29/9/07

ΕΛΛΑΣ - ΑΙΓΑΙΟ - ΤΟΥΡΚΙΑ, γραφει ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παύλου

1 σχόλιο:

 1. "Η Ελλάς,παρά τις ατέλειες ,παρερμηνείες και τον μονομερή χαρακτήρα των Συνθηκών που διέπουν το νομικό καθεστώς των νήσων, σεβάστηκε και τήρησε απόλυτα τις υποχρεώσεις της ,μέχρι το 1974,όταν η Τουρκία εκμεταλλευομένη τον ρόλο της εγγυητρίας δυνάμεως για την Κύπρο, εισέβαλε ,κατέλαβε και έκτοτε κατέχει το Βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου."


  Στρατηγέ, πολύ φοβάμαι ότι η διατύπωση αυτή μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα τηρούσε τις υποχρεώσεις της ΜΕΧΡΙ το 1974 και εκείθεν δεν τις τηρεί.

  Σε κάθε περίπτωση, οι 'ατέλειες' 'παρερμηνείες' και 'μονομερείς χαρακτήρες' είναι αυτές που αποδυναμώνουν τον ισχυρισμό περί του απόλυτου Δικαίου μας σ' ένα Διεθνές Νομικό Περιβάλλον τόσο πολύπλοκο όσο και αυθαίρετα ερμηνευόμενο από τους ισχυρούς.

  Πολύ φοβούμαι ότι η πραγματικότητα -και το μέλλον- είναι πολύ πιο σύνθετα από τις πέντε δέκα Συνθήκες του προηγούμενου και προπροηγούμενου αιώνα.
  Επειδή, όπως και εσείς επισημαίνετε, το Αιγαίο, η θάλασσα και ο βυθός της, ενέχει τις προϋποθέσεις για την επιβίωση και πρόοδο της χώρας στο διηνεκές.
  Αλλά και την διατήρηση και πρόοδο και άλλων Δυνάμεων, όχι μόνο της Τουρκίας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου