25/2/08

ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, Γράφει ο Γ. Κουντουριώτης

2 σχόλια:

 1. Συμφωνώ με αρκετά από όσα προτείνονται.
  Πρέπει όμως να ληφθεί υπ' όψη ότι η κατασκευή "μακεδονικής εθνότητας" και της αντίστοιχης ομόσπονδης δημοκρατίας, ήταν σκόπιμη και τεχνητή, ακριβώς για τους λόγους που επικαλούνται οι Έλληνες "εθνικιστές".
  Άν οι λόγοι αυτοί δεν ισχύουν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας δεν είναι εύκολο κανείς να το πει, διότι "τα ανθρώπινα δικαιώματα", το "δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού" κοκ,χρησιμοποιούνται πλέον για να πιέζονται κυβερνήσεις ή και για επεμβάσεις. Ας μη λησμονούμε τις ετήσιες εκθέσεις των ΗΠΑ για τις μειονότητες και τις βόλτες του Αμερικανού προξένου στη Β. Ελλάδα. Οι παραδοσιακοί μας σύμμαχοι δεν θα δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν το "δημιούργημα" των πρώην ψυχροπολεμικών αντιπάλων τους όπως εκείνοι νομίζουν.
  Εμείς πρέπει να χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και προ πάντων με το βλέμμα πολύ μακριά στο μέλλον.

  Φ. Καμπέρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει με τις ρομαντικές 'πρωθυπουργικές' σας απόψεις. Η πραγματικότητα, όμως, πολύ απέχει από τον ρομαντισμό και τις ευαισθησίες μας. Και η πραγματικότητα βασίζεται στις γενικότερες πολιτικοστρατηγικές επιδιώξεις των ισχυρών στην περιοχή μας. Η 'παγκοσμιοποίηση' δεν επιθυμεί ισχυρά κράτη και 'σταθερές' περιοχές.
  Η δημιουργία τεχνητών κρατών και προτεκτοράτων, αν και Σταλινικό εφεύρημα, χρησιμοποιείται από τη νέα αυτοκρατορία των ΗΠΑ για να αποδυναμώσουν στην ουσία κάθε προοπτική εξέλιξης και ανάπτυξης της ΕΕ ενώ παράλληλα εξασφαλίζει τη στρατιωτική παρουσία σε όλες τις μελλοντικά 'οικονομικά' εκμεταλλεύσιμες περιοχές.
  Το ένστικτο του πρόσφυγα που είναι βαθιά ριζωμένο στο μεγαλύτερο ποσοσοστό του Βορειοελλαδίτη, τον κάνει να αντιδρά στον απροσδιόριστο , αλλά υπαρκτό, κίνδυνο, γι αυτό και 'γαντζώνεται' στο προφανές, στην Ταυτότητα που απέκτησε όταν οι Έλληνες γονείς του εγκαταστάθηκαν στην Ελληνική Μακεδονία.
  Από την άλλη πλευρά, έχουμε τρείς γενιές ανθρώπων που μεγάλωσαν και παιδεύτηκαν με μια συγκεκριμμένη Ταυτότητα και ξαφνικά τους λέμε ότι είναι υιοθετημένοι, αγνώστου πατρός και μητρός, κατοικούν σε ξένο τόπο και εν πολλοίς τους τον χαρίζουμε αν αποδεχθούν ότι δεν είναι αυτοί που είναι αλλά κάποιοι άλλοι.

  Δεν καταλαβαίνω γιατί αρνούμαστε και αρνούνται ένα όνομα σαν το Βόρεια Μακεδονία. Και ταυτότητα τους δίνει και η ιστορική περιοχή διατηρείται αμιγής. Κι εμείς κρατάμε την κληρονομιά μας, ακριβώς όπως όταν αποκαλούμε την Νότια Αλβανία Βόρεια Ήπειρο...

  Όσο για τα αλυτρωτικά, με το εν αφασία ευρισκόμενο Αθηναϊκό κράτος, οι παγκοσμιοποιητές δεν θα κουραστούν και ιδιαίτερα σε μερικές δεκάδες χρόνια, να πείσουν τα Ελληνόπουλα εγγόνια μας να ανακηρύξουν την αυτόνομη Μεγάλη Μακεδονιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου