22/9/07

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ, Γράφει ο Γ. Ε. Σέκερης

2 σχόλια:

 1. Μιλτιαδης Α.ΠαπαθανασιουΣεπτεμβρίου 28, 2007

  Εξοχο κειμενο Μπραβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣΣεπτεμβρίου 29, 2007

  H οικονομική επιστήμη διδάσκει ότι η ανάγκη του πλουτισμού, δεν αποτελεί ανάγκη αυτή καθαυτή, αλλά μέσον προς ικανοποίηση, άλλων αναγκών και ως τούτου δεν παρουσιάζει την ιδιότητα του κορεσμού. Πλην όμως πολλά οικονομούντα άτομα ,την θέτουν ως σκοπό της ζωής των, Θεοποιούν την δύναμη του πλούτου και παραβλέπουν «κάθε ωραίο» και «υψηλό»,λησμονούντες κάθε ιδανικό και κάθε ιδεολογία, αδυνατούντες να καθορίσουν ποιο είναι, πρώτιστο, και ποιο το δεύτερο.
  Βεβαίως γι’ αυτή την συμπεριφορά δεν ευθύνεται ο λαός αλλά οι επαΐοντες του πνεύματος -καθ’ ότι δεν τον δίδαξαν κάτι καλλίτερο -και οι κρατούντες ,της πολιτικής εξουσίας ,οι οποίοι αντί να τον καθοδηγούν με τα «άριστα» ,του σερβίρουν τα «αρεστά»
  Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα Έθνη τα οποία καλούνται σε συνεργασία, προκειμένου να επιτύχουν οικονομικά οφέλη. Πλην όμως ,δεν έπεται ότι στην προσπάθειά τους αυτή πρέπει να θυσιάζουν και την εθνική των ταυτότητα .Εμείς οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να υπεραμυνόμεθα αυτής και όχι ,στο βωμό της οικονομικής ωφέλειας ,να θυσιάζουμε τα πάντα, δεδομένου ότι οι άλλοι λαοί ,ίσως να μην έχουν να χάσουν τίποτε ,ενώ εμείς έχουμε να χάσουμε πολλά.
  Δεν συνιστώμεν την οικονομική απομόνωση .Δηλώνουμε όμως ότι το μείζον για εμάς είναι οι Εθνικές επιταγές και όλα τα άλλα το έλαττον «Ναι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Κρατών, αλλά λέμε επίσης «Ναι» εις τα Κράτη των Εθνών.
  Ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις του κ. Σέκερη ο οποίος σαφώς καθορίζει την ιεραρχία των προτεραιοτήτων της προσπάθειας του Ελληνικού λαού.Με άλλα λόγια,με τόλμη και ρεαλισμό, αναφέρεται στην αναγκαιότητα διατηρήσεως ,κάθε τι Ελληνικού, αλλά βεβαίως απαιτείται η προς τούτο προσπάθεια και αφοσίωση . Λαμβανομένων υπ’ όψιν, τας περί του αντιθέτου ,ακουομένας σήμερον σειρήνας ,οι σκέψεις του κυρίου Πρέσβη αποτελούν ουσιαστική και θετική προσφορά εις την Εθνική μας υπόθεση. Με γλώσσα «Γρανίτη»,εν τη εννοία,. Τίποτα δεν περισσεύει ,αλλά και τίποτα δεν ελλείπει ,χωρίς υπεκφυγές ,είναι σαφής και ακριβολόγος και τις απόψεις του τις στηρίζει με χαρακτηριστική επιχειρηματολογία και τις επιβεβαιώνει με αξιοζήλευτη ευθυκρισία..
  Πάντα ταύτα με υποχρεώνουν όπως του απευθύνω ένα ακέραιο «ευχαριστώ» για την πνευματική τροφή που μου προσέφερε και τον ευχαριστώ θερμώς και δημοσίως.
  ΠΑΠΑΔΕΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
  ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Α.Σ.Ο.Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου