός" δηλαδή δεν υπάρχει παρά μόνον αν τα έθνη αποφασίσουν να τον συγκροτήσουν. Η διαφορά είναι ότι σε επίπεδο διοικήσεως και ελέγχου υπάρχουν μόνιμες υποδομές σε σχέση με τη δομή διοικήσεως, είτε σε σχέση με τη δομή δυνάμεων. Αν ένα έθνος μέλος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια επιχείρηση όχι άρθρου 5, απλά δεν διαθέτει δυνάμεις. Οπωσδήπτε, σε πολιτικό επίπεδο, γίνεται κάθε προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση και να μη προβληθεί βέτο από κάποιο μέλος. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής συνεργασίας, δηλαδή να συμφωνήσουμε όλοι ότι μία επέμβαση μας συμφέρει συλλογικά. Ακόμα και για τις μόνιμα συγκροτημένες δυνάμεις ταχείας αντιδράσεως ισχύει το ίδιο. Δεν μπορεί δηλαδή η συμμαχία να τις "κουνήσει" αν δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία των εθνών.
  Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για να αλλάξουν αυτά που περιγράφει ο Γάλος ΥΠΕΞ, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει πολιτική ένωση.
  Άλλως, και δικές της υποδομές να φιάξει η Ε.Ε. αντίστοιχες του ΝΑΤΟ, οι αρχές που περιγράφονται δεν είναι δνατό να αλλάξουν.

  Φ. Καμπέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου